ΕΒΕΘ: Μεχρι 9 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για τα επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης

Επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης για τους εργαζομένους, με σχέση εξαρτημένης εργασίας (ΕΦΚΑ), στις επιχειρήσεις – μέλη του οργανώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της προκήρυξης από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης – Δ.ΥΠ.Α. (πρώην ΟΑΕΔ) του προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις ΛΑΕΚ 1-49 έτους 2022.

Τα εν λόγω Προγράμματα χρηματοδοτούνται 100% από τη Δ.ΥΠ.Α. και επομένως δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις και τους συμμετέχοντες σε αυτά.

Το κάθε πρόγραμμα διαρκεί 40 ώρες και οι συμμετέχοντες αποζημιώνονται με το ποσό των 5€ ανά ώρα (200€ εφόσον δεν σημειώσουν καμία απουσία).

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τηρείται ηλεκτρονικό παρουσιολόγιο, ενώ βάσει της εγκυκλίου του προγράμματος, κάθε καταρτιζόμενος μπορεί να πραγματοποιήσει το μέγιστο 8 ωριαίες απουσίες (μέχρι 20% του συνόλου των ωρών κατάρτισης).

Ο κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα συμμετοχής σε ένα μόνο σεμινάριο κατάρτισης, που υλοποιείται στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος.

Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν εκτός ωραρίου εργασίας, σε απογευματινές ώρες (έναρξη στις 17.30 περίπου).

Τα αντικείμενα των προγραμμάτων κατάρτισης είναι:

1.    ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΓΧΟΥΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

2.    ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ)
4.ΠΩΛΗΣΕΙΣ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΕΞΑΓΩΓIKO MARKETING
3.    ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
5.    ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ E-SHOP – DIGITAL MARKETING
6.    ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
7.    ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής:

Στο πρόγραμμα εντάσσονται επιχειρήσεις που έχουν την έδρα τους εντός της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, οι οποίες επιθυμούν να καταρτίσουν το προσωπικό τους και πληρούν τα κάτωθι:

– απασχολούν από 1 έως 49 εργαζόμενους.
– καταβάλλουν στο ΕΦΚΑ την εργοδοτική εισφορά ΛΑΕΚ (0,06%), για τους εργαζόμενους της επιχείρησης.
– δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ΛΑΕΚ 0,06 για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Η αναλυτική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και τα σχετικά έντυπα συμμετοχής διατίθενται στο δικτυακό τόπο του ΕΒΕΘ, στο Μενού «Σημαντικά Θέματα». Για επιπλέον πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Μελετών και Έρευνας του ΕΒΕΘ, υπεύθυνος Γ. Εμμανουηλίδης, τηλ. 2310 370181.

Προηγούμενο άρθροΠανάξιοι της μοίρας μας
Επόμενο άρθροΤ. Θεοδωρικάκος σε Αλ. Τσίπρα: Δεν δεχόμαστε μαθήματα εθνικής κυριαρχίας από αυτόν που δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ