Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε Κάρλος Κορμπεράν- Αποχαιρέτησε Μαρτίνς

Η αλλαγή στον πάγκο του Ολυμπιακό είναι πλέον γεγονός, καθώς μετά τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι Χάιφα στα προκριματικά του Champions League και ιδιαίτερα τον τρόπο που αυτή συντελέστηκε (εντός έδρας συντριβή με 0-4), ο κύβος είχε ριφθεί για τον Πέδρο Μαρτίνς.

Ο νέος «εκλεκτός» του προέδρου της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι ο 39χρονος Ισπανός τεχνικός Κάρλος Κορμπεράν, πρώην συνεργάτης του Μαρσέλο Μπιέλσα και προπονητής της Χάντερσφιλντ, την οποία οδήγησε πέρυσι ως τα πλέι οφ ανόδου στην Premier League.

Η πειραϊκή ομάδα ανακοίνωσε επίσημα την πρόσληψή του μέσω των επίσημων λογαριασμών της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την ανάρτηση «Κάρλος Κορμπεράν καλώς όρισες στον Ολυμπιακό! / Carlos Corberan welcome to Olympiacos!».

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ισπανό τεχνικό, Κάρλος Κορμπεράν. Είναι γεννημένος στις 7 Απριλίου 1983, στη Βαλένθια, και την τελευταία διετία ήταν προπονητής στη Χάντερσφιλντ με την οποία τη σεζόν που ολοκληρώθηκε έφτασε έως τον τελικό ανόδου από την Championship στην Premier League. Θήτευσε, μεταξύ άλλων, με μεγάλη επιτυχία στο πλευρό του Μαρσέλο Μπιέλσα στη Λιντς.

Μαζί με τον Κάρλος Κορμπεράν, στο τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού θα ενταχθούν επίσης οι:

Assistant Head Coach
Χόρχε Αλαρκόν Ροδρίγο

First Team Coach
Αμπέλ Μουρέλο Λόπεθ

First Team Coach
Ζάιμε Φιλίπε Μονρόι Ζάμιτ Πιεντάντ Περέιρα

First Team Analyst
Σαλβαδόρ Τοντόλι Βιρζίλι

Ο εμβληματικός Αρχηγός της ομάδας μας, Αβραάμ Παπαδόπουλος αναλαμβάνει χρέη Γενικού Αρχηγού».

Μετά την ανακοίνωση πρόσληψης του Κάρλος Κορμπεράν δεν απέμενε παρά η επισημοποίηση του διαζυγίου με τον Πέδρο Μαρτίνς, που αποτελεί παρελθόν για τον Ολυμπιακό συνεπεία του οδυνηρού αποκλεισμού στο Τσάμπιονς Λιγκ (β΄ προκριματικός γύρος) από τη Μακάμπι Χάιφα.

Αντί ανακοίνωσης η πειραϊκή ομάδα επέλεξε να πει αντίο στον προπονητή που την οδήγησε σε τρεις συνεχείς τίτλους πρωταθλήματος με μια ανάρτηση στο Instagram, ευχαριστώντας τον Πορτογάλο για την προσφορά του κατά την τετραετία που εργάστηκε στους «ερυθρόλευκους».

Ερχόμενος στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2018, ο Μαρτίνς πανηγύρισε το πρωτάθλημα τα έτη 2020, 2021, 2022 και το Κύπελλο Ελλάδας, το 2020 (νταμπλ).

Μέτρησε συνολικά 221 αγώνες (143 νίκες, 41 ισοπαλίες, 37 ήττες) κι έγινε ο προπονητής με τα περισσότερα παιχνίδια στον Ολυμπιακό, αφήνοντας δεύτερο τον Ντούσαν Μπάγεβιτς (208).

Στην Ευρώπη έφερε την ομάδα του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τις περιόδους 2019-20 και 2020-21, ενώ στη συνέχεια της πρώτης σεζόν απέκλεισε την Άρσεναλ με εκτός έδρας νίκη, φτάνοντας ως τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ για να αντιστραφούν οι ρόλοι την αμέσως επόμενη χρονιά.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθρο«Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος» στη Μονή Λαζαριστών
Επόμενο άρθροΗ κυβέρνηση συμφωνεί στην επίσπευση του ανοίγματος της Βουλής στις 22 Αυγούστου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ