Καιρός : Έρχεται το πρώτο σοβαρό κύμα ψύχους- Πού και πότε θα χιονίσει

Ο αεροχείμαρρος έρχεται για τα καλά στην Ελλάδα, με ένα πρώτο κύμα ψύχους να λαμβάνει χώρα, σήμερα Τρίτη 18/1/22, καθώς και ένα δεύτερο, ισχυρότερο, που ενδέχεται να πλήξει τη χώρα στο τέλος της εβδομάδας, συμπεριλαμβάνοντας πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, η πρώτη ψυχρή εισβολή θα έχει αρκετά μικρή διάρκεια. Αντίθετα, μεγαλύτερη σε διάρκεια θα δεύτερη, που θα ξεκινήσει πιθανότατα από το Σάββατο, και θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, με το θερμόμετρο να φτάνει στους -20 βαθμούς Κελσίου.

Για σήμερα, προβλέπονται βροχές στο νοτιοανατολικό Αιγαίο αλλά από το απόγευμα και η θερμοκρασία θα κατέβει απότομα, με αποτέλεσμα ήδη από αύριο, το ξημέρωμα της Τετάρτης να υπάρξουν κάποιες χιονοπτώσεις την Εύβοια, την ανατολική Στερεά αλλά στα βόρεια προάστια της Αττικής.

Το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας θα φέρει πυκνές χιονοπτώσεις σε Θεσσαλία και Αττική, με βεβαιότητα για το Σαββατοκύριακο το τσουχτερό κρύο. Ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε συγκεκριμένα πως:

«Η πρώτη ψυχρή αέρια μάζα από το απόγευμα και μετά περνάει αρκετά γρήγορα αλλά από τη Βόρεια Ευρώπη ξεκινάει το ταξίδι μια πολική αέρια μάζα που θα κινηθεί νοτιότερα και καθώς θα αλληλοεπιδράσει με θερμό αέρα θα έχουμε κακοκαιρία με χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Εκεί που θα ξαστερώσει θα δούμε έως και -20 βαθμούς Κελσίου αλλά και αυξημένες πιθανότητες ολικού παγετού».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΑθηνά Τέμβριου «Η ποίηση είναι ευλογία για αυτό και θα γεννιέται πάντα διαρκώς εντός μας και εκτός μας»
Επόμενο άρθροΠρώτο χρυσό μετάλλιο για τον Διονύση και την Άννα Κορακάκη στο μικτό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ