Καλλιόπη Ροδοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος Mητροπολιτικού Κολλεγίου και ΙΕΚ ΑΚΜΗ – Έχουμε αναδειχθεί Νο1 σε ποσοστό επαγγελματικής αποκατάστασης αποφοίτων

Έχοντας προβεί στη μεγαλύτερη επένδυση εκπαιδευτικού ομίλου στην Ελλάδα σε προγράμματα σπουδών, ακαδημαϊκό προσωπικό και κτιριακές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, o Eκπαιδευτικός Όμιλος Μητροπολιτικό – ΑΚΜΗ με 25.000 φοιτητές σε 11 πόλεις, αποτελεί τον απόλυτο πρωταγωνιστή στις διεθνείς πανεπιστημιακές σπουδές και την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση στην Ελλάδα. Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mητροπολιτικού Κολλεγίου και του ΙΕΚ ΑΚΜΗ κα Καλλιόπη Ροδοπούλου απαντάει στις ερωτήσεις του SPEAKNEWS.

 

Ηγείστε του μεγαλύτερου ιδιωτικού εκπαιδευτικού Ομίλου στην Ελλάδα. Μιλήστε μας για τη φιλοσοφία σας και τους πυλώνες που τη συνθέτουν.

Στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ και το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, που φέτος συμπληρώνουν 50 και 40 χρόνια αντίστοιχα συνεχούς δυναμικής λειτουργίας, επενδύουμε στη γνώση και την εξειδίκευση, σε ένα ελληνικό όραμα παιδείας με διεθνείς προδιαγραφές. Ανταποκρινόμαστε σταθερά στις ανάγκες της κοινωνίας με σύγχρονα  προγράμματα σπουδών, που μας κατατάσσουν στην πρώτη θέση του χάρτη της αγοράς με βάση το ποσοστό επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τα ταλέντα των σπουδαστών μας με ανάπτυξη των δεξιοτήτων, με τους ίδιους να κινούνται, να αλληλοεπιδρούν, να ονειρεύονται εξελισσόμενοι σε γόνιμα περιβάλλοντα αξιώσεων και άριστης εκπαιδευτικής δυναμικής. Με υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκούς και καταξιωμένους επαγγελματίες της αγοράς που μεταφέρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στους σπουδαστές μας.

 

Να ξεκινήσουμε από τα πρόσφατα νέα της σπουδαίας διεθνούς διάκρισης για το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, που βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης στα Βραβεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης 2022. Τι σηματοδοτεί αυτή η διάκριση για τον εκπαιδευτικό οργανισμό αλλά και για την ΕΕΚ στην Ελλάδα;

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ ανακηρύχθηκε ως το «Πιο Καινοτόμο ΙΕΚ της Ευρώπης» στα «Βραβεία Αριστείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης 2022». Πρόκειται για την κορυφαία διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αναδεικνύει και επιβραβεύει τις καλύτερες πρακτικές και τις πιο καινοτόμες εκπαιδευτικές μεθόδους που εφαρμόζονται από τους μεγαλύτερους φορείς Κατάρτισης πανευρωπαϊκά. Μετά από μία πολύμηνη και άκρως απαιτητική διαδικασία αξιολόγησης, ομάδα εμπειρογνωμόνων της Επιτροπής έφερε την ΑΚΜΗ στην 1η θέση, ξεχωρίζοντας τη συμμετοχή της ανάμεσα σε εκατοντάδες υποψηφιότητες. Τα τελικά αποτελέσματα μάλιστα ανακοινώθηκαν από τον Επίτροπο Απασχόλησης Νίκολα Σμιτ. Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για μία εξέλιξη – σταθμό στην ιστορία  της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην Ελλάδα η οποία έρχεται ως επιστέγασμα της σταθερά ηγετικής μας πορείας ισχυροποιώντας τη θέση του ΙΕΚ ΑΚΜΗ ως το κορυφαίο Ευρωπαϊκό ΙΕΚ στην Ελλάδα.

Να σημειώσω εδώ, ότι η διάκριση αυτή έρχεται να προστεθεί στη λίστα των σημαντικών διεθνών διακρίσεων και που έχουν φέρει την ΑΚΜΗ στην πρώτη θέση: την ανακήρυξή μας ως 1 από τα 7 καλύτερα Εκπαιδευτήρια της Ευρώπης, την ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (EVBB), έχοντας αναλάβει τη θέση της Αντι-Προεδρίας με αρμοδιότητα τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τις πολιτικές εκπαίδευσης, ενώ αποτελούμε τον μοναδικό ελληνικό φορέα – μέλος του Δικτύου Αριστείας ΙΕΚ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Εκπαίδευσης (ETF). Σε αναγνώριση της ηγετικής του θέσης στην αγορά, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ επιλέχθηκε για δεύτερη συνεχή φορά ως Επίσημος Εθνικός Υποστηρικτής (National Contact Point 2022) της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων (EVSW), της κορυφαίας διοργάνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που προωθεί την Επαγγελματική Εκπαίδευση & Κατάρτιση.  Και μιλώντας για ΕΕΚ, να πούμε ότι το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει περισσότερες από 100 δυναμικές ειδικότητες, σε 14 τομείς σπουδών, καλύπτοντας όλο το φάσμα στη σύγχρονη αγορά εργασίας.

 

Ας περάσουμε στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και να μας εξηγήσετε,  για ποιους λόγους ξεχωρίζει ως επιλογή για Πανεπιστημιακές Σπουδές.    

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο αποτελεί το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα. Συνεργάζεται με διακεκριμένα Διεθνή Πανεπιστήμια από τη Μ. Βρετανία, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ και προσφέρει περισσότερα από 70 προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα σπουδών, στο μεγαλύτερο εύρος σύγχρονων επιστημονικών πεδίων με ζήτηση στην αγορά και σε 8 σημεία στη χώρα μας. Διαθέτει ισχυρή διασύνδεση με την αγορά εργασίας, μέσα από ένα ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, οργανισμών, φορέων και κλινικών, που στοχεύει στην επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών του. Οι προσφερόμενες πανεπιστημιακές σπουδές και το ακαδημαϊκό προσωπικό του είναι εφάμιλλα κορυφαίων Πανεπιστήμιων του εξωτερικού. Επίσης, έχει γίνει η μεγαλύτερη στην Ελλάδα επένδυση σε σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις διεθνών προδιαγραφών, με εξειδικευμένα ιδιόκτητα εργαστήρια ανά επιστημονικό πεδίο και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο πρωταγωνιστεί στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα και παράλληλα αποτελεί πόλο έλξης διεθνών φοιτητών από 92 διαφορετικές χώρες του κόσμου. Ξεχωρίζει γιατί είναι το μοναδικό Κολλέγιο μέλος του Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων, Compostella Group of Universities, στη χώρα μας. Επίσης, είναι το μοναδικό Κολλέγιο που έχει συγκροτήσει Ακαδημαϊκό Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από εξέχουσες προσωπικότητες με διεθνώς αναγνωρισμένο έργο.

Τα μέλη του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου είναι πρόσωπα εξαιρετικά υψηλού επιπέδου, που έχουν γνωρίσει και εκτιμήσει την προσφορά του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αποφασίζουν για τη μελλοντική στρατηγική του και υποστηρίζουν τη διαρκή προσπάθεια του για το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ποιότητας πανεπιστημιακών σπουδών που αξίζουν οι φοιτητές.

Kεφάλαιο κτιριακές εγκαταστάσεις και υποδομές. Ως Οργανισμός έχετε προβεί σε μεγάλες επενδύσεις σε όλη τη χώρα.

Πράγματι, στον Εκπαιδευτικό Όμιλο Μητροπολιτικό – ΑΚΜΗ επενδύουμε αδιάκοπα σε υποδομές και εξοπλισμό για να είμαστε στο επίκεντρο των εκπαιδευτικών και τεχνολογικών εξελίξεων, ώστε οι φοιτητές μας να έχουν πρόσβαση σε επαγγελματικές εγκαταστάσεις που προσομοιάζουν απόλυτα το περιβάλλον και τις συνθήκες της αγοράς εργασίας. Εδώ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τρία υπερσύγχρονα campuses ευρωπαϊκών προδιαγραφών, από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά στην Αλεξανδρούπολη και σε έντεκα συνολικά πόλεις σε όλη την Ελλάδα,  είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις μας αποτελούν πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα και έχουν κατασκευαστεί με τις αυστηρότερες αρχιτεκτονικές και λειτουργικές προδιαγραφές. Τα άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια ανά ειδικότητα, οι βιβλιοθήκες, τα αμφιθέατρα, οι αίθουσες διδασκαλίας, τα γυμναστήρια, δημιουργούν τις βέλτιστες προϋποθέσεις και τις ιδανικές συνθήκες για ένα άρτιο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα ενισχύοντας τη σπουδαστική εμπειρία.

Οι φοιτητές μας θα εξειδικευθούν από την πρώτη ημέρα σε μια πραγματική νοσηλευτική μονάδα, σε ένα πραγματικό ηλεκτρολογίο, σε μια πραγματική κουζίνα ή Reception ξενοδοχείου. Θα χρησιμοποιήσουν τις τελευταίες εκδόσεις και προγράμματα ως ηχολήπτες ή γραφίστες. 100% πραγματικές συνθήκες εργασίας από την πρώτη ημέρα των σπουδών τους. Το λέμε πάντα στους νέους και τις οικογένειές τους. Οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός αποτελούν εξαιρετικά σημαντική παράμετρο επιλογής μιας σχολής.

H επαγγελματική αποκατάσταση αποτελεί σημαντικό κριτήριο επιλογής μιας Σχολής.  Μιλήστε μας για τα εργαλεία διασύνδεσης που διαθέτετε.

Ως Οργανισμός έχουμε αναδειχθεί Νο1 σε ποσοστό επαγγελματικής αποκατάστασης αποφοίτων, ενώ έχουμε βραβευτεί για τις καινοτόμες υπηρεσίες Διασύνδεσης με την Αγορά Εργασίας. Συνεργαζόμαστε με περισσότερες από 5.500 επιχειρήσεις σε μια σειρά από δυναμικούς κλάδους της αγοράς σε όλη τη χώρα. Το Interactive Career Office, ο θεσμός των Hμερών Καριέρας, τα εξειδικευμένα σεμινάρια και workshops από στελέχη και επαγγελματίες της αγοράς που πραγματοποιούνται καθόλη τη διάρκεια των σπουδών, αποτελούν ισχυρά εργαλεία δικτύωσης.

Και φυσικά, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της αγοράς εργασίας προσφέρουμε πρώτοι ό,τι πιο σύγχρονο στις πανεπιστημιακές σπουδές και την επαγγελματική εκπαίδευση: Ενδεικτικά αναφέρω τις περιπτώσεις των μοναδικών πανεπιστημιακών προγραμμάτων στην Επιστήμη Δεδομένων, την Κυβερνοασφάλεια, την Ιατρική Γενετική, τη Νευροψυχολογία, τη Διαχείριση Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας, που προσφέρει κατ’ αποκλειστικότητα το Μητροπολιτικό Κολλέγιο σε συνεργασία με διακεκριμένα διεθνή Πανεπιστήμια. Αλλά και τις πρωτοποριακές εξειδικεύσεις και πιστοποιήσεις στην ηλεκτροκίνηση, τις εφαρμογές για το «Έξυπνο Σπίτι» και το E-commerce που προσφέρει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ σε αποκλειστική συνεργασία με εταιρίες «ηγέτες» του κλάδου.

Ο Όμιλος είναι «πρωταγωνιστής» και στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Στον πυρήνα της φιλοσοφίας μας εμπεριέχεται ως βασική αρχή η «επιστροφή» της επιτυχίας στην κοινωνία, μέσα από την ενεργοποίηση καινοτόμων δράσεων και πρωτοβουλιών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης σε όλη την Ελλάδα με μετρήσιμα αποτελέσματα, ενεργοποιώντας στη διαδικασία αυτή τη φοιτητική και ακαδημαϊκή μας κοινότητα. Στόχος των δράσεων και των πρωτοβουλιών στις οποίες συμμετέχουμε είναι η έμπρακτη και πολλαπλή υποστήριξη της κοινωνίας και των ανθρωπιστικών φορέων που προσφέρουν στις ευπαθείς ομάδες αλλά και της βιώσιμης ανάπτυξης. Μέσω του Προγράμματος Υποτροφιών δίνουμε τη δυνατότητα στις νέες και στους νέους να σπουδάσουν στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ και το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, για μία κοινωνία ίσων ευκαιριών με δυνατότητες και προοπτική για όλους.

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχουν παρουσία σε 11 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, στην Αθήνα, το Μαρούσι, τον Πειραιά, το Ελληνικό, τη Χαλκίδα, την Πάτρα, τη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο Κρήτης, τη Ρόδο και από φέτος και στην Αλεξανδρούπολη.

Η κα Καλλιόπη Ροδοπούλου έχει συμπεριληφθεί στους εκλεκτούς υποψηφίους της κατηγορίας “Outstanding contribution to the industry” στα Pionner Awards για το έργο και τη συμβολή της στον κλάδο της εκπαίδευσης, με την παροχή πανεπιστημιακών προγραμμάτων σπουδών υψηλής ποιότητας. Τα Pioneer Awards επιβραβεύουν πρωτοπόρες πρακτικές και ιδέες που επαναπροσδιορίζουν τα πρότυπα εκπαίδευσης και διδασκαλίας και προάγουν την εμπειρία μάθησης για κάθε φοιτητή.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΒλέποντας την αυτοδυναμία να απομακρύνεται, ο κ. Μητσοτάκης εκπέμπει ολοένα και εντονότερα αμφίσημα μηνύματα.
Επόμενο άρθροΑναχωρούν και οι τελευταίοι Έλληνες αθλητές για Βουδαπέστη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ