Η Αγία Σοφία είναι το λίκνο της ορθοδοξίας και της ρωμιοσύνης

του Γιώργου Κούβελα

Δικηγόρου – Επιτίμου Προέδρου

της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων


Η πιο μεγάλη Δόξα από καταβολής του κόσμου μέχρι τη Συντέλεια του Αιώνος είναι ο Ιερός Ναός της του Θεού Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως! Είναι το Μέγα Μοναστήρι με τετρακόσια σήμαντρα και εξήντα δυο καμπάνες. Είναι η Μεγάλη Εκκλησία του Γένους των Ελλήνων. Είναι το διαχρονικό Οικουμενικό Σύμβολο της Ορθοδοξίας, του Βυζαντινού Πολιτισμού και της Ρωμιοσύνης. Είναι ο ενωτικός κρίκος που ένωσε άρρηκτα τον Χριστιανισμό και τον Ελληνισμό. Είναι η θαυμαστή Ενσάρκωση της Θείας ωραιότητος. Είναι η Μητέρα όλου του κόσμου. Είναι το παγκόσμιο Σύμβολο της Χριστιανοσύνης. Είναι το παγκόσμιο Κάλλος που ανήκει σε μας τους Χριστιανούς, σε μας τους Έλληνες, σε μας τους Ορθοδόξους. Δεν ανήκει ούτε στο Ισλάμ, ούτε στον Άφρονα Ισλαμιστή Σουλτάνο δικτάτορα της Τουρκίας. Η Αγία Σοφία κατά τον λόγιο Καθηγητή Δημήτριο Κωνσταντινίδη «δεν είναι μόνον το αριστούργημα της Βυζαντινής Αρχιτεκτονικής, αλλά δι᾽ ημάς τους Έλληνας ενσαρκώνει και το Σύμβολον της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, διαιωνίζον διά της παρουσίας του την ζώσαν ανάμνησιν ταύτης».

 

Ο Ιουστινιανός ήθελε η Αγία Σοφία να έχει τέτοια μεγαλοπρέπεια, ώστε οι Τρούλοι της νάναι σαν τους Ουρανούς, οι Στύλοι της νάναι σαν τα πυκνά δάση, το πάτωμά της νάναι σαν την Οικουμένη και νάναι η πιο καλή Εκκλησία που θα δοξάζεται ο Τριαδικός Θεός! Ο Γεώργιος Βιζυηνός με τους πιο κάτω στίχους μας μεταφέρει την επιθυμία του Μεγάλου Αυτοκράτορα:

Οι τρούλοι λες κι είν᾽ Ουρανοί, πυκνά οι στύλοι δάση,

και Οικουμέν᾽ η πατωσιά. Ποτέ Χριστιανική φωνή, Θεό δεν θα δοξάση

σε πιο καλήτερ᾽ Ἐκκλησιά!…

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιχειρώντας να προβάλει τον εαυτό του ως νέο… Πορθητή, την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 πραγματοποίησε το μεγάλο νεοθωμανικό όραμά του: Μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε Τζαμί! Η βάναυση αυτή ενέργεια προκάλεσε παγκόσμιο σοκ, οργή, θλίψη και αποτροπιασμό στον Χριστιανικό κόσμο, στη Ρωμιοσύνη και σ᾽ ολόκληρο τον πλανήτη. Και έγινε για να εξευτελίσει τη Χριστιανική Πίστη ως κατώτερη του Ισλάμ. Ο Ερντογάν για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι είναι αδίστακτος και επικίνδυνος. Πιστεύει ο Άφρων ότι έτσι χτυπά τη Χριστιανοσύνη, τη Ρωμιοσύνη, την Ορθόδοξη Πίστη των Ελλήνων και τους όπου Γης Έλληνες. Του απαντάμε: Σκληρόν προς Κέντρα λακτίζειν!

Στην παγκόσμια κατακραυγή για τη βάναυση προσβολή του Χριστιανισμού ο Άφρων Ισλαμιστής απαντά ότι είναι… «Κυριαρχικό του Δικαίωμα» να μετατρέψει σε Τζαμί την Αγία Σοφία! Και ταυτόχρονα καθυβρίζει τους πάντες. Για τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι «έχει ανάγκη από εγκεφαλική θεραπεία»! Για τους Έλληνες είπε ότι θα γίνουμε «μεζές στο πιάτο του, γιατί τον ενοχλούμε στην Γαλάζια Πατρίδα του και στις προσευχές του»! Για την Ευρωπαϊκή Ένωση είπε ότι «θα διαλυθεί, γιατί είναι Ναζί»! Σ᾽ όλη αυτή την αλαζονεία του Ισλαμιστή απαντάμε ότι είναι δικό μας Κυριαρχικό Δικαίωμα να υπερασπίσουμε την Πατρίδα μας και την Ευρώπη από την απειλή του Ισλάμ. Είναι Κυριαρχικό μας Δικαίωμα να αντισταθούμε στον Τουρκικό Ισλαμισμό και στον Νεοθωμανικό μεγαλοϊδεατισμό. Είναι Κυριαρχικό μας Δικαίωμα να διατηρήσουμε ως κόρη οφθαλμού αλώβητα τα δυο μεγάλα Αγαθά μας: Τον Ελληνορθόδοξο Πολιτισμό μας και την Ελληνοχριστιανική μας Ταυτότητα.

Αμέσως, κατεπειγόντως, εδώ και τώρα οι όπου Γης Έλληνες πρέπει να ηγηθούμε μιας γιγάντιας παγκόσμιας εκστρατείας που να αναγκάσει τον Ερντογάν να ακυρώσει την κατάπτυστη απόφαση. Η εκστρατεία αυτή συνίσταται στο να πείσουμε Κυβερνήσεις και Λαούς να λάβουν αντίμετρα για θέματα που αφορούν το Ισλάμ, τους Μουσουλμάνους και τις Ισλαμικές Θρησκευτικές κοινότητες που διαβιούν στις χώρες τους. Πρώτα όμως πρέπει να λάβουμε αντίμετρα εμείς οι Έλληνες. Συγκεκριμένα είναι ανάγκη αμέσως και κατεπειγόντως:

  1. Η Ελληνική Πολιτεία να προσφύγει σε όλα τα Διεθνή και Ευρωπαϊκά Forum και Οργανισμούς κατά της Τουρκίας και να ζητήσει Εμπάργκο όπλων και αναστολή της Ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και τα Ψηφίσματα του Ο.Η.Ε. προτείνοντας ταυτόχρονα και VETO. Γιατί τα όπλα που πωλούνται στην Τουρκία από Ευρωπαϊκές χώρες ο Ερντογάν τα στρέφει κατά της Ευρώπης και κυρίως κατά της Ελλάδας! Στους λόγους του Εμπάργκο και του VETO να προστεθεί και η συνεχώς κλιμακούμενη βάρβαρη προσβολή της Χριστιανικής Πίστης μας με κορυφαία τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί! Και ότι η βάναυση ενέργεια του Ερντογάν ισοδυναμεί με παραβίαση των Κυριαρχικών μας Δικαιωμάτων στον Αέρα, στη Θάλασσα και στη Γη.
  2. Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας να σταματήσει τον λεγόμενο διαθρησκευτικό διάλογο με το Ισλάμ, γιατί η Ορθοδοξία είναι σύμβολο Αγάπης, ενώ το Ισλάμ είναι σύμβολο κατάκτησης, φόβου και βάναυσης καταπίεσης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
  3. Να καταργηθεί το Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών που ιδρύθηκε το 2016 στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
  4. Να σταματήσει η ανοικοδόμηση του Ισλαμικού Τεμένους στο Βοτανικό.
  5. Να σταματήσει κάθε χρηματοδότηση για κατασκευές, επισκευές και ανακαινίσεις Τζαμιών και χώρων Ισλαμικής λατρείας στην Ελληνική Επικράτεια.
  6. Να κλείσει η Τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα και να ανακαλέσουμε τον Πρεσβευτή μας από την Άγκυρα.
  7. Να κλείσει το Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή.
  8. Ο Ελληνικός Λαός και οι όπου Γης Έλληνες να κάνουμε μποϊκοτάζ σε όλα τα Τουρκικά προϊόντα και σε όλες τις υπηρεσίες.
  9. Πέραν των παραπάνω να λάβουμε κάθε μέτρο για να σταματήσει ο Εξισλαμισμός της Ελλάδας από τον Ερντογάν και η αλλοίωση της Ελληνοχριστιανικής μας Ταυτότητας.

Ο Άφρων Ισλαμιστής να ξέρει ότι δεν αλλάζει ούτε η πορεία της Αιωνιότητας, ούτε το θέλημα του Τριαδικού Θεού. Η Χριστιανοσύνη και ο Ελληνικός Λαός θα νικήσουν την Ύβρη, την Αλαζονεία, τη Βλασφημία.

Στον Αλαζόνα Δικτάτορα θυμίζουμε το θρυλικό δημοτικό τραγούδι που αποτελεί θερμή προσευχή προς τη Μητέρα του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού:

Σώπασε, Κυρά Δέσποινα, μη κλαίεις, μη δακρύζεις,

πάλι με χρόνους με καιρούς, πάλι δικά Σου είναι!

Τότε θά πραγματοποιηθεί το μεγάλο Τάμα μας! Η Πόλις μπορεί να έπεσε, όμως η Πόλις ουκ εάλω!


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΘανάσης Γλαβίνας, Διευθυντής ΚΟ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ – Η προσπάθεια επανάκαμψης της παράταξής μας αγκαλιάζεται από ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας
Επόμενο άρθροNotifyBusiness: Ψηφιακή υποβολή για αδειοδότηση δραστηριοτήτων του Πρωτογενούς Τομέα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ