Πόσο πιο αδιάφορη, ανίκανη και αναξιόπιστη κυβέρνηση υπάρχει από αυτήν του Κυριάκου Μητσοτάκη που πήρε τα παιδιά υπό την προστασία του!!!

Σήμερα έκλεισαν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, δημοτικοί και ιδιωτικοί, και δεν ξέρουν πόσες δωρεάν θέσεις για παιδιά θα έχουν, ούτε οι γονείς όμως, μπορούν να κάνουν τον οικογενειακό προγραμματισμό. Νέο ρεκόρ αδιαφορίας και εμπαιγμού από την κυβέρνηση γονιών, παιδιών αλλά και δήμων και ιδιωτών που λειτουργούν Β/Ν σταθμούς.

Διότι ερίζουν τα υπουργεία ποιος θα συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρήματα. Γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι η Ελλάδα δεν πήρε τα χρήματα που έπρεπε από το ΕΣΠΑ-γιατί τελείωσε και το καινούργιο αφορά μόνο τρία χρόνια- αλλά περιορισμένα χρήματα από το Child Guarantee, που αφορά παιδιά που βρίσκονται σε ακραία φτώχεια.

Το 2019 είχαμε δώσει 155.000 voucher-τα 105.000 αφορούσαν τους βρεφονηπιακούς. Ενώ είχαμε ολοκληρώσει τις διαδικασίες έως τις 10 Ιουλίου-ξεκινώντας βεβαίως, δύο μήνες πριν. Στη ΝΔ που μόλις είχε γίνει κυβέρνηση αλληλοσυγχαίρονταν οι υπουργοί μεταξύ τους για το επίτευγμα του ΣΥΡΙΖΑ. Από τότε το πρόγραμμα φθίνει. Πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΤΑ, έδωσαν 97.000 voucher και ψεύδονται ότι έδωσαν 120.000.

Το 2015 βρήκαμε 79.000 voucher, ενώ είχαν πεταχτεί έξω οι άνεργες μητέρες. Το διορθώσαμε κι αυτό και βάλαμε 289 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 229 ήταν από τον κρατικό προϋπολογισμό γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση είχε τελειώσει τα ΕΣΠΑ.

Καλούμε την κυβέρνηση να ανοίξει αμέσως το πρόγραμμα των βρεφονηπιακών σταθμών και ΚΔΑΠ- ΚΔΑΠ αμεα και να πάρει όλα τα παιδιά που θα υποβάλουν αιτήσεις.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθρο«Στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη παρακολουθούνται αρχηγοί κομμάτων και δημοσιογράφοι – Το αίτημα του Γ. Μιχαηλίδη είναι δίκαιο»
Επόμενο άρθροΠυρκαγιά στη Δαδιά: Νοτιοδυτικά το κύριο μέτωπο-Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στη Λέσβο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ