Νέα Ζηλανδία:Τσουνάμι χτυπά την νήσο Τόνγκα!

Φόβο και ταραχές έχει προξενήσει το Τσουνάμι που έλαβε χώρα στο αρχιπέλαγος της νήσου Τόνγκα, στην Νέα Ζηλανδία, μετα την έκρηξη υποθαλάσσιου ηφαιστείου της περιοχής.

Στις 6:10(ώρα Ελλάδας) η έκρηξη του υποθαλάσσιου ηφαιστείου Χούνγκα Τόνγκα-Χούνγκα Χαπάι της Σαμόα, σε απόσταση περίπου 65 χιλιομέτρων βόρεια της Νουκουαλόφα, πρωτεύουσας της Τόνγκα, προκάλεσε τσουνάμι 1,2 μέτρου, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία της Αυστραλίας, προξενώντας κύματα μεγαλύτερα του μισού μέτρου που έπληξαν πολλά γύρω νησιά.

Πολλά νησιωτικά κράτη του Νότιου Ειρηνικού είχαν προειδοποιήσει για το επερχόμενο Τσουνάμι, καθώς φαίνεται πως σε πλάνα που έχουν κυκλοφορήσει σε μένα κοινωνικής δικτύωσης, οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες.

Οι κίνδυνοι καραδωκούν για Σαμόα και Χαβάη, ενώ όπως φαίνεται πολλά μικρά νησιά έχουν υποστεί καταστροφές, ενώ ένα ολόκληρο χωριό στο νησί Μάνγκο να έχει καταστραφεί και πολλά κτίρια έχουν εξαφανιστεί στο γειτονικό νησί Ατάτα.

Η επικοινωνία δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως και η αστυνομία έως τώρα, έχει επιβεβαιώσει δύο θανάτους. Ωστόσο, η ανησυχία για περισσότερες απώλειες είναι έντονη, με τις δηλώσεις της διπλωματικής αποστολής στην Τόνγκα να συνοψίζονται στις παρακάτω φράσεις :

«Οι άνθρωποι πανικοβλήθηκαν, έτρεξαν και τραυματίστηκαν. Πιθανόν να υπάρχουν επιπλέον νεκροί και απλώς προσευχόμαστε να μην έχει συμβεί αυτό».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΕλευθερία Τέτουλα, Ηθοποιός «Το φαινόμενο της έμφυλης βίας είναι βαθιά ριζωμένο στις κοινωνίες μας και έχει σχέση με την πατριαρχία και τις αξίες της»
Επόμενο άρθροΟ Γιώργος Δώνης ανέλαβε την Αλ Φατέχ της Σαουδικής Αραβίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ