Κωνσταντίνα Μακρυπλίδη, Διευθύνουσα Σύμβουλος Aegean College

Ερχόμαστε στη Β. Ελλάδα με νέες ακαδημαϊκές συνεργασίες, ανανεωμένη εκπαιδευτική πλατφόρμα και καινούργια προγράμματα σπουδών

Η κα Κωνσταντίνα Μακρυπλίδη, Διευθύνουσα Σύμβουλος του AEGEAN COLLEGE μιλάει στο SPEAKNEWS για την πρόσφατη εγκατάσταση του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΟΜΗΡΟΣ στη Θεσσαλονίκη, για τα 80 χρόνια ιστορίας του, τις εκπαιδευτικές συνεργασίες, τα προγράμματα σπουδών, την επένδυση στην έρευνα και όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν το AEGEAN COLLEGE να ξεχωρίζει.

 

Οι νέοι της Θεσσαλονίκης από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν τον δρόμο της επιτυχίας που τους προσφέρει ο Εκπαιδευτικός Όμιλος «ΟΜΗΡΟΣ». Μιλήστε μας για την «άνοδο» σας στη Θεσσαλονίκη.

H Θεσσαλονίκη είναι το τελευταίο βήμα σε μια μακρά διαδρομή που ξεκίνησε το 1946. Ο Οργανισμός μας μπορεί να μετράει σχεδόν 80 χρόνια παρουσίας στην ιδιωτική εκπαίδευση, αλλά είναι ένας πολύ σύγχρονος όμιλος που αξιοποιεί τεχνολογία και τεχνογνωσία αιχμής στην εκπαίδευση.

Η αλήθεια είναι ότι αργήσαμε λίγο να αναπτύξουμε την παρουσία μας στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά φέτος ερχόμαστε σε μια εξαιρετική συγκυρία για τον ΟΜΗΡΟ με νέες ακαδημαϊκές συνεργασίες, ανανεωμένη εκπαιδευτική πλατφόρμα και καινούργια προγράμματα σπουδών.

 

Σε ποιες άλλες πόλεις δραστηριοποιείται το Aegean College;

To Aegean College έχει την έδρα του στο κέντρο της Αθήνας επί της οδού Πανεπιστημίου 17. Επίσης διαθέτουμε σύγχρονες εγκαταστάσεις στο κέντρο του Πειραιά, της Λάρισας και πλέον της Θεσσαλονίκης επί της οδού Τσιμισκή 45.

 

Το Aegean College συνεργάζεται με κορυφαία Βρετανικά πανεπιστήμια. Ποια είναι η μορφή αυτών των συνεργασιών;

Καταρχάς συνεργαζόμαστε με το University of Essex, το κορυφαίο Βρετανικό Πανεπιστήμιο που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, το οποίο είχε ανακηρυχθεί Πανεπιστήμιο της Χρονιάς στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2018.

Δεν είναι τυχαίο ότι ένα τόσο ποιοτικό Πανεπιστήμιο με τεράστια διεθνή παρουσία επιλέγει και εμπιστεύεται το Aegean College.

Σε συνεργασία με το Essex αναπτύσσουμε πιστοποιημένα (validated) προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών διεθνών προδιαγραφών, που ωστόσο ενσωματώνουν τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής αγοράς εργασίας και οικονομίας.

Συν τοις άλλοις, επενδύουμε από κοινού στην Έρευνα: από φέτος προσφέρουμε και διδακτορικά προγράμματα στους τομείς της Ψυχολογίας και της Εκπαίδευσης.

 

 

Σε ποιους τομείς κινούνται τα προγράμματα σπουδών που προσφέρετε;

Προσφέρουμε ένα πολυδιάστατο χαρτοφυλάκιο με προγράμματα που εκτείνονται από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τα Ναυτιλιακά μέχρι την Ψυχολογία, τα Παραϊατρικά Επαγγέλματα, την Τεχνητή Νοημοσύνη και τις Νευροεπιστήμες.

Φέτος είμαστε πολύ υπερήφανοι για τη Νέα Σχολή Βιοεπιστημών που προσφέρει προγράμματα όπως η Βιολογία και η Γενετική, η Βιοχημεία και η Βιοτεχνολογία, η Οικολογία και η Διατήρηση του Περιβάλλοντος.

Υποστηρίζουμε αυτά τα προγράμματα με μια ακαδημαϊκή ομάδα αποτελούμενη από Διδάκτορες και επαγγελματίες και με μια πολύ μεγάλη επένδυση σε state-of-the-art εργαστήρια.

 

Η αναγνώριση του πτυχίου αποτελεί ένα από τα βασικά κριτήρια για την επιλογή σπουδών. Τι ισχύει για τα πτυχία του Aegean College;

Ισχύει ότι και για όλα τα πτυχία ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων που έχουν απονεμηθεί κατόπιν φοίτησης σε ελληνικά Κολλέγια ανεξαιρέτως: η αναγνώριση γίνεται από το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας του υπουργείου Παιδείας, συνεπάγεται επαγγελματική ισοδυναμία με αντίστοιχα πτυχία δημοσίων ΑΕΙ/ΤΕΙ και βάσει νόμου οδηγεί σε πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα.

Οι απόφοιτοί μας εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και συμμετέχουν ισότιμα στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα.

 

Ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς τομείς σπουδών για τους νέους στην εποχή μας; Σε τι είδους σπουδές προσανατολίζονται περισσότερο;

Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι προγράμματα σχετικά με την Ψυχολογία, την Ψυχοθεραπεία και την ψυχική υγεία εν γένει.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης η Διοίκηση Επιχειρήσεων και τα Ναυτιλιακά, ένας ακόμα τομέας στον οποίο διακρινόμαστε με πρωτοποριακά προγράμματα σπουδών, πιστοποιήσεις και μεγάλη εξωστρέφεια.

Δίνουμε βέβαια και επιλογές σπουδών σε πολύ απαιτητικά προγράμματα όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη και οι Βιοεπιστήμες ανεβάζοντας πολύ ψηλά τον πήχη της ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

 

Ποιο είναι το στοιχείο εκείνο που πιστεύετε ότι κάνει το Aegean College να ξεχωρίζει και να αποτελεί πρώτη επιλογή σπουδών;

Πρωτίστως είναι η ποιότητα των ανθρώπων μας, ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού. Οι άνθρωποι του Κολλεγίου δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους για να προσφέρουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και να διατηρήσουν τα standards που περιμένουν από εμάς τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια του εξωτερικού και το ελληνικό υπουργείο Παιδείας.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΥπερκέρδη και στο φυσικό αέριο με υπογραφή κυβέρνησης Μητσοτάκη
Επόμενο άρθροΜπαρτσελόνα: Αλλάζει γήπεδο την σεζόν 2023/24

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ