Το παρακράτος στο ποδόσφαιρο

του Περικλή Στέλλα

Οι τελευταίες εξελίξεις δεν εκπλήσσουν κανένα. Ούτε ένα παιδάκι δέκα χρόνων πια. Πόσα έχουν δει αλήθεια τα μάτια μας. Όλο τα ίδια και τα ίδια. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο δικαστικός που ανέλαβε την αναψηλάφηση της υπόθεσης της παράνομης απόφασης που πήραν τρία στελέχη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παραιτήθηκε εξαιτίας της επίθεσης αγνώστων κουκουλοφόρων που του έσπασαν το αυτοκίνητο κάτω από το σπίτι του.

  Ομολογουμένως είναι να απορεί κανείς με την ΕΠΟ και τους ανθρώπους που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εκείνη που καταλήγει στην ανακοίνωση της καταδικάζοντας όχι μόνο τις μεθόδους «μαφίας» αλλά τελικά και την… δημοσιογραφία: «Καταδικάζουμε μετά βδελυγμίας μεθόδους μαφίας εις βάρος δικαστικών λειτουργών, αλλά και την τεχνητή προσπάθεια εμπλοκής του ποδοσφαίρου σε παρακρατικές μεθόδους. Η Αστυνομία θα φωτίσει όλες τις πτυχές της υπόθεσης μετά την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, κατά συνέπεια όσοι επενδύουν επικοινωνιακά στην αποσταθεροποίηση των θεσμών του Ελληνικού Ποδοσφαίρου μέσω αυτών των γεγονότων ας περιμένουν γιατί θα εκτεθούν και πάλι» λέει.

Ο Δικαστής που έκανε την καταγγελία της επίθεσης από αγνώστους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πέρασε ώρες  στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, δίνοντας κατάθεση για την υπόθεση. Και από την κατάθεση αυτή, η υπόθεση πέρασε στα χέρια του Τμήματος Αθλητικής Βίας. Του σώματος δηλαδή που ασχολείται αποκλειστικά με υποθέσεις που σχετίζονται με τον αθλητισμό. Η κατάθεση του Δικαστή είναι που προκάλεσε αυτή την εξέλιξη και όχι τα ΜΜΕ. Εκείνα απλώς ερμήνευσαν αυτό που η ΕΠΟ δείχνει να μην έχει συνειδητοποιήσει. Η ΕΠΟ που πριν από δύο μήνες αποχαιρέτησε τον πρόεδρο της Θοδωρή Ζαγοράκη που παραιτήθηκε αφήνοντας αιχμές για παρεμβάσεις στο έργο του. Η ΕΠΟ που λίγους μήνες πριν είδε μαζικά τους προηγούμενους τακτικούς Δικαστές να αποχωρούν από τους κόλπους της, εν μέσω απειλών και ανώνυμων επιστολών που πιθανότατα και αυτές σε κάποιο συρτάρι του Τμήματος Αθλητικής Βίας παραμένουν. Η ΕΠΟ που στις δύο τελευταίες εκλογικές διαδικασίες (όπου επικράτησε η συγκεκριμένη διοίκηση) έγινε αιτία για μια σειρά από καταγγελίες για προπηλακισμούς και επιθέσεις στις ΕΠΣ ανά την Επικράτεια.

 Ο διοικητικός δικαστής, ο οποίος είδε το αυτοκίνητό του να γίνεται σμπαράλια από ανθρώπους με κουκούλες οι οποίοι ανέλαβαν «εργολαβία» την προστασία του παρακράτους. Και είναι αυτοί που έστειλαν πριν από λίγες ώρες το «μήνυμα» στον διοικητικό δικαστή, να μην πολυμπαίνει στα χωράφια της  διοίκησης της ΕΠΟ. Σε μια χρονική στιγμή που ξεκινούσε η αναψηλάφηση των έκνομων ενεργειών της ΕΠΟ, ειδικά του σκανδάλου με την παράνομη αδειοδότηση των 10 ομάδων της Super League 2, έρχεται μια μαφιόζικη επίθεση να αναδείξει τον φόβο και τρόμο που επικρατεί πίσω από τις κουρτίνες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κι όταν το παρακράτος τα βάζει με διοικητικό δικαστή, τότε τα πράγματα γίνονται πολύ σοβαρά.

  Και ενώ γίνονται αυτά, δεν αντιδρά κανείς. Ούτε ο υπουργός, ούτε οι πρόεδροι των ομάδων, ούτε οι πρόεδροι των Ενώσεων. Κανένας. Τελικά ξέρετε σε τι σκέψη μας οδηγούν; Ότι αυτό το παρακράτος γουστάρουμε για να ελέγχει το ποδόσφαιρο.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΥπογράφηκε η συμφωνία δήμου Πάφου-ΤΕ.ΠΑ.Κ. για την εγκατάσταση της σχολής τουρισμού στην Πάφο
Επόμενο άρθροΝ.Τζανάκης: οδεύουμε προς 10.000 κρούσματα την ημέρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ