Απολογήθηκαν Βόλος και Άρης για τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό

Περισσότερο από δύο ώρες διήρκεσε η απολογία του Βόλου και του Άρη για τα επεισόδια στον αγώνα στο Πανθεσσαλικό και το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε και θα κρίνει την έκβαση της υπόθεσης ήταν: πουλήθηκαν ή δεν πουλήθηκαν εισιτήρια στους οπαδούς της ομάδας της συμπρωτεύουσας που έκαναν τα επεισόδια; Εντός της ημέρας η απόφαση.

Στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της Σούπερ Λιγκας και την Πρωτοδίκη Αντιγόνη Σταμολέκα, απολογήθηκαν το πρωί της Παρασκευής 12/11 Βόλος και Άρης για τα επεισόδια που έγινε στο μεταξύ των δύο ομάδων, παιχνίδι, την Κυριακή 7/11 στο Πανθεσσαλικό.

Αμφότερες οι ομάδες κινδυνεύουν με τιμωρία έδρας 2-4 αγωνιστικές και πρόστιμο από 50.000 έως 250.000 ευρώ. Η απόφαση αναμένεται εντός της ημέρας.

Το μεγάλο ερώτημα που υπήρχε στην ακροαματική διαδικασία, η οποία διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες, και θα κρίνει και την υπόθεση, ήταν αν από τον Βόλο πουλήθηκαν εισιτήρια στους οπαδούς του Άρη. Και αυτό γιατί, το άρθρο 14, 4β του Πειθαρχικού Κώδικα αναφέρει τα εξής: «η φιλοξενούμενη ομάδα δεν τιμωρείται και τιμωρείται η γηπεδούχος αν η πρώτη δεν ζήτησε εισιτήρια από τη δεύτερη και παρά ταυτα η δεύτερη πώλησε εισιτήρια σε φιλάθλους της πρώτης».

Το θέμα λοιπόν δεν είναι από ποιους έγιναν τα επεισόδια, ειπώθηκε και από τις δύο πλευρές ότι έγιναν από οπαδούς του Άρη. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν οι οπαδοί του Άρη μπήκαν στο γήπεδο με εισιτήρια που τους πουλήθηκαν από το Βόλο ή με «ντου».

Αν μπήκαν με εισιτήρια τότε, σύμφωνα και με το άρθρο 14, 4β, στον Πειθαρχικό Κώδικα, φταίει ο Βόλος που τους τα πούλησε γιατί οι «κίτρινοι» ξεκαθάρισαν ότι δεν ζήτησαν ποτέ εισιτήρια.

Αν οι οπαδοί μπήκαν με «ντου», τότε φταίει ο Άρης γιατί, πάλι σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα, «η ομάδα που αγωνίζεται εκτός έδρας υπέχει ευθύνη για την απρεπή συμπεριφορά μεταξύ των δικών της φιλάθλων που βρίσκονται στο γήπεδο».

Τι είπαν οι δύο ΠΑΕ

Από την πλευρά του Βόλου, ειπώθηκε ότι τα εκδοτήρια του γηπέδου έκλεισαν στις 10.30 το πρωί όταν οι ιθύνοντες της ΠΑΕ διαπίστωσαν ότι ερχόντουσαν στο γήπεδο φίλαθλοι του Άρη.

Από την Άρη τονίστηκε, και κατατέθηκε από μάρτυρες, ότι ανήμερα του αγώνα τα εκδοτήρια πουλούσαν εισιτήρια στους οπαδούς του Άρη, ανώνυμα και χωρίς ΑΜΚΑ, που τυπώθηκαν από το τερματικό της ΠΑΕ Βόλος. Κατέθεσαν ως μάρτυρες μάλιστα, ο παλιός πρόεδρος του ΑΣ Θόδωρος Αθανασιάδης που υποστήριξε ότι το πρωί του αγώνα αγόρασε 10 εισιτήρια από τα εκδοτήρια, πληρώνοντας 150 ευρώ μετρητά αφού όπως ισχυρίστηκε, του ειπώθηκε ότι το pos είχε πρόβλημα. Επίσης, ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Αγησίλαος Τουμαζάτος κατέθεσε ότι είδε οπαδούς του Άρη, λίγο πριν τη σέντρα, έξω από το γήπεδο, να κρατούν στα χέρια τους εισιτήρια και να μην τους αφήνουν να μπουν μέσα.

Ο δικηγόρος του Βόλου, Χάρης Γρηγορίου ισχυρίστηκε ότι τα εισιτήρια αυτά που παρουσιάστηκαν στην ακροαματική διαδικασία ήταν πλαστά και στάθηκε στο γεγονός ότι οι δύο μάρτυρες του Άρη, κατέθεσαν ότι οι οπαδοί του Άρη που μπήκαν με λίστα στην vip θύρα, δεν συνενώθηκαν με τους υπόλοιπους που μπήκαν και έκαναν επεισόδια. Άρα οι οπαδοί του Άρη τους οποίους ο Βόλος με ονομαστική λίστα, έβαλε στο γήπεδο, δεν έκαναν επεισόδια συνεπώς η θεσσαλική ΠΑΕ δεν φέρει καμία ευθύνη. Τα επεισόδια έγιναν από οπαδούς που μπήκαν χωρίς εισιτήριο, σύμφωνα πάντα, με το δικηγόρο του Βόλου.

Αγορεύσεις και καταθέσεις

Χάρης Γρηγορίου, δικηγόρος Βόλου: «Θα πρέπει να διαπιστώσετε με αποδείξεις αν υπάρχει πώληση εισιτηρίων στους φιλάθλους του Άρη, με ένα πρωτόκολλο. Τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει. Τα εισιτήρια πωλούνται ηλεκτρονικά με ονοματεπώνυμο και ΑΜΚΑ. Δώσαμε 40 προσκλήσεις στην ΠΑΕ Άρης, τις προκλήσεις της διοργανώτριας σε δικούς μας φιλάθλους vip, και 129 ηλεκτρονικά εισιτήρια μέχρι την ημέρα του αγώνα με ονοματεπώνυμο και ΑΜΚΑ.

Η διάθεση ήταν ότι «ΠΑΕ Άρης ότι δεν σου δίνω εισιτήρια και δεν πουλάω τίποτα. Θα πάρεις τα vip και ότι επιβάλλει το hospitality». Εγώ ξέρω ότι πουλήσαμε 129 ηλεκτρονικά εισιτήρια στη Βόρεια Ελλάδα γενικά. Δεν αρκεί η ύπαρξη 10 κιτρινόμαυρων κασκόλ, μπουφάν, σημαίες για να μας οδηγήσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Λειτουργεί Σύνδεσμος Φιλάθλων του Άρη στην πόλη του Βόλου άρα είναι πολύ εύκολο να προμηθευτούν ηλεκτρονικά κάποια λίγα εισιτήρια.

Τα εκδοτήρια έκλεισαν στις 10.30 το πρωί όταν έγινε αντιληπτό ότι ερχόντουσαν στην πόλη τσουνάμι οπαδών του Άρη χωρίς εισιτήρια.

Η Αστυνομία γράφει ότι εισήλθαν σε δύο κύματα οι οπαδοί του Άρη, χωρίς εισιτήρια. Ο παρατηρητής γράφει ότι η παρουσία της Αστυνομίας ήταν ελλιπής και ότι η είσοδος οπαδών του Άρη έγινε χωρίς έλεγχο και χωρίς εισιτήρια.  Η έκθεση της Αστυνομίας αναγράφει επίσης, ότι δεν υπήρχαν εισιτήρια. Μας κατηγορείτε αν αυτοί που μπήκαν με εισιτήρια συμπαρασύρθηκαν από αυτούς που μπήκαν χωρίς εισιτήριο. Κάτι τέτοιο δεν αποδεικνύεται από πουθενά.

Δεν είδαμε από τον Άρη, καμία ανακοίνωση, καμία συγγνώμη, τίποτα. Εμείς καταθέσαμε αγωγή για 50.161 ευρώ αποζημίωση για τις φθορές που προκάλεσαν οι οπαδοί του Άρη.

Η θέση του Άρη είναι ότι και οι 400 που έκαναν «ντου» είχαν εισιτήρια και δεν τα χρησιμοποίησαν. Όλες οι εκθέσεις δηλαδή είναι ψευδείς. Δεν υπάρχει έκδοση εισιτηρίου χωρίς ΑΜΚΑ και ονοματεπώνυμο. Η ΠΑΕ Άρης προσπαθεί να αποδείξει τα αναπόδειχτα. Δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση που να προτρέπει τους οπαδούς της να μην πάνε στο Βόλο αλλά έρχεται τώρα υπερασπίστρια των οπαδών της. Εννοείται ότι είναι πλαστά όλα».

Στην δευτερολογία του, τόνισε. «Αποδείχθηκε και από τους δύο μάρτυρες του Άρη, απήντησαν ότι ακόμη και αν κάποια εισιτήρια πουλήθηκαν εν αγνοία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, αυτοί δεν συνενώθηκαν με τους οπαδούς που έκαναν το ντου. Αυτό νομίζω ότι είναι το θεμέλιο της δικής μας απαλλαγής. Αν είχαν εισιτήρια γιατί η ΠΑΕ δεν έβγαλε μια ανακοίνωση, που είναι η υπεράσπιση γι’ αυτά που έρχονται να υπερασπιστούν εδώ τώρα. Εμείς έχουμε την κατηγορία ότι προμηθεύσαμε εισιτήρια στην Θύρα 25 και αυτοί συνενώθηκαν με τους άλλους, οι μάρτυρες του Άρη όμως, είπαν ότι αυτοί ήταν φιλήσυχοι. Δεν συμμετείχαν στα επεισόδια που δημιουργήθηκαν από οπαδούς του Άρη. Δεν πουλήσαμε και κάναμε τα πάντα για να μην πουλήσουμε εισιτήρια στους οπαδούς του Άρη. Ότι και αν έγινε, έγινε από οπαδούς του Άρη που μπήκαν χωρίς εισιτήρια στο γήπεδο».

«Δεν είχαν εισιτήρια και έσπασαν τον προέλεγχο»

Πέτρος Τσιτσιμπής, υπεύθυνος διοργάνωσης αγώνων Βόλου:  «Ήμουν στην είσοδο για να κάνουμε τον έλεγχο. Ανοίξαμε τα εκδοτήρια στις 10, στις 10.30 τα κλείσαμε γιατί υπήρχε ροή φιλάθλων του Άρη. Δόθηκαν 3-4, 5, παραπάνω εισιτήρια δεν δόθηκαν.

Στις 16.50 έγινε το πρώτο «ντου», 100-150 οπαδοί πήδηξαν και μπήκαν μέσα, μαζέψαμε όλο τον κόσμο μας πίσω, ο έλεγχος της Αστυνομίας ήταν ελλιπής, είχαν διακριτικά του Άρη, ανέβηκαν τη δεύτερη πεζογέφυρα προς τα τουρνικέ και τις πόρτες, δεν είχαν εισιτήρια, γι’ αυτό έσπασαν και τον προέλεγχο. Έσπασαν τις πόρτες και πηδήξανε μέσα, μπήκαν στην Θύρα 25 και 27 που ήταν οι προσκλήσεις του Άρη.

Έσπασαν τον κλοιό και δεν μπορέσαμε να τους σταματήσουμε, Αστυνομία δεν υπήρχε εκεί. Στο 7ο λεπτό του αγώνα, από την πρώτη πεζογέφυρα, γύρω στα 300 άτομα με διακριτικά του Άρη, χωρίς  εισιτήρια, εκεί δεν υπήρχε κανείς, πήδηξαν τα κάγκελα, έσπασαν τις πόρτες και τα κιγκλιδώματα με κλοτσιές και μπήκανε μέσα, πήγαν στην θύρα 12, αλλά επειδή είδαν ότι δεν ήταν κανείς εκεί, πέρασαν τα vip και μαζευτήκανε στην 25 και την 27 που ήταν και οι υπόλοιποι οπαδοί του Άρη. Στα vip υπήρξε συμπλοκή των οπαδών του Άρη με όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

Στις Θύρες 31 και 32 που μεταφέρθηκαν από την Αστυνομία τελικά, οι οπαδοί του Άρη, έκαναν ζημιές. Έσπασαν καθίσματα, τουαλέτες, νιπτήρες. Πέρναγαν μπροστά από τα vip και δεν έβλεπαν ποιόν χτυπούσαν. Ήταν 300-400 και ενώθηκαν με τους άλλους 300 που ήταν μέσα. Το πρωτόκολλο επιτρέπει μέχρι τρεις ώρες πριν από τον αγώνα να πωλούνται εισιτήρια από τα εκδοτήρια, εμείς τα κλείσαμε στις 10.25 μόλις είδαμε ότι ερχόντουσαν οπαδοί του Άρη. Τα εκδοτήρια άνοιξαν μόνο για φιλάθλους δικούς μας».

Μπέος: «Από τον ουρανό ήρθαν οι οπαδοί του Άρη; Μπούκαραν και μπήκαν μέσα»

«Εγώ επειδή είμαι πολύ κινητικός, είμαι σε όλους τους χώρους και έχω και εικόνα. Υπάρχουν 2 παρατηρητές αγώνα και ένας ασφαλείς. Τι να πω όταν δίπλα μου είναι παιδάκια 8-10 ετών και σκάει κροτίδα και κλαίνε τα παιδάκια. Δεν λέω ότι έχει ευθύνη ο Άρης, όμως αυτά τα περιστατικά γίγανε, τι θα κάνουμε, το άσπρο – μαύρο; Η εμπειρία μου τόσα χρόνια, όταν με πληροφορούν ότι υπάρχει ο κίνδυνος, ότι έρχονται οργανωμένοι χωρίς εισιτήριο, έδωσα εντολή και βγάλαμε ανακοίνωση ότι νίπτω τας χείρας μου.

Μπούκαραν οι οπαδοί του Άρη, τον έσπασαν τον κλοιό, ανέβηκαν πάνω. Από τον ουρανό ήρθαν; Από τα διάστημα; Μπουκάρανε μέσα, εγώ ήμουν στην vip τότε. Ο Άρης λέει ότι πουλήσαμε 1500 εισιτήρια, γιατί πουλήσαμε 150 και όχι 800, κορόϊδο είμαστε; Να οικονομήσουμε. Ο Βόλος έκανε αυτό που έπρεπε, σταμάτησε στις 10.30 να δίνει εισιτήρια. Μπήκανε μέσα στο γήπεδο νταηλίκι, χωρίς εισιτήριο, γιατί δεν υπήρχε έλεγχος και με βρίζανε. Όταν συγκεντρωθήκανε όλοι μαζί, προσπάθησαν να με προπηλακίσουν, έκαναν επίθεση στα vip κι εκεί άρχισαν τα χημικά. Σηκώναμε τα παιδάκια, να τα βάλουμε στο καφε, να φύγουνε, ζητήσαμε να διακοπεί ο αγώνας γιατί προέχει η ασφάλεια».

«Ο Βόλος πουλούσε εισιτήρια σε οπαδούς του Άρη»

Μπιλίρης Παναγιώτης, δικηγόρος Άρη: «Τόσες ανακρίβειες δεν έχω ξανακούσει στο δικαστήριο. Για ποιο λόγο και υπό ποια κριτήρια κληθήκαμε; Είχαμε δηλώσει ότι δεν επιθυμούμε εισιτήρια. Η απόφαση για τα μέτρα τάξης έλεγε ότι θα μείνουν κλειστά τα εκδοτήρια την ημέρα του αγώνα.

Η Αστυνομία λέει ότι μπήκαν 300 οπαδοί του Άρη. Ο παρατηρητής που βρίσκεται εντός του αγωνιστικού χώρου δεν μπορεί να ξέρει αν οι οπαδοί που μπήκαν είχαν εισιτήρια. Ζητάμε να μην αξιολογηθεί η έκθεση του, το μεγαλύτερο διάστημα είναι μέσα στα αποδυτήρια. Η ανακοίνωση του Βόλου έλεγε ότι θα ήταν ανοικτά τα εκδοτήρια την ημέρα του αγώνα 10-2, ενώ κάτι τέτοιο απαγορεύονταν.

Η θέση μας είναι ότι  η φιλοξενούμενη ομάδα δεν ζήτησε και δεν πήρε εισιτήρια, ο Βόλος την ημέρα του αγώνα πωλούσε την ημέρα του αγώνα εισιτήρια σε οπαδούς του Άρη με διακριτικά. Υπάρχει πλήθος εισιτηρίων που έχουν πουληθεί την ώρα του αγώνα, έχουν εκτυπωθεί από τερματικό του Βόλου χωρίς ΑΜΚΑ, ήταν ανώνυμα εισιτήρια. Έχω και σώμα εισιτηρίου από φίλαθλο του Άρη που δεν έχει κοπεί. Τα εισιτήρια είναι σε πολλές θύρες, που τα πουλούσαν σε οπαδούς του Άρη.

Προκύπτει ότι δεν ζητήσαμε εισιτήρια από πουθενά, σας έχω προσκομίσει 100 εισιτήρια που πουλήθηκαν σε οπαδούς του Άρη. Ο μάρτυρας σας είπε ότι στις 12 τα εκδοτήρια ήταν ανοιχτά και πουλούσαν εισιτήρια σε οπαδούς του Άρη. Πουλήθηκαν εισιτήρια, χωρίς ΑΜΚΑ, χωρίς να μπορεί να γίνει διασταύρωση. Υπήρχε πώληση να εφαρμόσετε τη διάταξη που τιμωρεί τη γηπεδούχο. Ο ίδιος  δήμαρχος είπε ότι δεν φταίει η ΠΑΕ Άρης, πως θα μας κατηγορήσετε. Οι οπαδοί του Άρη του έκαναν, είναι αυταπόδεικτο αλλά ποιος έχει την ευθύνη που ήταν εκεί; Είχαν εισιτήρια, τους πούλησαν εισιτήρια, έχουν την ευθύνη οι γηπεδούχοι».

«Πλήρωσα 150 ευρώ και πήρα 10 εισιτήρια»

Θόδωρος Αθανασιάδης, μάρτυρας Άρη, παλιός πρόεδρος Ερασιτέχνη, στον αγώνα ήταν σαν οπαδός: «Μπήκα με πρόσκληση. Έφτασαν στο γήπεδο 12 παρά, ζητήσαμε 10 εισιτήρια, έβγαλε και μου έδωσε 10 εισιτήρια από το εκδοτήριο. Είπαμε να με πληρώσουμε με κάρτα, μας είπε ότι το pos είχε πρόβλημα, πλήρωσα 150 ευρώ από την τσέπη μου, μετρητά, μάρτυς μου ο Θεός. Δεν ζητήσανε ούτε ΑΜΚΑ, ούτε ονοματεπώνυμο, ούτε τίποτα, μας καλοδεχτήκαν οι άνθρωποι, μας προέτρεψαν και σε πιο μαγαζί να πάμε για τσίπουρο… Πήγαμε μετά στο γήπεδο στις τέσσερις παρά, ο επικεφαλής της Αστυνομίας, μας είπε ότι δεν μπορούμε να περάσουμε.

Δύο είχαμε προσκλήσεις και μπήκαμε, μετά απ’ ότι μάθαμε μπήκανε και οι άλλοι με τα εισιτήρια. Ακούγαμε έξω αναταραχή, είδαμε ότι μπήκαν οπαδοί προφανώς δικοί μας. Μίλησα με έναν φίλαθλο 12 παρά στην Κατερίνη, ξεκίνησε, πήγε Πανθεσσαλικό πήρε εισιτήριο, και ήρθε και μας βρήκε στην Αγριά».

«Εξω από την εξέδρα, οπαδοί του Άρη με εισιτήριο, δεν τους άφηναν να μπουν»

Αγησίλαος Τουμαζάτος, γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης: «Ήμουν στο Βόλο με διαπίστευση, έφτασαν στο γήπεδο στις 4. Ένα χιλιόμετρο πριν το γήπεδο υπήρχε προέλεγχος, υπήρχε πολύ κόσμος με φανέλες του Άρη, έδειχναν εισιτήρια και περνάγανε. Είδα εικόνες να μιλάνε με αστυνομικούς, να δείχνουν εισιτήρια και να περνάνε. Στη λίστα του Άρη υπήρχαν 28 άτομα για να μπουν στην 25, δεν πήγαν πάνω από 20.

Στο πεντάλεπτο μετά την έναρξη, διέκρινα μία κινητικότητα έξω από την θύρα 25, είδα φιλάθλους με διακριτικά του Άρη, με εισιτήρια στο χέρι, η Αστυνομία να μην τους αφήνει να μπουν μέσα, αυτό παρατήρησαν και έφυγα. Εμείς προτρέψαμε τους οπαδούς μας να μην πάνε γήπεδο, βγάλαμε και ανακοίνωση».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΕπίθεση σε αθλητικό δικαστή της ΕΠΟ -Του έσπασαν το αμάξι μετά τη συνεδρίαση
Επόμενο άρθροΕμφατική πρεμιέρα η Σάκκαρη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ