Ομέρ Τσελίκ: Επίθεση στην Ελλάδα για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Πηγή: mononews.gr

Επίθεση στην Ελλάδα εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος έκανε λόγο για λάθος βήμα της Ελλάδας που «έκλεισε τέσσερα σχολεία που ανήκουν στην τουρκική μειονότητα (σ.σ. όπως η Άγκυρα επιμένει να αποκαλεί την μουσουλμανική κοινότητα της περιοχής).

 

Σύμφωνα με τον τούρκο αξιωματούχο, πρόκειται για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που γίνεται συστηματικά από την Ελλάδα. Ζήτησε, μάλιστα, παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ζήτημα.

 

Σύμφωνα με τον Ερντογάν «την τελευταία περίοδο, οι όροι που καταγράφονται στη Συνθήκη, ιδίως τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας, αγνοούνται ή παραβιάζονται συστηματικά από την Ελλάδα».

Περιοδεία στη Δυτική Θράκη την Κυριακή επέλεξε,  να κάνει και ο τούρκος ΥΦΥΠΕΞ, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, με αντίστοιχες αναφορές και προσπάθεια να δείξει την επιρροή της Τουρκίας στην μουσουλμανική κοινότητα στην Ελλάδα. Με τις επισκέψεις αυτού του είδους να χαρακτηρίζονται πάντα «ιδιωτικές».

Το αφήγημα της Τουρκίας για τη Θράκη επιδιώκεται σταθερά να ενισχυθεί όσο και η επιρροή της Άγκυρας στην περιοχή, με το τουρκικό προξενείο να επιχειρεί να παίξει έναν ιδιαίτερο ρόλο προς όφελος των τουρκικών συμφερόντων, εκμεταλλευόμενο κάθε δυνατή συνθήκη που θεωρεί ότι μπορεί να ενισχύσει την παρουσία του.

Προηγούμενο άρθροΦωτιά στην Πεντέλη: Εκκενώνονται Ντράφι και Ανθούσα – Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα
Επόμενο άρθροΑλεξανδρούπολη: Νέες αντιπυρικές ζώνες στο νοτιοδυτικό τμήμα του Εθνικού Πάρκου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ