Αρχική Ειδήσεις Ψηφιακό πορτοφόλι: Στο κινητό ταυτότητα και δίπλωμα – Δείτε την τροπολογία

Ψηφιακό πορτοφόλι: Στο κινητό ταυτότητα και δίπλωμα – Δείτε την τροπολογία

Οι πολίτες θα μπορούν να αποθηκεύουν την αστυνομική τους ταυτότητα και την άδεια οδήγησης του οχήματός τους και να τα επιδεικνύουν προκειμένου να ταυτοποιηθούν

Στο ψηφιακό πορτοφόλι των κινητών βάζει την αστυνομική ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης, τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Οι πολίτες θα μπορούν να αποθηκεύουν την αστυνομική τους ταυτότητα και την άδεια οδήγησης του οχήματός τους και να τα επιδεικνύουν προκειμένου να ταυτοποιηθούν.

Δειτε ολόκληρη την τροπολογία εδώ

Μεταξύ άλλων, η τροπολογία προβλέπει τη δημιουργία ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής για κινητές συσκευές, η οποία λειτουργεί ως ψηφιακό αποθετήριο ταυτοποιητικών εγγράφων φυσικών προσώπων (αποθήκευση στοιχείων που αφορούν στο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και στην άδεια οδήγησης οχήματος, κατά περίπτωση με σκοπό την ταυτοποίησή τους στους αρμόδιους φορείς του δημόσιου τομέα ή του ιδιωτικού τομέα.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για να μπει σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι (wallet) που θα είναι διαθέσιμο ως εφαρμογή (app) για «κατέβασμα» από το Google Play και το App Store, η αστυνομική ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης, ώστε οι Έλληνες πολίτες να τα διαθέτουν σε ψηφιακή μορφή.

Πηγή: skai.gr

Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΣυντριβή αεροσκάφους: Δεν βρέθηκε επικίνδυνη ουσία στο φορτίο του Antonov
Επόμενο άρθροΑλ. Τσίπρας στο Γ.Ν Ικαρίας: Εικόνα εγκατάλειψης – Η κυβέρνηση απαξιώνει το ΕΣΥ – Να δοθούν κίνητρα για να έρθουν γιατροί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ