Μουσικό Kαλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ Music Escapades Taki Tsan & Phyrosun Στις 9 Σεπτεμβρίου στα Πανοραμικά Σκαλιά

Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στις 21.00, δύο θρύλοι της εγχώριας hip hop σκηνής, οι Taki Tsan και Phyrosun, έρχονται στα Πανοραμικά Σκαλιά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) για ένα live με καινούργια, ακυκλοφόρητα κομμάτια, αλλά και παλαιότερο υλικό που περιλαμβάνει μερικά από τα κλασικότερα anthems του ελληνικού rap. Πίσω από τα decks της σκηνής, o ακούραστος beatmaker Rsn. H συναυλία πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ιδρυτικό μέλος των ΖΝ (Ζωντανοί Νεκροί) και των Τιγρέ Σποράκια, σόλο ράπερ ως Waze, Τυμβωρύχος και, φυσικά, Παιδί Θαύμα, ο Taki Tsan είναι μια από τις σημαντικότερες μορφές του ελληνικού hip hop από το δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’90, όταν και έκανε τα πρώτα του βήματα. Εκτός από τη θέση του πίσω από το μικρόφωνο, έχει ασχοληθεί με τη σκηνή και από τη θέση του παραγωγού, είναι από τους καλύτερους Αθηναίους tattoo artists και τα τελευταία χρόνια έχει επανεφεύρει τον εαυτό του ως «μοντέρνο ρεμπέτη», μαθαίνοντας μπαγλαμά και αγκαλιάζοντας την κουλτούρα του ρεμπέτικου. Πάντα ευρηματικός, υποδειγματικός χρήστης των social media, συνδυάζει όλες τις ιδιότητές του στο YouTube κανάλι του, TSANNEL.

Μαζί του, σε μια Music Escapades βραδιά αφιερωμένη στις ρίμες, ο Phyrosun. Επίσης μέλος της σκηνής από τα late 90s, επίσης πολυάσχολος και πολυπράγμων. Έχει συμμετάσχει σε hip hop crews, έχει συνεργαστεί με όλα τα σπουδαία ονόματα που ραπάρουν στα ελληνικά, ενώ πέντε είναι τα άλμπουμ που φέρουν την υπογραφή του από το 2008 κι έπειτα. Παράλληλα, έχει ασχοληθεί με το θέατρο. Η μεγάλη του αγάπη παραμένει το μπάσκετ, έχοντας φορέσει τη φανέλα πολλών ομάδων των αθηναϊκών προαστίων.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.snfcc.org/SummerMusic και στις σελίδες μας στα social media @SNFCC.

 

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) είναι ένας διεθνούς εμβέλειας, περιβαλλοντικά βιώσιμος δημόσιος χώρος έκφρασης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας όπως τον οραματίστηκε και υλοποίησε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Σχεδιασμένο από τον Renzo Piano και το Renzo Piano Building Workshop (RPBW), παραδόθηκε στην Ελληνική Πολιτεία και τους πολίτες τον Φεβρουάριο του 2017. Περιλαμβάνει τις νέες κεντρικές εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, ένα από τα μεγαλύτερα σημεία πρασίνου στην Αθήνα. Σύμφωνα με την αρχική δέσμευσή του κατά την παράδοση του έργου, το ΙΣΝ υποστήριξε έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα πέντε πρώτα χρόνια (2017-2021), και τον Φεβρουάριο του 2022 ανανέωσε την υποστήριξή του, με δωρεά συνολικού ύψους €10 εκατομμυρίων ($11,2 εκατομμυρίων), για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων και του προγραμματισμού του για έναν ακόμη χρόνο. Το ΚΠΙΣΝ αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ έως σήμερα, ύψους €618 εκατομμυρίων ($750 εκατομμυρίων).

Επιπλέον πληροφορίες για το ΚΠΙΣΝ:

  • To τρέχον ωράριο λειτουργίας είναι:
  • Πάρκο Σταύρος Νιάρχος:

Δευτέρα-Πέμπτη: 06.00-00.00, Παρασκευή-Κυριακή: 06.00-02.00

  • Κεντρική Υποδοχή: καθημερινά 09.00-21.00
  • Υποδοχή Κέντρου Επισκεπτών: καθημερινά 10.00-14.00 και 17.00-21.00
  • Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi: SNFCC-FREE-WIFI.
  • Εντός του ΚΠΙΣΝ λειτουργεί parking, χωρητικότητας 1000 θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τον τιμοκατάλογο επισκεφθείτε το SNFCC.org.
  • Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ και αμαξίδια.
  • Στους χώρους του ΚΠΙΣΝ λειτουργούν σημεία εστίασης στην Αγορά, στο Κέντρο Επισκεπτών, στον Φάρο, στο 5ο επίπεδο του κτιρίου της ΕΛΣ και στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.
  • Στο ΚΠΙΣΝ λειτουργεί το SNFCC Store με μία μεγάλη και διαρκώς εξελισσόμενη συλλογή από χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα.
  • Το ΚΠΙΣΝ κατέκτησε την πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους. Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Προηγούμενο άρθρο«Ο μίτος των παρακολουθήσεων ξεδιπλώνεται και οδηγεί στο Μέγαρο Μαξίμου και στον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη»
Επόμενο άρθροΧρ. Σπίρτζης: Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα πρόσφατα περιστατικά αστυνομικής βίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ