Σωκράτης Φάμελλος: Πρόχειρη, χωρίς επιστημονική απόφαση και ακραία η εισήγηση για τα 100 ευρώ

«Η υποχρεωτικότητα και η επιβολή προστίμου ύψους 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών δεν προκύπτει από εισήγηση της Επιτροπής επιστημόνων αλλά, αποτελεί άλλη μία πολιτική απόφαση της κυβέρνησης που τους υποτιμά για άλλη μία φορά. Επιβεβαιώνει λοιπόν τα λεγόμενα των κυρίων Βορίδη και Γεωργιάδη ότι η κυβέρνηση δεν ακούει τους επιστήμονες αλλά αποφασίζει η ίδια. Οι επιστήμονες προτείνουν την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και για περιστατικά covid για να αντιμετωπίσουμε τα σημερινά αδιέξοδα όπου, 130 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Και ενώ η κυβέρνηση δεν κάνει όσα προτείνουν εδώ και μήνες και οι επιστήμονες και η αντιπολίτευση, έρχεται σήμερα με μια πρόχειρη, αποσπασματική κίνηση, χωρίς εισήγηση -αλλά ακραία- να προκαλέσει ένα νέο διχασμό στην κοινωνία, που έχει ανάγκη όμως από ένα θετικό μήνυμα», σημείωσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

«Η λογική της κυβέρνησης περιορίζεται», σχολίασε, «δυστυχώς σε διχαστικές και τιμωρητικές παρεμβάσεις» και ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα υπέρ του καθολικού εμβολιασμού με μία θετική καμπάνια, ένα θετικό μήνυμα προς τους πολίτες.

«Όμως η κυβέρνηση είναι σε πίεση και σε πανικό και οδηγείται αναιτιολόγητα σε ένα ακραίο μέτρο που μπορεί να δημιουργήσει εντάσεις και αντιθέσεις για τον εμβολιασμό. Ας το ξεκαθαρίσουμε, ο εμβολιασμός είναι ένα από τα εργαλεία απέναντι στην πανδημία, είναι απολύτως απαραίτητος, χρειάζεται όμως μαζί με την ενίσχυση του ΕΣΥ, τη δημόσια ιχνηλάτηση και τα φάρμακα, κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε και κάτι που δεν υλοποιεί η κυβέρνηση», όπως τόνισε.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια σε πρόταση που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για μία θετική καμπάνια εμβολιασμού πόρτα-πόρτα, σε συνεργασία με τους Δήμους, ΚΑΠΗ και το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» που δεν υιοθέτησε η κυβέρνηση, χωρίς να είναι αντιληπτός ο λόγος, ενώ τώρα κάνει λόγο πλέον για συνεργασία με τους Δήμους αλλά δεν υλοποιεί και πάλι συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Ο Σ.Φάμελλος σχολίασε επίσης τις αντιεπιστημονικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών «ότι δεν υπάρχει καμία μελέτη που να δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στην αστυνομία μεταδίδουν τον ιό, άρα δεν προκύπτει ανάγκη να επιβληθεί και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός τους. Και σήμερα μετά από αυτές τις δηλώσεις προχώρησε στην υποχρεωτικότητα με επιβολή προστίμου στους άνω των 60 ετών πάλι χωρίς μελέτη. Και μετά περιμένετε να σας εμπιστευθούν;»

Στα περί αστείων τοποθετήσεων της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, απάντησε: «Δεν υπάρχει απολύτως τίποτε «αστείο» αλλά οι εξελίξεις στην Ελλάδα χαρακτηρίζονται μόνο από τραγικότητα, με πάνω από 18.000 νεκρούς και ενώ οι νοσοκομειακοί μάς λένε πως θα μετρούσαμε λιγότερα θύματα εάν είχε ενισχυθεί το ΕΣΥ. Είναι τραγικό να έχουμε πάνω από 150 άτομα ασθενείς, διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ. Είναι τραγική και ξεκάθαρη η κυβερνητική ευθύνη για την εξέλιξη της πανδημίας που ακόμη και τώρα αρνείται να ενισχύσει το ΕΣΥ και εμμένει στην ιδεοληψία της να ιδιωτικοποιήσει λειτουργίες του ΕΣΥ».

Αναφορά έκανε ακόμη σε συγκεκριμένα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι «στη Θεσσαλονίκη τα περισσότερα περιστατικά της υπόλοιπης νοσηρότητας, εκτός covid, κατευθύνονται στις ιδιωτικές κλινικές ώστε να έχουν μεγαλύτερο κέρδος. Αντί να επιτάξετε έτοιμες κλινικές με ΜΕΘ στις υπηρεσίες αντιμετώπισης του Covid19, τους στέλνετε και ασθενείς από τη γενική νοσηρότητα».

Δήλωσε τέλος: «Η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να πληρώνει τόσο βαρύ κόστος υγείας εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η κυβέρνηση οφείλει να παραδεχτεί τα λάθη της, γιατί συνεχίζει να επιμένει ότι δεν έχει γίνει κανένα λάθος, κάτι που όμως δεν αφορά την ελληνική κοινωνία αλλά μόνο ένα κλειστό σύστημα γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΈρχεται επιδείνωση του καιρού
Επόμενο άρθροΠοια μέτρα ισχύουν από σήμερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ