Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Στο εδώλιο και οι 12 κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία με δόλο

Αίτημα από τον δικηγόρο, Αλέξη Κούγια, να γίνει η δίκη στην Αθήνα

 

Για ανθρωποκτονία με δόλο από κοινού προτείνει ο εισαγγελέας να δικαστούν οι 12 κατηγορούμενοι για την δολοφονία 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Ο εισαγγελέας εισηγείται οι κατηγορούμενοι να δικαστούν σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Αίτημα να διεξαχθεί για λόγους ασφαλείας η δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού στην Αθήνα, θα υποβάλει την Τρίτη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο , ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένειά του θύματος.

Αντίστοιχο αίτημα θα υποβάλει στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών και Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μετά την παραπεμπτική εισαγγελική πρόταση εν αναμονή της έκδοσης του βουλεύματος από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Ο Αλέξης Κούγιας  θα ζητήσει, όπως αναφέρει σε σχετική δήλωση του, να διεξαχθεί η δίκη στην Αθήνα για λόγους ασφαλείας των μαρτύρων κατηγορίας, των γονέων του Άλκη Καμπανού, αλλά και των ένορκων – μελών του Δικαστηρίου λόγω της εγκληματικής προσωπικότητος των δραστών και του εγκληματικού περιβάλλοντός τους.

Η ανακοίνωση

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια για την υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού έχει ως εξής:

Σήμερα η Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κυρία Χαρίκλεια Χοβαρδά υπέβαλε προς το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης την πρόταση της, η οποία αφορά ποιες κατά την εισαγγελική γνώμη πρέπει να είναι οι κατηγορίες που θα αντιμετωπίσουν στο Δικαστήριο οι δράστες της δολοφονίας εις βάρος του αείμνηστου Άλκη Καμπανού.

Υπόμνημα

Ο κ. Αλέξης Κούγιας και οι συνεργάτες του γραφείου μας  θα επεξεργαστούμε την εισαγγελική πρόταση και με υπόμνημα μας θα εκφράσουμε και τις δικές μας απόψεις, ώστε το Δικαστικό Συμβούλιο να αποφασίσει με κυριαρχικό τρόπο ποιο θα είναι τελικώς το κατηγορητήριο εις βάρος αυτών των δραστών.

«Εγκληματική προσωπικότητα»

Συγχρόνως αύριο θα υποβάλουμε προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, αλλά και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κο Ισίδωρο Ντογιάκο, το αίτημα μας να διεξαχθεί η δίκη στην Αθήνα για λόγους ασφαλείας των μαρτύρων κατηγορίας, των γονέων του Άλκη Καμπανού, αλλά και των ένορκων – μελών του Δικαστηρίου λόγω της εγκληματικής προσωπικότητος των δραστών και του εγκληματικού περιβάλλοντός τους.

Υπενθυμιζεται ότι η δολοφονία του Άλκη Καμπανού σημειώθηκε τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης, με οπαδικά κίνητρα και συγκλόνισε το πανελλήνιο. Για την υπόθεση βρίσκονται προφυλακισμένοι 12 κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα και για άλλα αδικήματα.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της δικογραφίας και τις καταθέσεις μαρτύρων εμπλεκόμενοι φαίνεται να λειτούργησαν ως τάγμα εφόδου και να είχαν προσχεδιάσει τη δολοφονική επίθεση. Οι κατηγορούμενοι μαχαίρωσαν και ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον Άλκη Καμπανό, χρησιμοποιώντας φονικά εργαλεία μεταξύ άλλων στυλιάρι και δρεπάνι.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο 19χρονος Άλκης Καμπανός έχασε τη ζωή του από τα τραύματα που έφερε στα πόδια και στο κεφάλι.

Προηγούμενο άρθροΙταλία: Αντιμέτωπη με την κατάρρευση η κυβέρνηση της χώρας
Επόμενο άρθροΣυγκλονίζει ο Μο Φάρα: Έπεσε θύμα διακίνησης παιδιών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ