Η Schneider Electric και οι πάροχοι λύσεων IT αντιστάθμισαν τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο του European Partner Summit, μέσω της φύτευσης χιλιάδων δέντρων σε όλη την Ευρώπη

  • 7.500 δέντρα έχουν φυτευτεί σε όλη την Ευρώπη από τη Schneider Electric, σε συνεργασία με τον οργανισμό αναδάσωσης, Tree Nation
  • Η πρωτοβουλία ελήφθη, ώστε να βοηθήσει στην αντιστάθμιση του άνθρακα που χρησιμοποιείται κατά την διεξαγωγή ψηφιακών εκδηλώσεων, όπως η εκδήλωση European Partner Summit
  • Η δέσμευση αυτή υπογραμμίζει τη δύναμη των συνεργατικών σχέσεων, λειτουργώντας σαν ευχαριστήρια κίνηση για την παρουσία των συμμετεχόντων, μέσω της φύτευσης χιλιάδων δέντρων

Η SchneiderElectric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, ανακοίνωσε, ότι έχει φυτέψει 7.500 δέντρα στην Ευρώπη, συμβάλλοντας έτσι στην αντιστάθμιση τυχόν εκπομπών άνθρακα που σχετίζονται με την διεξαγωγή της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής Ευρωπαίων Συνεργατών της (European Partner Summit). Παρόλο που η εκδήλωση ήταν εικονική, η Schneider αναγνώρισε την ευκαιρία να μειώσει πλήρως τις εκπομπές άνθρακά της και έτσι συνεργάστηκε με τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό, Tree Nation, για να εκπληρώσει το έργο αυτό.

Πραγματοποιώντας τη Σύνοδο Κορυφής διαδικτυακά, η Schneider Electric και οι συνεργάτες της στον τομέα του IT απέφυγαν τις εκπομπές, που υπό κανονικές συνθήκες σχετίζονται με τα ταξίδια, τη διαμονή και τη χρήση φυσικών πόρων των διοργανωτών και των εκπροσώπων.

Το πρόγραμμα SchneiderSustainabilityImpact

Η εταιρεία εκτίμησε τη χρήση ενέργειας, που σχετίζεται με την εικονική σύνοδο κορυφής των συνεργατών της, και προχώρησε σε αντιστάθμιση 1.100 τόνων CO2, στο πλαίσιο του προγράμματος Schneider Sustainability Impact (SSI) – το οποίο καθορίζει τους στόχους για την περίοδο 2021-2025 και επικεντρώνεται στο ευρύτερο όραμα της Schneider Electric για βιωσιμότητα, καθώς η εταιρεία κινείται προς την ολοκλήρωση των στόχων του Net Zero 2030.

Ο Rob McKernan, SVP, Secure Power Europe Region, της Schneider Electric, σχολίασε την πρωτοβουλία: «Το European Partner Summit είναι ένα παράδειγμα του πώς οι ψηφιακές τεχνολογίες παρείχαν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να προσαρμοστούν και να ξεπεράσουν τις προκλήσεις της πανδημίας. Αν και η εικονική πραγματικότητα, εξαλείφοντας την ανάγκη για ταξίδια, έχει λιγότερο προφανείς επιπτώσεις στη βιωσιμότητα, οφείλουμε πάντα να αναλαμβάνουμε την ευθύνη και να αντιμετωπίζουμε τον αντίκτυπο του άνθρακα που μας αναλογεί. Είμαι περήφανος που μπορούμε να στηρίξουμε τη Γη μέσω της συνεργασίας μας με το Tree Nation.”

Και συνέχισε: «Όντας ο πλέον βιώσιμος οργανισμός στον κόσμο, έχουμε ως αποστολή μας τη βοήθεια και υποστήριξη τόσο της κοινότητας των συνεργατών μας, όσο και των τελικών χρηστών που υιοθετούν τις λύσεις της Schneider Electric, να εκπληρώσουν τους δικούς τους στόχους βιωσιμότητας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους καλεσμένους, που όχι μόνο παρευρέθηκαν και συμμετείχαν στην εικονική σύνοδο κορυφής, αλλά υποστήριξαν και αυτή την πρωτοβουλία, φυτεύοντας με επιτυχία χιλιάδες δέντρα σε όλη την Ευρώπη».

Το TreeNation και η δουλειά του με τη SchneiderElectric

Η δεντροφύτευση είναι ένας από τους πιο άμεσους τρόπους για να υπάρξει απτή δράση κατά της αποψίλωσης των δασών και της συνακόλουθης αύξησης των εκπομπών άνθρακα. Σύμφωνα με το Tree Nation, απορροφώντας και αποθηκεύοντας CO2 από την ατμόσφαιρα, ένα μόνο δέντρο μπορεί να αντισταθμίσει περίπου 250 κιλά εκπομπών άνθρακα κατά τη διάρκεια της ζωής του – αν και οι εκτιμήσεις ποικίλλουν.

Η Schneider Electric είναι σε μια μακροχρόνια συνεργασία με την Tree Nation για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των εργασιών των συνεργατών και προμηθευτών της, μέσω της δεντροφύτευσης. Η συνεργασία καταδεικνύει τη διαρκή δέσμευση της Schneider Electric να ηγείται δια του παραδείγματός της στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα και να μειώσει τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της χρήσης ενέργειας στον τομέα IT, όπως αναφέρεται στο Digital Economy and Climate Impact Report.

Το Schneider Sustainability Impact (SSI) αντιπροσωπεύει την μετουσίωση των 6 μακροπρόθεσμων δεσμεύσεων της Schneider σε μία επιλογή από 11 εξαιρετικά καινοτόμα προγράμματα μετασχηματισμού. Τα αποτελέσματα του προγράμματος δημοσιεύονται ανά τρίμηνο, ελέγχονται ετησίως και συνδέονται με βραχυπρόθεσμα σχέδια παροχής κινήτρων για τα στελέχη του Ομίλου. Μια αξιοσημείωτη προσθήκη στο SSI το 2021 είναι η κινητοποίηση σε τοπικό επίπεδο, με στόχο την ανάπτυξη τοπικών δράσεων στις περισσότερες από 100 αγορές, όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος, προκειμένου να παρέχει ακόμα περισσότερες δυνατότητες σε ηγέτες και συνεργάτες, ώστε να επιφέρουν ουσιαστικές αλλαγές σε τοπικό επίπεδο.

Η πρωτοβουλία του European Partner Summit αποτελεί μια συνέχεια της πορείας της εταιρείας προς τους ευρύτερους στόχους του προγράμματος SSI, κινητοποιώντας υπαλλήλους, συνεργάτες και πελάτες της. Υποστηρίζει επίσης τους στόχους του project Zero Carbon της Schneider Electric, το οποίο στοχεύει στη σημαντική μείωση των εκπομπών Πεδίου 3 της εταιρείας. Σε αυτό το πρόγραμμα έχουν ήδη ενταχθεί περισσότεροι από 900 από τους κορυφαίους προμηθευτές της εταιρείας, τους οποίους η Schneider Electric θα εκπαιδεύσει και υποστηρίξει, με στόχο να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακά τους κατά 50% μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.

Προχωρώντας μπροστά, η Schneider Electric θα προσπαθήσει να αντισταθμίσει τις εκπομπές που σχετίζονται με την πραγματοποίηση εικονικών ή διαδικτυακών διασκέψεων για τα κανάλια IT στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου και του CanalysForumsEMEA 2021 τον Οκτώβριο, ενισχύοντας τον κρίσιμο ρόλο των συνεργατών και των πελατών της Schneider Electric στην προσπάθεια καταπολέμησης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το SSI 2021-25 και τα ευρύτερα εταιρικά διαπιστευτήρια βιωσιμότητας της Schneider Electric, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της εταιρείας: https://www.se.com/ww/en/about-us/sustainability/


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΈξι μετάλλια στη Σερβία για τους Έλληνες Πυγμάχους
Επόμενο άρθροΌχημα χτύπησε συμμετέχοντες σε χριστουγεννιάτικη παρέλαση στις ΗΠΑ – Πέντε νεκροί και περισσότεροι από 40 τραυματίες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ