Σαν σήμερα 20 Ιανουαρίου

Σαν σήμερα: Εορτολόγιο, γεγονότα, γεννήσεις, θάνατοι

Εορτολόγιο

Γιορτάζουν: Ευθύμιος, Ευθυμία

Γεγονότα

1833: Ο Βασιλιάς Όθων και τα μέλη της Αντιβασιλείας αποβιβάζονται στο Ναύπλιο με την αγγλική φρεγάτα «Μαδαγασκάρη», υπό την συνοδεία 4.000 βαυαρών στρατιωτών.

1937: Με τον Αναγκαστικό Νόμο 447 της δικτατορικής κυβέρνησης Μεταξά, επιβάλλεται ο υποχρεωτικός σημαιοστολισμός δημοσίων υπηρεσιών, καταστημάτων και οικιών κατά τις εθνικές εορτές.

1942: Σε ναζιστική διάσκεψη στο προάστιο Βάνζεε του Βερολίνου αποφασίζεται η λεγόμενη «τελική λύση», δηλαδή η εξολόθρευση όλων των Εβραίων της Ευρώπης.

1955: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναμετρώνται σε φιλικό αγώνα, για την ενίσχυση της Εταιρείας Προστασίας Ζώων. Οι «ερυθρόλευκοι» επικρατούν με 3-0, έχοντας ως κορυφαίο τον Ανδρέα Μουράτη και σκόρερ τον Θέμη Μουστακλή.

2010: Αρχίζει ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας η δίκη των ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου 2008, στο κέντρο της Αθήνας.

Γεννήσεις

1725: Αντρέ Μαρί Αμπέρ, Γάλλος μαθηματικός και φυσικός, που διατύπωσε τους θεμελιώδεις νόμους του ηλεκτρομαγνητισμού και της έντασης του ηλεκτρικού ρεύματος(η μονάδα μέτρησης του ηλεκτρικού ρεύματος πήρε το όνομά του- Αμπέρ).

1920: Φεντερίκο Φελίνι, Ιταλός σκηνοθέτης.

1946: Ντέιβιντ Λιντς, Αμερικανός σκηνοθέτης.

Θάνατοι

842: Θεόφιλος, αυτοκράτορας του Βυζαντίου.

2013: Παύλος Μάτεσις, Έλληνας θεατρικός συγγραφέας και μυθιστοριογράφος.

2014: Κλάουντιο Αμπάντο, Ιταλός διευθυντής ορχήστρας.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΣτην Θεσσαλονίκη ο Πάλμα, πέφτουν οι υπογραφές
Επόμενο άρθροΝτεμπούτο με τη φανέλα της Ρόμα για τον 17χρονο Δημήτρη Κεραμίτση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ