Μητσοτάκης: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας – Επίθεση στην αντιπολίτευση

«Για τις εκλογές θα ξαναπώ ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, φαίνεται να μην το ακούτε. Τελικά η ίδια η ζωή θα επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μου. Όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών, θα πούμε τι θυμόμαστε από την τετραετία Τσίπρα; Φόρους, περικοπές στις συντάξεις και ψέματα, ψέματα, ψέματα» τόνισε σήμερα (6/7) στη δευτερολογία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Επειδή για μία ακόμα φορά είπατε τι καλά που τα κάνατε, υπάρχει ένα καταλυτικό επιχείρημα στο οποίο δεν μπορείτε να δώσετε απάντηση. Αν τα κάνατε τόσο καλά, γιατί σας καταψήφισε τρεις φορές ο ελληνικός λαός και έδωσε αυτοδυναμία στη ΝΔ;

Θα πορευτούμε για αρκετούς μήνες ακόμα σε κλίμα έντονης τοξικότητας. Δεν βλέπω υπουργούς να έχουν κατεβάσει τα μολύβια. Μεγάλος όγκος νομοθετικός έρχεται τους επόμενους μήνες. Από εκεί και πέρα, ο καθένας μπορεί να κάνει τις δικές του εκτιμήσεις. Για ακόμα μία φορά θα διαψευστείτε πανηγυρικά» ανέφερε.

«Κύριε Βαρουφάκη, αν πιστεύετε ότι κοιμάμαι και ξυπνάω έχοντας έγνοια αν θα μπείτε στη Βουλή ή δεν θα μπείτε, έχετε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σας.

Είναι ξεκάθαρο ότι σας κυνηγάνε οι ίδιες ερινύες για όσα έγιναν τον καταστροφικό εξάμηνο του 2015. Δεν έχετε ίδια ερμηνεία για το πώς κατέληξαν μετά το δημοψήφισμα.

Να θυμηθούμε τι έγινε. Προκαλέσατε ή δεν προκαλέσατε εκλογές ρίχνοντας την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά για να σκίσετε το μνημόνιο με έναν νόμο και ένα άρθρο; Αν η χώρα ήταν χρεοκοπημένη, γιατί εξαπατήσατε τη χώρα; Γιατί είπατε τέτοια ψέματα; Ο ελληνικός λαός δεν τα έχει ξεχάσει.

Οδηγήσατε τον ελληνικό λαό στην κάλπη, για να πει ένα μεγαλοπρεπές “όχι” και να έρθετε μία εβδομαδα μετά να κάνετε μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα. Ο κ. Βαρουφάκης σας κατηγορεί γιατί υποχωρήσατε.

Πήγατε μετά από 14 ώρες υπερήφανης διαπραγμάτευσης και μας φέρατε τρίτο αχρείαστο μνημόνιο. Γιατί είστε περήφανος; Γιατί τους είπατε ψέματα τρίτη φορά; Τι ακριβώς θυμούνται οι Ελληνες από την 4ετή σας διακυβέρνηση;

Για να πάμε σε αυτά τα καφενεία που λέτε ότι ο κόσμος είναι αγανακτισμένος. Από τα δικά σας τα 4 χρόνια τι θυμούνται οι Έλληνες; Όταν έρχεστε και υπερασπίζεστε αυτή την περίοδο, ίσως κάποιοι ψηφοφόροι να κάνουν προβολή και να πουν “λες να ξανακυβερνήσουν αυτοί οι δύο;”. Όταν τους έρχεται αυτή η σκέψη, θα αναπολούν με μεγαλύτερη ένταση τους καταστροφικούς σας χειρισμούς.

Υπερασπίζεστε μία περίοδο που διέσυρε την Ελλάδα στο εξωτερικό. Να θυμίσω τι έλεγε ο σύντροφός σας κ. Μελανσόν. Όλους καταφέρατε να τους εξαπατήσετε κ. Τσίπρα. Και γι’ αυτό θέλετε να είστε υπερήφανος» δήλωσε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

«Πώς θα αντικρούσετε την αλήθεια; Αυξήθηκε ή δεν αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός; Δημιουργήθηκαν ή δεν δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας; Δεν μπορείτε να τα αντικρούσετε γιατί είναι αλήθεια.

Εμείς δεν ωραιοποιήσαμε την κατάσταση. Ούτε είπαμε ότι η ψηφιακή κάρτα θα λύσει όλα τα προβλήματα στην αγορά εργασίας. Δεν έχουμε κανένα λόγο να μη συνταχθούμε με τους εργαζόμενους που καταστρατηγούνται τα δικαιώματά τους από επιχειρήσεις που είναι αυθαίρετες. Δεν είναι δυνατόν σε μια χρονιά που ο τουρισμός πηγαίνει για ρεκόρ, να υπάρχουν τέτοια περιστατικά» επισήμανε.

«Για εμάς η άμυνα είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός»

«Κύριε Τσίπρα, αν το δίλημμα των επόμενων εκλογών είναι ποιος μπορεί να χειριστεί καλύτερα τις πολλαπλές κρίσεις, ποιος να κρατήσει σταθερά το τιμόνι της χώρας, ποιος μπορεί να εξασφαλίσει σταθερότητα και ασφάλεια, ξεκινάτε από βαθιά μειονεκτική θέση.

Να δούμε τι έγινε ή δεν έγινε στη Μαδρίτη. Εάν δεν στέλναμε όπλα στην Ουκρανία, θα ήμασταν η μοναδική χώρα που δεν θα είχε στείλει όπλα; Θα είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που δεν θα είχε στείλει όπλα στην Ουκρανία. Τότε θα ήμαστε πιο κοντά στο στρατόπεδο του δυτικού κόσμου ή του Πούτιν;

Θέλετε δηλαδή μέσα από τη λογική του επιτήδειου ουδέτερου να εξισώσετε το θύμα με τον θύτη και να μας τοποθετήσετε με τη λάθος πλευρά της ιστορίας. Όχι, είμαστε με το δίκαιο, με τον αμυνόμενο, με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Έχουμε έναν ακόμα λόγο να είμαστε ξεκάθαροι γιατί άλλες φαντασιώσεις μπορεί να πάρουν θάρρος και να επιδιώξουν να κάνουν τα ίδια. Είμαι πολύ σαφής σε τι ακριβώς αναφέρομαι.

Είπατε ότι η χώρα βγήκε ζημιωμένη από τη Μαδρίτη. Τι αποφασίστηκε ακριβώς; Πρώτον η διεύρυνση του ΝΑΤΟ. Είστε ή δεν είστε υπέρ; Αν ήσαστε πρωθυπουργός, θα ψηφίζατε υπέρ ή κατά; Γιατί αποτέλεσε ήττα το γεγονός ότι στο νέο στρατηγικό δόγμα γίνεται ρητή αναφορά στην προστασία της εδαφικής ακεραιότητας; Τι ακριβώς κέρδισε η Τουρκία, η οποία ανέκρουσε πρύμναν και πήρε πίσω το βέτο με αντάλλαγμα τι ακριβώς;

Κάνετε αναφορές σε ενδεχόμενες πωλήσεις αεροσκαφών από τις ΗΠΑ στην Τουρκία, παραγνωρίζοντας ότι χρειάζονται πολλά στάδια και το Κογκρέσο δεν έχει καμία διάθεση όσο η Τουρκία δεν αλλάζει τη συμπεριφορά της.

Αν η Ελλάδα ήταν τόσο ζημιωμένη και η Τουρκία τόσο κερδισμένη, πώς μπορώ να εξηγήσω τις πατροτρύνσεις κ. Ερντογάν και την παρέμβασή του στα εσωτερικά της χώρας λέγοντας “μη ψηφίσετε τον Μητσοτάκη”; Να ακούσω την παρότρυνσή σας, στα εθνικά πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Πρώτος εγώ το ζήτησα. Πού είσαστε σε αυτό το μέτωπο όταν δεν στηρίξατε την ελληνογαλλική συμφωνία; Όταν δεν ψηφίσατε την πρόσφατη επένδυση στα Rafale; Για εμάς η άμυνα είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός. Θα σας παρακαλούσα αυτά να μην μένουν μόνο σε κενά λόγια, αλλά να υποστηρίζονται και από τις πράξεις σας» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Στο ειδικό δικαστήριο το περιβόητο ηθικό σας πλεονέκτημα»

«Υπάρχει ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός» συνέχισε ο πρωθυπουργός: «Δύο κορυφαίοι πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, πολύ στενοί συνεργάτες σας, οδηγούνται στο ειδικό δικαστήριο για βαριά ποινικά αδικήματα. Με την ατιμωτική τιμωρία ότι παρέβησαν τα καθήκοντά τους. Ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται για κατάχρηση εξουσίας και ωμές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη με σκοπό να στοχοποιηθούν χωρίς στοιχεία στοιχεία πολιτικά πρόσωπα. Να δούμε τι λέει το βούλευμα.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος σύμφωνα με το βούλευμα άσκησε πίεση στην κ. Ράικου, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία κατά πολιτικών προσώπων που να δικαιολογούν την ενέργεια αυτή, πράγμα που ο ίδιος γνώριζε.

Ο άνθρωπος στον οποίο είχατε αναθέσει την προώθηση της διαφάνειας, είπε στην κ. Ραικου “κάτσε και θα δεις αν θα σου βγει σε καλό η σχολή σου”. Ωραίο μπουμπούκι διαλέξατε για αναπληρωτή υπουργό δικαιοσύνης.

Πάρτε τα. Να τα χαίρεστε. Να χαίρεστε τους υπουργούς σας οι οποίοι παραπέμπονται σε βαθμό κακουργήματος στο ειδικό δικαστήριο.

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας κατηγορείται για παρεμβάσεις στον χώρο της ενημέρωσης μέσα από μια διαδικασία η οποία έχει κριθεί αντισυνταγματική. Κι εσείς καμαρώνετε γιατί ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται με λιγότερες κατηγορίες. Όντως. Άρα, τι είναι, ολίγον έγκυος; Ολίγον ένοχος; Μιλάμε για άνθρωπο που φαίνεται ότι είχε στήσει κανονικό παραδικαστικό. Και έρχεστε να πανηγυρίσετε και να πείτε ότι κατέρρευσε η σκευωρία.

Εσείς ήρθατε εδώ κ. Τσίπρα, κρεμάσατε δέκα πολιτικούς αντιπάλους στα μανταλάκια. Η εισαγγελέας αρχειοθέτησε 9 από τις 10 υποθέσεις. Μιλήσατε για συγγνώμη. Εσείς στον κ. Πικραμένο ζητήσατε συγγνώμη; Ναι, κ. Τσίπρα πολιτική σκευωρία του χειροτέρου επιπέδου ήταν αυτή που στήθηκε από εσάς.

Θα συγκροτηθεί ειδικό δικαστήριο και στο εδώλιο θα κάτσει το περιβόητο ηθικό σας πλεονέκτημα, αυτή η σκοτεινή περίοδος που επιχειρήσατε να ελέγξετε τους αρμούς της εξουσίας. Τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία επιχειρήσατε να κατηγορήσατε έχουν αποδοθεί ως αθώοι.

Τι ακριβώς εννοείτε όταν λέτε ότι θα μας πάτε μέχρι τέλους; Θα με βάλετε φυλακή; Όλους; Μάλιστα. Τη δεύτερη φορά ε; Κύριε Τσίπρα, δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά, διότι η πρώτη φορά υπήρξε τόσο τραυματική και ο κόσμος έχει και μνήμη και κρίση. Γιατί αλλιώς πράγματι θα κινδύνευε η δημοκρατία»

Προηγούμενο άρθροH απελευθέρωση δεν επιτυγχάνεται με την Βρετανο – Τουρκική Διζωνική
Επόμενο άρθροΤο “East to Med data Corridor” φέρνει ακόμα πιο κοντά Ελλάδα και Σαουδική Αραβία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ