Ενώπιος Ενωπίω…

του Περικλή Στέλλα

Οι δυο βαριές ήττες-σε σημασία και όχι σε έκταση τόσο- για Άρη και ΠΑΟΚ από Γιάννινα και Ατρόμητο αντίστοιχα, φέρνουν τις δύο ομάδες εκ των πραγμάτων σε μία αναμέτρηση(παίζουν μεταξύ τους την Κυριακή στις 19.30,στην Τούμπα) ‘’ο θάνατος σου η ζωή μου’’.

Είτε αρέσει, είτε όχι οι δύο αυτές ήττες αποτελούν χαστούκι κυρίως για τους προπονητές των δύο ομάδων. Δεν μπορείς να δέχεσαι αμαχητί πέντε γκολ από τα Γιάννινα και να λες μια συγγνώμη και να…καθαρίζεις και δεν μπορείς να χάνεις από τον Ατρόμητο που δεν μπορούσε να κερδίσει ούτε τον εαυτό του και να αποδίδεις την ήττα στην διακοπή του πρωταθλήματος. Όταν μάλιστα σε προηγούμενη διακοπή λόγω εθνικής ομάδας, έχεις πει ότι η διακοπή λειτουργεί στην ομάδα σαν βάλσαμο. Όποιος κερδίσει την Κυριακή σώζεται, έστω και προς το παρόν, διότι και οι δυο αιώνιοι της Θεσσαλονίκης έχουν σημαντικές αδυναμίες σε σχέση με τον Ολυμπιακό που ξέφυγε επικίνδυνα.

Επί της ουσίας και σε ότι αφορά την υπόθεση τίτλος, πολύ νωρίς φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και ο Άρης πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να καλύψουν την διαφορά ή αν θέλετε να κτυπήσουν τον Ολυμπιακό. Οι αδυναμίες τους είναι σημαντικές, μα πιο σημαντική από όλες, είναι ότι δεν έχουν διάρκεια στην απόδοση τους. Για κάθε ομάδα είναι καταστροφικό αυτό.

Είναι πολύ νωρίς ακόμη, θα υποστηρίξει κάποιος. Ναι, σωστά, αλλά τόσο ο Άρης όσο και ο ΠΑΟΚ μας δείχνουν ότι δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να αντιστρέψουν την κατάσταση. Πρέπει να παραδεχθούμε πως ο Ολυμπιακός όχι μόνο είναι η πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος, αλλά έχει ποιότητα και αξιοπιστία σαν ομάδα. Και η ποιότητα πληρώνεται. Να σας καταθέσω και το πιο σπουδαίο;

Ποιότητα λέμε όλοι ότι έχει και ο ΠΑΟΚ αλλά και ο Άρης. Φυσικά. Με την διαφορά όμως ότι την ποιότητα του ο Ολυμπιακός την ανανεώνει. Δεν θα δείτε ποτέ σχεδόν, τον Ολυμπιακό να διατηρεί έναν ποιοτικό παίκτη όταν …δεν μπορεί…άλλο πια το…παλικάρι. Εδώ το έχει κάνει με τον Ριβάλντο και πολλούς άλλους. Στον ΠΑΟΚ όμως για παράδειγμα. Ποιοτικός ο Βαρέλα. Ναι(αν και δεν συμφωνώ)και σε βοήθησε να πάρεις τίτλους. Ναι. Αλλά δεν μπορεί πια το…παλικάρι. Ποιοτικός ο Μπίσεσβαρ. Ναι, αλλά δεν μπορεί. Πως και με τι κριτήρια του ανανεώνεις το συμβόλαιο; Ποιοτικός και ο Ελ Καντουρί. Ναι, αλλά σέρνεται. Ποιοτικός ο Καμαρά και έδωσες ένα σωρό χρήματα για να τον αποκτήσεις αλλά δεν του βγαίνει. Ποιοτικός και ο Μήτρογλου, αλλά παίζει σε τρίτο χρόνο.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΠαρατείνεται έως τις 13/12 η προθεσμία για την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή
Επόμενο άρθροΣτην Κύπρο σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ