Πες κι άλλα τέτοια, Μαυρoγιάννη, κατευναστή της Τουρκίας, να διαφημίζεις τα χάλια σου!

της Φανούλας Αργυρού

 

Ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ για την προεδρία της ΚΔ πρόσθεσε στον κατάλογο (με τα χάλια του) και τη νέα του «εξυπνάδα» όταν είπε ότι «προκρίνει τη διοχέτευση φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο προς την Τουρκία, πριν από τη λύση του Κυπριακού, για τις εσωτερικές της ανάγκες». Γιατί τότε το… άτακτο παιδί θα φρονιμέψει!!! Παρόμοια είναι και η πρόταση του ΑΚΕΛ.

Τέτοια να λες, Μαυρογιάννη, να ξέρουν οι ψηφοφόροι πού να σε καρφώσουν. Οι Κερυνειώτες, πιστεύω, δεν ξέχασαν τον «λόο του αδρώπου» όταν τους είπε σε μια συνάντηση μαζί τους, πριν από λίγα χρόνια (αιώνιος διαπραγματευτής ήταν), ότι η επιστροφή των προσφύγων και η ΔΔΟ παντρεύονται και αν δεν τα κατάφερνε να τα παντρέψει, θα τα κατάγγελλε και θα παραιτείτο! Ο «πραματευτής» Μαυρογιάννης όχι μόνο δεν κράτησε τον «λόον του αδρώπου», αλλά όταν πρόσφατα παραιτήθηκε, το έκανε για να πάει υποψήφιος του ΑΚΕΛ για την προεδρία!

Είχα γράψει το παραπολιτικό στη «Σημερινή», στις 8.5.22, «Ο ‘‘πραματευτής’’ Ανδρέας Μαυρογιάννης και ‘‘ο λόος του αδρώπου’’».

Το 2016 ο ίδιος είχε δηλώσει πως «αν ακούσει ένας τι απαιτούν οι Τούρκοι, σηκώνονται οι τρίχες της κεφαλής του!».

Οι τρίχες της κεφαλής μας σηκώνονται όμως στο άκουσμα του δικού του λόγου, δεν χρειαζόμαστε τους Τούρκους. Για το πόσο επικίνδυνα ανεπαρκής είναι ως διαπραγματευτής, μαζί του και άλλοι, πόσο στερούνται βασικών γνώσεων για την τουρκική πολιτική, πόσο επικίνδυνοι είναι για μας και την πατρίδα μας. Όσοι διαπραγματεύονται το Κυπριακό έπρεπε (αλλά πού τέτοια τύχη) να κάνουν φροντιστήρια πριν αναλάβουν τέτοια καθήκοντα, να διαβάζουν και να μαθαίνουν ως ευαγγέλιο τις εκθέσεις του Δρος Νιχάτ Ερίμ του 1956, να δίνουν εξετάσεις και, αν περνούν, να αναλαμβάνουν θέσεις…

Και τότε να έβλεπες αν ξεστόμιζε ο κάθε Μαυρογιάννης ότι πρέπει να δώσουμε φυσικό αέριο της Α. Μεσογείου στην Τουρκία πριν από τη λύση!

Δηλαδή δεν αντιλαμβάνεται ο Α. Μαυρογιάννης, υποψήφιος του ΑΚΕΛ, ότι το να προσφέρει αέριο της Ανατολικής Μεσογείου στην Τουρκία πριν από τη λύση, ουσιαστικά καταργεί την Κυπριακή Δημοκρατία; Eφόσον οι Τούρκοι πετυχαίνουν αυτό ακριβώς που επιδιώκουν: Tη συν-διαχείριση του φυσικού αερίου πριν από τη λύση!

Φανούλα Αργυρού

Προηγούμενο άρθροΒουλευτικές εκλογές στη Γαλλία: Ο Μακρόν ελπίζει ότι οι ψηφοφόροι θα του δώσουν αυτοδυναμία
Επόμενο άρθροΤι θα γίνει αν πάψει να μας … φροντίζει ο Ταγίπ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ