Φωτιά στην Ηλεία: Επικίνδυνες διαστάσεις η πυρκαγιά – Εκκενώθηκε το Πηγάδι

Πηγή: cnn.gr - AP Photo / Petros Karadjias
Στην περιοχή βρίσκονται σε έξελιξη συνολικά τρία μέτωπα, ένα στα Άγναντα, ένα στο Τραγανό και ένα ακόμα που εκδηλώθηκε νωρίς το βράδυ σε δασική έκταση στην περιοχή της Βάρδας

 

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα (21/7) στην περιοχή του Δήμου Ήλιδας, στην Ηλεία, ενώ το απόγευμα της Πέμπτης, εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού Πηγάδι, στο Τραγανό.

 

Στην περιοχή βρίσκονται σε έξελιξη συνολικά τρία μέτωπα, ένα στα Άγναντα του δήμου Ήλιδας που ξέσπασε λίγο πριν τις 11 το πρωί της Πέμπτης, ένα στο Τραγανό που εκδηλώθηκε στις 6 το απόγευμα και ένα ακόμα που εκδηλώθηκε νωρίς το βράδυ σε δασική έκταση στην περιοχή της Βάρδας.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν πολύ δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ τρεις πυροσβέστες έχουν τραυματιστεί.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, ένας πυροσβέστης της 6ης ΕΜΑΚ, που φέρει εγκαύματα. Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, ένας δεύτερος πυροσβέστης τραυματίστηκε όταν δέχθηκε μεγάλο όγκο νερού από τις ρίψεις και για λίγο έχασε τις αισθήσεις του. Ο τρίτος τραυματίας πυροσβέστης, οδηγός οχήματος, ένιωσε αδιαθεσία και έχασε επίσης τις αισθήσεις του. Του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επανήλθε.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που ενισχύθηκαν, με την συνδρομή εναέριων μέσων. Συγκεκριμένα πλέον επιχειρούν 36 οχήματα, 115 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η αρχική κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν με 11 υδροφόρα οχήματα, 34 πυροσβέστες και δύο αεροσκάφη.

Στην φωτιά στη Βάρδα επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ενώ δύο ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

Σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια η φωτιά στα Άγναντα Ηλείας

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί της Πέμπτης στο χωριό Άγναντα, βρίσκοταν το απόγευμα της Πέμπτης σε πλήρη εξέλιξη.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι πολύ ισχυροί, και παρά τις τεράστιες προσπάθειες των επίγειων, και εναέριων δυνάμεων πυρόσβεσης, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Η φωτιά έφθασε μέχρι τα πρώτα σπίτια, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί εντολή για εκκένωση των οικισμών, ωστόσο δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., βρίσκονται σε επιφυλακή. Παράλληλα λεωφορεία του δήμου είναι έτοιμα να μεταφέρουν κατοίκους, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο – Υπό έλεγχο στην Αταλάντη

Δύο νέες εστίες φωτιάς ξέσπασαν το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή λίμνη Δασίου στο Ξυλόκαστρο και την Αταλάντη Φθιώτιδας.

Η φωτιά στην πρώτη περίπτωση καίει σε δασική έκταση στα ορεινά του Ξυλόκαστρου όπου έσπευσαν επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις. Συγκεκριμένα στο σημείο επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων και 3 αεροσκάφη.

Μια δεύτερη εστία εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην Αταλάντη Φθιώτιδας.

Ωστόσο η άμεση παρουσία επίγειων και εναέριων δυνάμεων στην περιοχή, απέτρεψε την επέκταση της πυρκαγιάς.

Μέσα σε λίγο χρόνο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις με 18 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 5 οχήματα και 3 Α/Φ, περιόρισαν την εξέλιξη της φωτιάς και την έχουν πλήρως ελέγξει.

Προηγούμενο άρθροΚυρ. Μητσοτάκης στο CNN: Θα προασπίσω την εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο
Επόμενο άρθροΠροβολή της Θεσσαλονίκης στην τουριστική αγορά του Ισραήλ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ