Πούτιν – ΝΑΤΟ: Συνεχίζεται η ανταλλαγή πυρών – Στο στόχαστρο ο Μπόρις Τζόνσον

«Χτύπημα» σε Τζόνσον μέσω… Θάτσερ και Φώκλαντ

 

Αυξάνονται οι εντάσεις και τα «καρφώματα» μέσω ανταλλαγής καυστικών δηλώσεων μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και ηγετών του ΝΑΤΟ.

Στο στόχαστρό του αυτην τη φορά ο Πούτιν έβαλε τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον  για τη δήλωσή του σύμφωνα με την οποία αν ο Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν γυναίκα, δεν θα είχε ξεκινήσει έναν «τρελό, ‘μάτσο’ πόλεμο εισβολής και βίας με τον τρόπο που το έκανε» στην Ουκρανία, μετά την απάντηση που έδωσε ο Πούτιν για το τρολάρισμα των G7 για τις γυμνόστηθες φωτογραφίες του

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν για να απαντήσει στον Τζόνσον, επικαλέστηκε την Μάργκαρετ Θάτσερ και την απόφασή της να στείλει στρατό στα Φώκλαντ:

«Αν θέλετε ένα τέλειο παράδειγμα τοξικής αρρενωπότητας, είναι αυτό που κάνει στην Ουκρανία», πρόσθεσε χθες, αναφερόμενος στον Πούτιν, ο Βρετανός πρωθυπουργός για να στηρίξει το επιχείρημα ότι «χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες σε θέσεις εξουσίας».

«Θέλω μόνο να υπενθυμίσω τα γεγονότα της πρόσφατης ιστορίας, όταν η Μάργκαρετ Θάτσερ αποφάσισε να εξαπολύσει στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Αργεντινής για τα Νησιά Φώκλαντ. Άρα μια γυναίκα πήρε την απόφαση να εξαπολύσει στρατιωτική δράση», αντεπιτέθηκε ο Πούτιν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη διάρκεια επίσκεψής του στο Τουρκμενιστάν.

«Ως εκ τούτου η αναφορά του βρετανού πρωθυπουργού σ’ αυτό που συμβαίνει σήμερα δεν είναι εντελώς ακριβής», πρόσθεσε ο Πούτιν.

 

Ο Ρώσος πρόεδρος προχώρησε για να ασκήσει κριτική στην κίνηση αυτή της Βρετανίας, πριν από 40 χρόνια, να απαντήσει στρατιωτικά στην απόπειρα της Αργεντινής να καταλάβει τα υπό βρετανική κυριαρχία νησιά στο Νότιο Ατλαντικό.

Η Μόσχα, η οποία αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» την εισβολή της στην Ουκρανία, καταφέρεται συχνά κατά των δυτικών στρατιωτικών επεμβάσεων σε χώρες όπως η πρώην Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, τις οποίες επικαλείται ως παραδείγματα του ιμπεριαλισμού και της υποκρισίας της Δύσης.

Ωστόσο κατά τη διάρκεια των δύο δεκαετιών που βρίσκεται στα ηνία της χώρας, ο Πούτιν έχει επίσης κατηγορηθεί πολλές φορές για ιμπεριαλισμό, θέλοντας να επεκτείνει δια της βίας τα ρωσικά σύνορα και την επιρροή της χώρας του στις χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ, ενώ και ο ίδιος έχει πει ότι θα ήθελε να μπορούσε να ανατρέψει την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Η εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει καταστρέψει πολλές πόλεις, σκοτώσει χιλιάδες αμάχους και αναγκάσει εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους σε όλη τη χώρα.

«Αηδιαστικό»: H απάντηση του Πούτιν μετά το τρολάρισμα των G7 για τις γυμνόστηθες φωτογραφίες του

Νωρίτερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε «αηδιαστικό» θέαμα το ενδεχόμενο οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των κρατών της Ομάδας των Επτά (G7) πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου να γδύνονταν στην πρόσφατη σύνοδό τους, σχολιάζοντας την πρόσφατη επισήμανσή τους για την τάση του Ρώσου προέδρου να φωτογραφίζεται γυμνόστηθος.

Στο περιθώριο της πρόσφατης συνάντηστής τους, κάποιοι από τους επτά ηγέτες ακούστηκαν να αστειεύονται μπροστά στις κάμερες την Κυριακή για την… τάση του κ. Πούτιν να φωτογραφίζεται γυμνόστηθος, καθώς πόζαραν για να απαθανατιστούν στο Σλος Έλμαου.

Καθισμένος μαζί με τους άλλους ηγέτες σε στρογγυλό τραπέζι, ο Βρετανός πρωθυπουργός διερωτήθηκε αν έπρεπε να συνεχίσουν να φοράνε τα σακάκια τους ή μήπως θα όφειλαν να επιδείξουν «τους θώρακές τους», προτού προσθέσει «πρέπει να δείξουμε πως είμαστε σκληρότεροι από τον Πούτιν».

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό υπερθεμάτισε, λέγοντας πως θα έπρεπε να καβαλήσουν «άλογα γυμνόστηθοι» γι’ αυτό, παραπέμποντας στις εξεζητημένες, προσεκτικά σκηνοθετημένες φωτογραφίσεις του ρώσου αρχηγού του κράτους: σε μια από αυτές, το 2009, εικονιζόταν ακριβώς να ιππεύει γυμνόστηθος.

«Δεν ξέρω πώς ήθελαν να γδυθούν, πάνω ή κάτω από τη μέση, πάντως θα ήταν αηδιαστικό το θέαμα ούτως ή άλλως, κατά τη γνώμη μου», ανταπάντησε ο κ. Πούτιν μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Τουρκμενιστάν.

Δεν δίστασε να προσθέσει πως θα συμβούλευε τους ηγέτες της G7 να πίνουν λιγότερο και να αθλούνται περισσότερο για να επιτύχουν αρμονία νου και σώματος.

Προηγούμενο άρθροΟικονόμου για συνέντευξη Τσίπρα:  Δεν αντιλαμβάνεται ούτε στο ελάχιστο τη σύγχρονη διεθνή πολιτική και διπλωματία
Επόμενο άρθρο«Χάλκινος» στα 100μ. ο Νυφαντόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ