Στην 12η θέση στον κόσμο ο Νίκος Σταματονικολός

Την 12η θέση στον τελικό του άλματος εις μήκος κατέκτησε ο Νίκος Σταματονικολός. Ο πρωταθλητής μας αγωνίστηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μετά από μεγάλη προσπάθεια ξεπερνώντας τον εαυτό αφού στον προκριματικό πέτυχε νέα ρεκόρ.

Ο νεαρός ταλαντούχος αθλητής του Παναγιώτη Μπαλαταδούρου έδωσε σκληρή μάχη στον προκριματικό όπου με επίδοση 7.62μ. βελτίωσε το ρεκόρ του και πήρε τη 9η θέση που του χάρισε την πρόκριση για τον τελικό.

Στον τελικό τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελε. Ξεκίνησε με 7.11μ στην πρώτη προσπάθεια ενώ στην δεύτερη με 7.44μ. έδειξε ότι μπορεί να βελτιωθεί. Όμως στο τρίτο του άλμα ήταν άκυρος ολοκληρώνοντας έτσι τη συμμετοχή του στη διοργάνωση στην 12η θέση αποκομίζοντας πλούσια εμπειρία που θα του χρειαστεί για το μέλλον αφού βρίσκεται στην αρχή της αθλητικής καριέρας.

Συγκλονιστικό το φινάλε του τελικού στο μήκος. Παγκόσμιος πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Γάλλος Ερβάν Κονατέ με 8.08μ που είναι η κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο για την κατηγορία Κ20 την οποία πέτυχε στο πέμπτο άλμα και άφησε στη δεύτερη θέση τον Κουβανός Αλεχάντρο Παράδα με επίδοση 7.91μ που προηγούνταν από την πρώτη του προσπάθεια ενώ την τρίτη θέση πήρε ο Βραζιλιάνος Γκαμπριέλ Λουις Μπόζα με άλμα στην τελευταία του προσπάθεια στα 7.90μ

Ο Γιάννης Κορακίδης έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και στη δεύτερη προσπάθειά του ξεπέρασε το… εμπόδιο της πρόκρισης (όριο 73.50μ.) στέλνοντας τη σφύρα στα 75.07μ. Με τη βολή αυτή ο Κορακίδης, που γυμνάζεται με τον Γιάννη Χρίστογλου, πήρε την πρώτη θέση στο 2ο γκρουπ και την 2η συνολικά από τα δύο γκρουπ πίσω από τον Φινλανδό Λαμπίνεν (75.32μ) και μπροστά από τον Κύπριο Κεσίδη (74.99μ.). Ο τελικός της σφυροβολίας θα διεξαχθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα την Πέμπτη 4/8 μετά τα μεσάνυχτα στις 00.45 ώρα Ελλάδας.

Με 73.16 στην πρώτη προσπάθεια στο 1ο προκριματικό γκρουπ της σφυροβολίας ο Νίκος Πολυχρονίου εξασφάλισε την πρόκρισή του για τον τελικό του αγωνίσματος. Ο πρωταθλητής μας που γυμνάζεται με τον Χρήστο Πολυχρονίου προκρίθηκε ένατος στο σύνολο των δύο γκρουπ και πλέον το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον τελικό.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροBecause We Believe με Φραγκούλη και Myers
Επόμενο άρθροΒόλος: «Παράνομη η πρόσληψη Κλάτενμπεργκ, σκοπός του να μη διαμαρτύρονται οι μεγάλοι»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ