Άγιος Όρος: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Σε καλύτερη κατάσταση η φωτιά

Πηγή: ertnews.gr

Σε καλύτερη κατάσταση είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες Σάββατο (6/8) στο Άγιο Όρος, η οποία ξεκίνησε να καίει μεταξύ της Μονής Δοχειαρίου και Κωνσταμονίτου, χωρίς ωστόσο να απειλήσει τις μονές, σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής.

 

Η μεγάλη επέκταση της πυρκαγιάς αποφεύχθηκε μέσω μια συντονισμένης επιχείρησης κατάσβεσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και κλιμακίων της Χαλκιδικής και του Αγίου Όρους, και με την άμεση κινητοποίηση των εναέριων μέσων με συνεχείς ρίψεις νερού.

Συνδρομή για τον περιορισμό της πυρκαγιάς παρείχαν εθελοντές καθώς και μηχανήματα έργου και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Συγχρόνως, με έκτακτα ακτοπλοϊκά δρομολόγια γινόταν συνεχής μεταφορά πυροσβεστικών οχημάτων από την Ουρανούπολη και την Τρυπητή.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι του Σαββάτου σε έναν ελαιώνα και καίει αγροτοδασική έκταση και ξεκίνησε από μία μεγάλη έκταση με ελιές στον Αρσανά της Ιεράς Μονής Κωνσταμονίτου και πήρε διαστάσεις με ανοδική πορεία, σε δύσβατη δασική περιοχή με πυκνή βλάστηση και ψηλά δένδρα.

Προηγούμενο άρθρο“Είμαι μια χαρά” διαβεβαιώνει ο Μπάιντεν, αφού βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό
Επόμενο άρθροΣτ. Καλαφάτης: «Ο Ερντογάν δεν μπορεί να αγνοήσει ούτε τις αμυντικές δυνατότητες, ούτε τις συμμαχίες, ούτε την αποφασιστικότητα της Ελλάδας»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ