Ένας ΠΑΟΚ που αιμορραγεί και αφήνεται αβοήθητος

 του Περικλή Στέλλα

Για τον ΠΑΟΚ του Ιβαν Σαββίδη πρόκειται για ποδοσφαιρικό βατερλό. Από μία μικρομεσαία ομάδα(τα τελευταία χρόνια) Λέφσκι. Δεν έχουν γίνει απλά λάθη. Όταν δεν ασκείται κριτική, όταν όλοι βρίσκονται στο απυρόβλητο, όταν τα λάθη επαναλαμβάνονται και αντι να επισημαίνονται αποθεώνονται και οι ευθύνες αποδίδονται στους Νεφελίμ, στους καταχθόνιους, στους Ελοχίμ και διαχρονικά στην π…να την Αθήνα, τότε το ποδοσφαιρικό κάζο και η πλήρης κατάρρευση ενός παρηκμασμένου βασιλείου είναι βέβαιη.

Ο νέος τεχνικός διευθυντής που του άρεσε να κάθεται επι μήνες στην Σαχτάρ και να πληρώνεται, διότι ο νέος(τότε)προπονητής της Σαχτάρ Ρομπέρτο ντε Τζέρμπι είπε στην διοίκηση οτι δεν τον θέλει στα πόδια του,(ρεπορτάζ Ουκρανών) παρουσιάζεται ώς  Μέντες, Ραιόλα, Κρόιφ και δεν ξέρω εγώ ποιος άλλος. Στην Θεσσαλονίκη βέβαια(διαχρονικά) όταν κάποιος ασκεί κριτική χαρακτηρίζεται ξένος και  εχθρός. Θα εξηγήσει κανείς αλήθεια, τον σιωπηλό άδικο παραγκωνισμό του Τσιγγάρα; Ενδεικτικά οι  επιλογές του, που παρουσιάστηκαν  ως ποδοσφαιρικοί μεσίες:

 

Ντάντας(Tiago Filipe Oliveira Dantas)

21 χρόνων

Τα τρία τελευταία χρόνια δίνεται συνεχώς δανεικός και στα τρία χρόνια έχει αγωνιστεί μόλις σε 35 αγώνες ,εκ των οποίων τους 26 από αυτούς με την άσημη Τοντέλα.

Τόμας(Brandon Thomas Llamas)

27 χρόνων

Τα τελευταία πέντε χρόνια(2017-2022) έχει δοθεί δανεικός σε τρεις ομάδες(Οσασούνα,Τζιρόνα,Λεγκανές) και έχει αγωνιστεί σε μόλις 92 αγώνες(κατά μέσο όρο ένας ποδοσφαιριστής αγωνίζεται σε πέντε χρόνια σε 160 αγώνες) και μέσα σε πέντε χρόνια έχει σημειώσει 17 γκολ.

Γιάννης Κάργας

27 χρόνων

Ξεκίνησε στην ομάδα της Καβάλας πριν από εννεά χρόνια(2013) και σε εννέα χρόνια έπαιξε σε μικρομεσαίες ομάδες συνολικά 186 αγώνες(κατά μέσο όρο ένας ποδοσφαιριστής αγωνίζεται σε 9 χρόνια σε 270 αγώνες)

Ράφα Σοάρες(Luís Rafael Soares Alves)

27 χρόνων

Μικρή και ασήμαντη καριέρα από το 2013 που ξεκίνησε να παίζει. Μόνο σε μικρομεσαίες ομάδες(Ακαντέμικα, Ρίο Αβε, Πορτιμονένσε,Ειμπάρ) δεν είναι ούτε μία φορά διεθνής με την εθνική ανδρών της Πορτογαλίας. Σε  10 χρόνια καριέρας έχει αγωνιστεί συνολικά σε 214 αγώνες(κατά μέσο όρο ένας ποδοσφαιριστής αγωνίζεται σε 10 χρόνια σε 270 αγώνες).Δεν είναι ούτε μία φορά διεθνής με την εθνική ανδρών Πορτογαλίας.

Φιλίπε Σοάρες(Filipe Miguel Barros Soares)

23 χρόνων

Σε δυόμιση χρόνια στην δεύτερη ομάδα της Μπενφίκα δεν κατάφερε να γίνει βασικός. Δεν κρίθηκε φυσικά ικανός για την πρώτη ομάδα και δόθηκε στην άσημη Εστορίλ και από εκεί στην πιο άσημη Μορειρένσε. Σε 5 χρόνια καριέρας έχει αγωνιστεί σε μόλις σε 128 αγώνες. Δεν έγινε ούτε μία φορά διεθνής με την εθνική ομάδα των ανδρών της Πορτογαλίας.

Σάστρε(Joan Sastre Vanrell)

25 χρόνων

Επτά χρόνια στην Μαγιόρκα και αγωνίστηκε σε μόλις 109 αγώνες(κατά μέσο όρο ένας ποδοσφαιριστής αγωνίζεται σε επτά χρόνια σε 220 αγώνες περίπου) και όταν τον απέκτησε ο ΠΑΟΚ ζέσταινε στην κερκίδα και δεν μπορούσε να βρει ομάδα ούτε για δανεικός να πάει.

Νάρεϊ(Khaled Narey)

28 χρόνων

Όλη του η καριέρα κυρίως στην δεύτερη κατηγορία Γερμανίας. Καμία φορά διεθνής και ελάχιστη εμπειρία ακόμη και από την πρώτη κατηγορία Γερμανίας.

Κοτάρσκι(Dominik Kotarski)

22 χρόνων

Κρίθηκε μη ικανός για την πρώτη ομάδα του Άγιαξ, δόθηκε δανεικός στην κροατική Γκόριτσα η οποία έκρινε ότι δεν ήταν ικανός για βασικός για την ομάδα αυτή, δεν υπήρχε ενδιαφέρον από καμία άλλη ομάδα, αλλά κρίθηκε ικανός για να αντικαταστήσει επάξια τον Πασχαλάκη στον ΠΑΟΚ. Δεν είναι ούτε μία φορά διεθνής με την εθνική ομάδα των ανδρών της Κροατίας.

Κουαλιάτα(Nicolás Quagliata Platero)  

23 χρόνων

Με τρία μόλις χρόνια ασήμαντης καριέρας σε μία μικρή ομάδα της Ουρουγουάης(Γουέντερερς)και με λίγα σχετικά παιχνίδια(69 αγώνες) δεν έχει αγωνιστεί ποτέ και σε καμία ηλικία στις εθνικές ομάδες της Ουρουγουάης.

Ντιέγκο Μπίσεσβαρ(ανανέωσε το συμβόλαιο του)

34 χρόνων

Σε  6 χρόνια στον ΠΑΟΚ έχει αγωνιστεί σε 142 αγώνες(κατά μέσο όρο ένας ποδοσφαιριστής αγωνίζεται σε 6 χρόνια σε 190-200 αγώνες περίπου) και έχει σημειώσει 17 γκολ σε 181 προσπάθειες,22 ασιστ και μόλις 340 πάσες σωστές επι συνόλου 935 στους 142 αγώνες. Ενδεικτικά, ο κορυφαίος Τόνι Κρόος έχει κατά μέσο όρο 80-90 πάσες  σε ένα ματς. Δηλαδή 2,4 σωστές πάσες ανά παιχνίδι. Θλίψη.

Ομαρ Ελ Καντουρί(Ανανέωσε το συμβόλαιο του)

Ο μονίμως τραυματίας και απών. Σε 5 χρόνια στον ΠΑΟΚ(2017-2022) έχει αγωνιστεί σε μόλις 98 παιχνίδια(στα περισσότερα έχει γίνει αλλαγή) και κατά μέσο όρο ένας ποδοσφαιριστής αγωνίζεται σε 5 χρόνια σε 160-170 αγώνες περίπου).Έχει σημειώσει 5 γκολ σε 69 προσπάθειες,9 ασιστ και 242 μόλις σωστές πάσες επι συνόλου 572.Όσες ο Κρόος ας πούμε σε τρία ματς. Δηλαδή μόλις 2,4 σωστές πάσες σε κάθε ματς. Φρίκη.

Γιάσμιν Κούρτιτς

33 χρόνων

Πέτυχε 15 γκολ,3 ασιστ και μόλις 99 σωστές πάσες σε 31 αγώνες, δηλαδή μόλις 3,2 σωστές πάσες σε κάθε ματς. Απογοήτευση.

Και όταν ο ίδιος ο προπονητής του ΠΑΟΚ ομολογεί ότι η ομάδα της οποίας εκείνος είναι υπεύθυνος δεν προετοιμάστηκε για τις αναμετρήσεις με την Λέφσκι, ομολογεί και παραδέχεται επι της ουσίας ότι απέτυχε. Και στις δηλώσεις του είπε ακούγοντας λίγο νωρίτερα τις αποδοκιμασίες των οπαδών του ΠΑΟΚ, ότι ‘’εάν ψάχνεται υπεύθυνο για τον αποκλεισμό, είμαι εγώ’’ πρόκειται για ένα unfair τρόπο να παραδεχθεί την δική του αποτυχία. Διότι απλούστατα λίγο νωρίτερα ο ίδιος ομολόγησε ότι απέτυχε. Άρα, δεν ψάχνει κανείς υπεύθυνο. Το ομολόγησε ο ίδιος. Ούτε το επικοινωνιακό τρικ(μετά το πρώτο ματς της Σόφιας) με την αποκάλυψη ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τον Κούρτιτς τον απομάκρυνε από τις ευθύνες, αν και προσωρινά το πέτυχε. Διότι όλοι επι μία βδομάδα ασχολούμασταν με το θέρμα Κούρτιτς  και όχι με την ταπεινωτική ήττα που υπέστη ο ίδιος από τον πολύ κατώτερο του σε ικανότητα προπονητή της Λέφσκι, στην σκακιέρα της  τακτικής. Όπως και στο ματς της Τούμπας. Δυστυχώς τον συνέλαβε αρκετές φορές η τηλεοπτική κάμερα να ζητά εναγωνίως λύσεις από τον χαμηλόμισθο βοηθό του. Ένδειξη πανικού και απόγνωσης.

Ο Λουτσέσκου είναι πολύ καλός προπονητής, αλλά φαίνεται πως στην δεύτερη θητεία του στον ΠΑΟΚ έχει κάνει απίστευτες υποχωρήσεις. Όπως την παρουσία του άσημου και φυσικά όχι πετυχημένου Μπότο και των  μεταγραφικών επιλογών του Πορτογάλου που θα μετατρέψει αν συνεχίσει έτσι, τον ΠΑΟΚ σε δεύτερη ομάδα της Μπενφίκα και της Πόρτο. Το σημαντικό για τον Ρουμάνο τεχνικό είναι πως ο τύπος σχεδόν στο σύνολο του, ήταν και είναι μέχρι σήμερα ένθερμος υποστηρικτής του σε ότι κάνει και σε ότι λέει. Η συνέχεια θα είναι πολύ δύσκολη για εκείνον.

Όσο για τις αποβολές που τοποθέτησαν την ταφόπλακα του αποκλεισμού; Ακόμη και οι πιο φανατικοί οπαδοί τους, δεν μπορούν να συγχωρήσουν Αουγκούστο και Βιειρίνια. Η συμπεριφορά τους ήταν άθλια. Δεν έχουν κανένα ελαφρυντικό. Η διαιτησία δεν είναι παρά ένα αστείο άλλοθι.

Το βέβαιο είναι ότι:

-Ο Ολυμπιακός δεν θα είναι χειρότερος, παρά τον ταπεινωτικό αποκλεισμό του από την Μακάμπι

-Ο Παναθηναϊκός θα είναι καλύτερος από πέρυσι

-Η ΑΕΚ με νέο γήπεδο, νέο προπονητή και άλλη νοοτροπία δεν θα είναι σίγουρα η περυσινή άθλια ΑΕΚ

-Ο Άρης παρουσιάζεται πολύ καλύτερος από πέρυσι και με σημαντικές μεταγραφές.

-Το παιχνίδι με την ΕΠΟ, την Λίγκα και την διαιτησία δείχνει να έχει χαθεί οριστικά

Εάν ο ΠΑΟΚ δεν αλλάξει αυτή την άθλια εικόνα του στο χορτάρι, δεν επανέλθει διοικητικά, η φετινή χρονιά εγκυμονεί κινδύνους σε όλα τα επίπεδα. Με αυτή την εικόνα και με τέτοιες μεταγραφικές επιλογές δύσκολο να πάει μακριά. Τέσσερις τελικές σε ένα τέτοιο ματς;


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΣυμφωνία Μόσχας-Κιέβου: Πέφτουν οι τιμές στα σιτηρά
Επόμενο άρθροΟδησσός: Αναχώρησε σήμερα το πρώτο φορτίο με σιτηρά με κατεύθυνση τον Λίβανο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ