Δ. Μιχαηλίδου: Η προστασία και η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των γιαγιάδων και των παππούδων μας ήταν και παραμένει πρώτη προτεραιότητά μας

Με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β συναντήθηκε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου στο χώρο του Κέντρου Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστήριξης «Άγιος Πορφύριος».

 

Η Υφυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκαν τους χώρους του γηροκομείου, συζήτησαν με τους εργαζόμενους και τους τροφίμους του Κέντρου, αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες σχετικά τη σύγχρονη προσέγγιση στην υποστηρικτική φροντίδα της τρίτης ηλικίας και κατέληξαν στη διαχρονική σημασία της συνεργασίας Εκκλησίας και Πολιτείας για την άμεση αντιμετώπιση των θεμάτων που σχετίζονται με την προνοιακή πολιτική.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε την Υφυπουργό για την επίσκεψή της και εξήρε τη συμβολή της στην ίδρυση και λειτουργία δομών πρόνοιας και κοινωνικής προστασίας.

Μετά το τέλος της επίσκεψης, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, δήλωσε ότι: «Η προστασία και η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των γιαγιάδων και των παππούδων μας ήταν και παραμένει πρώτη προτεραιότητά μας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Κέντρο Γεροντολογίας «Αγ.Πορφύριος», γιατί παρέχει στους ωφελούμενους του υπηρεσίες φροντίδας υψηλών προδιαγραφών που πραγματικά τους αξίζουν. Μια δομή σύγχρονη, ανοιχτή στην κοινωνία, με εγκαταστάσεις που δεν θυμίζουν ίδρυμα. Έτσι οραματιζόμαστε την κοινωνική προστασία του αύριο. Γι’ αυτό ως Πολιτεία στηρίζουμε έμπρακτα κάθε προσπάθεια που ενισχύει αυτό το σκοπό. Κράτος και Εκκλησία, εργαζόμαστε εντατικά ώστε να παρέχουμε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και να διασφαλίζουμε τα δικαιώματα των συμπολιτών μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω».

Προηγούμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση είναι η τελευταία που μπορεί να δίνει μαθήματα πατριωτισμού
Επόμενο άρθροΚαββαδάς: «Μία ομάδα που θα χαίρεται να το βλέπει ο κόσμος»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ