Πέθανε ο Παναγιώτης Κουκόπουλος, άλλοτε αρχηγός του Παναθηναϊκού

Ο Παναγιώτης Κουκόπουλος πέθανε σε ηλικία 89 ετών στις 31 Ιουλίου, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του Παναθηναϊκού, αλλά και το ελληνικό μπάσκετ. Είχε διατελέσει αρχηγός και προπονητής των “πράσινων”.

Ο Κουκόπουλος σημάδεψε την ιστορία του Παναθηναϊκού, φορώντας για 17 χρόνια την πράσινη φανέλα (1946-1963, κατακτώντας 4 πρωταθλήματα. Μάλιστα διετέλεσε αρχηγός και προπονητής του “τριφυλλιού”, ενώ υπήρξε και διεθνής με την Εθνική Ανδρών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σ.Π.Α.Κ.Ε αναφέρει:

 

“Το ελληνικό μπάσκετ πενθεί τον Παναγιώτη Κουκόπουλο

 

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας και ο πρόεδρος του κ. Μιχάλης Κυρίτσης αποχαιρετούν με θλίψη και συγκίνηση τον Παναγιώτη Κουκόπουλο, που έφυγε στις 31/7 από την ζωή λίγο πριν συμπληρώσει τα 89 χρόνια του (είχε γεννηθεί στις 9 Αυγούστου 1933).

 

Ο εκλιπών υπήρξε από τις μεγαλύτερες μορφές στην ιστορία του Παναθηναϊκού και του ελληνικού μπάσκετ και πρότυπο για πολλούς μετέπειτα μπασκετμπολίστες.

 

Αγωνίστηκε στους «πράσινους» από το 1946 έως το 1963 και κατέκτησε τέσσερα Πρωταθλήματα Ελλάδας (1951, 1954, 1961 και ’62). Στα δύο τελευταία ήταν παράλληλα αρχηγός και προπονητής.

 

Ήταν προπονητής του Παναθηναϊκού, επίσης, στο πρώτο Πρωτάθλημα Α’ Εθνικής την σεζόν 1963-64. Αγωνιζόταν στην θέση του πλέι μέικερ και είχε 8 συμμετοχές στην Εθνική ομάδα.

 

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας και ο πρόεδρος του κ. Μιχάλης Κυρίτσης εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του Παναγιώτη Κουκόπουλου.

 

Η κηδεία του Παναγιώτη Κουκόπουλου θα γίνει την Τρίτη 2 Αυγούστου στις 11 το πρωί από το Α’ Νεκροταφείο.

 

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει”.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΤο πρόγραμμα του 79ου Φεστιβάλ Βενετίας
Επόμενο άρθροΘάνατος φοιτητή στη Σίφνο: Καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια έδειξε η νεκροτομή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ