Στην πόλη της Δράμας Ένας «τοίχος καλοσύνης» που «γράφει» τη δική του ιστορία αγάπης και προσφοράς

του Bill Siscoglou

Το αγαπημένο τραγούδι του Μάνου Λοΐζου μιλούσε για ένα τοίχο που είχε τη δική του ιστορία. Έκτοτε, κάθε τοίχος σε αυτή τη χώρα έχει να «δηγηθεί» μια ιστορία βγαλμένη από τις πράξεις των ανθρώπων. Όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια για όλους εκείνους που μέσα από τις πράξεις, τις δράσεις και τις ενέργειές τους θέλουν να γράψουν μια δική τους ιστορία. Όταν μάλιστα αυτή, στοχεύει στην αφύπνιση κάθε μικρής ή μεγάλης κοινότητας ανθρώπων, τότε το μήνυμα που εκπέμπεται είναι όχι μόνο δυνατό αλλά ταυτόχρονα, παρήγορο και ωφέλιμο.

Ένα τέτοιο μήνυμα, δυνατό, παρήγορο και ωφέλιμο μεταδίδει από το 2016 μια ομάδα εθελοντών στην πόλη της Δράμας που γράφουν κάθε φορά και μια ξεχωριστή ιστορία πάνω σε έναν «Τοίχο Καλοσύνης». Αυτή είναι η επωνυμία της ομάδας των ανθρώπων που σε αυτά τα επτά χρόνια λειτουργίας της προσφέρει κάθε είδους βοήθεια σε συνάνθρωπους μας που έχουν ανάγκη και χρίζουν υποστήριξης και συμπαράστασης.

Όπως εξηγεί η Ελευθερία, η υπεύθυνη επικοινωνίας της εθελοντικής ομάδας, τέσσερεις είναι οι βασικές αρχές όλων των εθελοντών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ομάδα που λειτουργεί υπό τη νομική μορφή σωματείου: η ανωνυμία, η αλληλεγγύη, η ανιδιοτέλεια και η ανθρωπιά. Το επώνυμο της δραστήριας αυτής κοπέλας δεν έχει σημασία γιατί όπως επισημαίνει η ίδια «η αγνή προσφορά δε διαφημίζεται, δεν αυτοπροβάλλεται, δε βραβεύεται, δε χρωματίζεται πολιτικά, δεν προσωποποιείται, δεν κερδοσκοπεί. Σημασία λοιπόν δεν έχει το πώς λέγεσαι αλλά το τι προσφέρεις για να ανακουφίσεις τον συνάνθρωπό σου».

Η Ελευθερία τονίζει πως ο «Τοίχος της Καλοσύνης», ξεκίνησε ως ιδέα από τη Λάρισα όταν μια ανάλογη εθελοντική ομάδα εκεί κάρφωσε ξύλινες κρεμάστρες πάνω σε τοίχους σε διάφορα σημεία της πόλης όπου μπορούσε ο καθένας, ανώνυμα και αθόρυβα, ν΄ αφήσει σακούλες με τρόφιμα που θα μπορούσαν εξίσου, αθόρυβα και ανώνυμα, να λάβουν άτομα που είχαν ανάγκη. Κάπως έτσι ξεκίνησε η δράση αυτή και στη Δράμα.

[easingslider id=”8668″]

Δράσεις προσφοράς με μηνύματα αγάπης

«Αρχικά, κατασκευάσαμε όμορφες ξύλινες κρεμάστρες που τις τοποθετήσαμε πάνω σε τοίχους σε διάφορες γειτονιές της Δράμας», εξηγεί η Ελευθερία και συνεχίζει «ενημερώσαμε τους συμπολίτες μας ότι εκεί μπορούν να κρεμούν σακούλες με ξηρά τροφή ώστε στη συνέχεια να τις παίρνουν όσοι είχαν ανάγκη. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική και να μας εμψύχωσε να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Έτσι, σήμερα, οι δράσεις του «Τοίχου της Καλοσύνης» έχουν αυξηθεί καλύπτοντας σχεδόν κάθε ανάγκη που αντιμετωπίζουν συνάνθρωποί μας εντός και εκτός της Δράμας».

Στο πλαίσιο αυτό, οι εθελοντές συγκέντρωσαν τσάντες και σχολικά είδη στην αρχή κάθε νέας σχολικής χρονιάς για να διατεθούν σε οικογένειες με παιδιά που δεν μπορούν να αγοράσουν καινούργιες τσάντες. Μάλιστα, παρότρυναν τον κόσμο μέσα σε κάθε τσάντα που προσέφερε να γράψει και να βάλει ένα μήνυμα αγάπης που θα το βρει το παιδί που θα παραλάβει την τσάντα. Στο ίδιο πλαίσιο οι εθελοντές του «Τοίχου της Καλοσύνης», συγκέντρωσαν τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα, είδη πρώτης ανάγκης που τα έστειλαν στην Κρήτη και την Εύβοια προκειμένου να δοθούν σε ανθρώπους που επλήγησαν από τις φωτιές και τους σεισμούς.

«Γι’ αυτά που έχεις στην καρδιά σου»

Για φέτος τα Χριστούγεννα η εθελοντική ομάδα του «Τοίχου της Καλοσύνης» προτρέπει και προσκαλεί όλους τους φίλους τους να χαρίσουν αγάπη και την ίδια στιγμή να βοηθήσουν όποιον συνάνθρωπό τους βρίσκεται σε ανάγκη.

Τα γυναικεία μέλη της ομάδας φιλοτέχνησαν με πολύ μεράκι μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη συλλογή με τίτλο «Γι’ αυτά που έχεις στην καρδιά σου» προσκαλώντας όλους να γίνουν κρίκοι μιας μεγάλης αλυσίδας αγάπης στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τους σκοπούς του σωματείου. Η φετινή χριστουγεννιάτικη συλλογή περιλαμβάνει χειροποίητα στολίδια και μπάλες για το χριστουγεννιάτικο δέντρο πάνω στα οποία μπορούν να γραφτούν όμορφες ευχές, αλλά και γευστικά μπισκότα σε διάφορα χριστουγεννιάτικα σχέδια και όλα αυτά μέσα σε όμορφες εορταστικές συσκευασίες. Όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την πώληση όλων των χριστουγεννιάτικων ειδών θα διατεθούν για τους σκοπούς του σωματείου.

Όσοι ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουνε με τους εθελοντές ή την κοινωνική υπηρεσία του «Τοίχου της Καλοσύνης» μπορούν να το κάνουν στα τηλέφωνα: 6981322003 και 6949128813. Επίσης, μπορούν να βρουν το προφίλ του «Τοίχου της Καλοσύνης» σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Facebook: Ο τοίχος της καλοσύνης-Δράμα

Twitter: https://twitter.com/GrWallof

Instagram: https://www.instagram.com/toixoskalosynhs_drama/

Youtube : https://www.youtube.com/channel/UCSRliw5A1coyY6yF-RF7uWw


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΑνακαλύφθηκαν απολιθώματα μαμούθ ηλικίας 200.000 ετών στη Βρετανία
Επόμενο άρθροΤσιόδρας: Υπάρχει ο κίνδυνος μέσα σε ένα «κύμα Δέλτα» να υποκρύπτεται ένα «κύμα Όμικρον»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ