ΛΥΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ…λέμε ΟΧΙ στη ΒΙΑ…ΝΑΙ στη ΖΩΗ

Γράφει η Ανατολή Κωνσταντινίδου

Η εθελοντική δράση ΛΥΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ στηρίζει τις γυναίκες που είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Το φαινόμενο της βίας και συγκεκριμένα της ενδοοικογενειακής βίας λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις και πρέπει ως πολίτες να μας προβληματίσει και να μας ενεργοποιήσει ώστε να συμβάλουμε όλοι μας προς την εξάλειψη του φαινομένου. Δυστυχώς μαζί με την υγειονομική κρίση προέκυψε και κρίση στις ανθρώπινες διαπροσωπικές σχέσεις.

Το 2015 δημιουργήθηκε η εθελοντική δράση ΛΥΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ με εμπνεύστρια την Ανατολή Κωνσταντινίδου, Εκπαιδευτικό, Δημοτική Σύμβουλο-Αντιδήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη η οποία αφουγκράστηκε εγκαίρως αυτό το νοσηρό κοινωνικό φαινόμενο και θέλησε να βοηθήσει τις γυναίκες που δέχονται βία ψυχολογική, λεκτική και σωματική από τους συζύγους και τους συντρόφους τους. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, που έχει οριστεί η 25η Νοεμβρίου, ξεκίνησε τη δραστηριότητα της στη Θεσσαλονίκη το 2015 με την πρώτη εκστρατεία ενημέρωσης με τη συμμετοχή γυναικών δημοσιογράφων μεταφέροντας το μήνυμα “Λύσε τη Σιωπή. Μη φοβάσαι. Μη ντρέπεσαι. Δεν είσαι μόνη”. Στη συνέχεια η δράση κάθε χρόνο διοργανώνει μία καμπάνια ενισχύοντας το μήνυμα της μηδενικής ανοχής στη βία και τονίζοντας ότι η δράση ΛΥΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ θα είναι δίπλα σε οποιαδήποτε γυναίκα χρειαστεί βοήθεια ώστε να απεγκλωβιστεί από τον εφιάλτη που βιώνει. Η δράση ΛΥΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ θέλει όλες τις γυναίκες και ιδιαίτερα τις μητέρες γυναίκες που βιώνουν ενδοοικογενειακή βία να ορθώνουν το ανάστημα τους και να αποτελούν υγιή πρότυπα για τα παιδιά τους.

Η ομάδα της δράσης ΛΥΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ αποτελείται από καταξιωμένους επιστήμονες δικηγόρους, εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, ιατροδικαστές, φυσικοθεραπευτές με μεγάλη εμπειρία που προσφέρουν εθελοντικό έργο με κύριο μέλημα να βοηθηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα των εφτά ετών έχουν πραγματοποιηθεί μία σειρά ενημερωτικών ημερίδων με κεντρικούς ομιλητές προσωπικότητες της πολιτικής, του αθλητισμού και των τεχνών καθώς και διαδικτυακές ομιλίες σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς τόσο στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης όσο και σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες όπως η Πιερία. Σκοπός της δράσης είναι να επισκεφθεί όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές για να ενημερώσει περισσότερο κοινό ώστε να προλάβει πιθανά απεχθή εγκλήματα όπως οι αυξημένες δολοφονίες γυναικών το καλοκαίρι που πέρασε.

Λέμε όχι στη βία. Λέμε ναι στη ζωή και προτρέπουμε οποιαδήποτε γυναίκα δέχεται βία να πάρει την απόφαση και να λύσει τη σιωπή της τώρα γιατί αύριο μπορεί να είναι αργά. Σε όλη αυτή την προσπάθεια η δράση ΛΥΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ χρειάζεται εθελοντές με διάθεση προσφοράς στο συνάνθρωπο. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη δράση και στα social media https://www.facebook.com/lisetisiopi και instagram @lisetisiopi.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθρο«Τα έργα υποδομών της Θεσσαλονίκης και η κυριαρχία της αλήθειας στην πολιτική»
Επόμενο άρθροΕΚ θέσεως και εκ φύσεως…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ