ΠτΔ: Η προσφορά αίματος είναι μια πράξη αλτρουισμού και αλληλεγγύης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, η Προεδρία της Δημοκρατίας διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά εθελοντική αιμοδοσία, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), παρουσία και της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου.

Η κ. Σακελλαροπούλου συνεχάρη τους πολυάριθμους εθελοντές αιμοδότες από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και από την Προεδρία της Δημοκρατίας, που συμμετείχαν στη δράση με κεντρικό μήνυμα «Η προσφορά αίματος είναι μια πράξη αλληλεγγύης» και δήλωσε ότι «η προσφορά αίματος είναι μια πράξη αλτρουισμού και αλληλεγγύης που χαρίζει ζωή στους πάσχοντες συνανθρώπους μας». Παράλληλα, τόνισε ότι «πρέπει να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας να γίνουν τακτικοί αιμοδότες, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες που οι ανάγκες είναι αυξημένες» και κατέληξε λέγοντας ότι «διαθέτοντας μόλις δέκα λεπτά από τον χρόνο μας, κάνουμε ένα πολύτιμο δώρο σε ολόκληρη την κοινωνία».

Ειδικότερα, στη δήλωσή της η κ. Σακελλαροπούλου ανέφερε:

«Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, διοργανώσαμε, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, για τρίτη συνεχή χρονιά, εθελοντική αιμοδοσία στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, με τη συμμετοχή συστηματικών αιμοδοτών και υπαλλήλων της Προεδρίας».

«Η προσφορά αίματος είναι μια πράξη αλτρουισμού και αλληλεγγύης που χαρίζει ζωή στους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Πρέπει να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας να γίνουν τακτικοί αιμοδότες, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες που οι ανάγκες είναι αυξημένες. Διαθέτοντας μόλις δέκα λεπτά από τον χρόνο μας, κάνουμε ένα πολύτιμο δώρο σε ολόκληρη την κοινωνία».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροO.H.E.: O πόλεμος στην Ουκρανία απειλεί να προκαλέσει κύμα πείνας, εκτοπισμών, κοινωνικού και οικονομικού χάους
Επόμενο άρθροΣτις 12 καλύτερες ομάδες του κόσμου η εθνική

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ