Ο Πούτιν λέει στους Ευρωπαίους πρέπει να είναι ευγνώμονες στην Τουρκία

“Ο αγωγός φυσικού αερίου Turkish Stream λειτουργεί ομαλά, οι ευρωπαίοι εταίροι θα πρέπει να είναι ευγνώμονες στην Τουρκία για αυτό” τόνισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν πριν από τις συνομιλίες που θα έχει στο Σότσι με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι θα καταστεί δυνατή η υπογραφή μνημονίου για την ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών δεσμών Ρωσίας – Τουρκίας.

“Φυσικά, δεν θα αγνοήσουμε το θέμα της Συρίας” τόνισε ο Πούτιν.

“Μόσχα και Άγκυρα θα πρέπει να ανοίξουν νέα σελίδα σε θέματα συνεργασίας” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος, υποστηρίζοντας ότι “οι συνομιλίες των δύο χωρών θα φέρουν ανακούφιση στη Συρία”.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, οι συνομιλίες των δύο ηγετών έχουν προγραμματιστεί να θίξουν ένα ευρύ φάσμα διμερών συνεργασιών καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

“Οι ηγέτες αναμένεται να επικεντρωθούν στην πολύπλευρη συνεργασία Ρωσίας-Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένων των προοπτικών για ευρύτερους εμπορικούς και οικονομικούς δεσμούς στο μέλλον και την υλοποίηση κοινών στρατηγικών ενεργειακών έργων, και να μοιραστούν απόψεις για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών, για την Ουκρανία, τη Συρία και το Ναγκόρνο Καραμπάχ”.

Η Άγκυρα θεωρεί τις συνομιλίες στο Σότσι μεταξύ Ερντογάν και Πούτιν ως συνέχεια της συνάντησής τους στην Τεχεράνη στις 19 Ιουλίου στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Αστάνα.

Πηγή: skai.gr

Προηγούμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Το φιάσκο του διαγωνισμού για τις νέες ταυτότητες προσπαθεί να καλύψει η κυβέρνηση με πατέντες
Επόμενο άρθροΗ Λευκωσία με ΜΟΕ απέναντι στην επιδρομή του … Abdul Ηamid

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ