Οι Ρώσοι στο πλευρό της Κίνας μετά την επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν – βίντεο

Η Ρωσία αμέσως μόλις πάτησε η Πελόζι στην Ταϊβάν έσπευσε και ανακοίνωσε ότι η Κίνα έχει το δικαίωμα να παίρνει τα “απαραίτητα μέτρα για να προστατέψει την κυριαρχία της”, χαρακτηρίζοντας “σαφή πρόκληση” την επίσκεψη της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, στην περιοχή.

 

Την ίδια στιγμή η κινεζική ηγεσία στήνει “σκηνικό πολέμου” στην περιοχή στην γεωπολιτική σκακιέρα της περιοχής προκαλώντας ανησυχία στον πλανήτη.

Σκηνικό πολέμου από την Κίνα

Η κινεζική ηγεσία εμφανίζεται άκρως εκνευρισμένη με την αμερικανική στήριξη στην Ταϊβάν, δηλώνει ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις στις σινοαμερικανικές σχέσεις και σχεδιάζει να “κυκλώσει” την χώρα των 23 εκατομμυρίων κατοίκων με στρατιωτικές ασκήσεις που θα περιλαμβάνουν και πυραυλικές δοκιμές.

Υπερπτήσεις 20 αεροσκαφών

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε: τουλάχιστον 20 μαχητικά της κινεζικής πολεμικής αεροπορίας εισήλθαν στη λεγόμενη Ζώνη Αναγνώρισης Αεροπορικής Άμυνας (ADIZ) μετά την άφιξη της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, η οποία έχει πυροδοτήσει ένταση στις σχέσεις του Πεκίνου με την Ουάσινγκτον.

Στρατιωτικές ασκήσεις την Ταϊβάν

Το Πεκίνο αναγγέλλει ότι: από τις 12:00 της Πέμπτης 4 Αυγούστου ως τις 12:00 της Κυριακής 7 Αυγούστου θα διεξαχθούν στρατιωτικά γυμνάσια με πραγματικά πυρά σε θαλάσσιες περιοχές και τον εναέριο χώρο γύρω από την Ταϊβάν.

 

Προηγούμενο άρθροΑνοίγει ο δρόμος για απελευθέρωση των Ελλήνων ναυτικών – Επιστρέφεται το ιρανικό πετρέλαιο
Επόμενο άρθροΚιμ Γιονγκ Ουν: Έτοιμη να ενεργοποιήσει τα πυρηνικά της όπλα η Βόρεια Κορέα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ