Αμπντουλχαμίτ Χαν: Αποπλέει σήμερα το τουρκικό γεωτρύπανο – Σε ετοιμότητα οι ένοπλες δυνάμεις

Πηγή: protothema.gr

Σε εγρήγορση βρίσκονται Αθήνα και Λευκωσία για τις κινήσεις του νέου πλωτού γεωτρύπανου της Τουρκίας «Αμπντουλχαμίντ Χαν», το οποίο σηκώνει άγκυρα σήμερα (9/8) και βγαίνει για έρευνες υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, σε μια τελετή όπου ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να αποκαλύψει τα σημεία όπου θα πραγματοποιήσεις γεωτρήσεις το σκάφος.

 

Στο πλαίσιο αυτό, χτες ο Ερντογάν έσπευσε να στείλει μήνυμα που δείχνει τις προθέσεις του, σημειώνοντας πως «μέχρι σήμερα, δεν επιτρέψαμε να γίνει οποιαδήποτε ενέργεια στους χώρους δικαιοδοσίας μας, χωρίς τη συμμετοχή μας και δεν θα το κάνουμε στο μέλλον».

Νωρίτερα χτες ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, διεμήνυσε πως η Άγκυρα θα συνεχίσει την πολιτική της στην Ανατολική Μεσόγειο και επιμένει στα περί αποστρατιωτικοποίησης ελληνικών νησιών.

«Συνεχίζουμε την πολιτική μας για την ανατολική Μεσόγειο χωρίς συμβιβασμούς σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και την αρχή της ισότητας. Στο Αιγαίο θέλουμε τα αλληλένδετα προβλήματα να αντιμετωπίζονται ολιστικά και να επιλύονται συνολικά, μόνιμα και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Ωστόσο, η Ελλάδα δεν μπορεί να διαμορφώσει βούληση στη λύση των προβλημάτων. Δεν εγκαταλείπει τις ιδιοτροπίες της. Είπαμε και εξηγήσαμε στους συνομιλητές μας, ιδιαίτερα στον ΟΗΕ, ότι τα νησιά, πόσο μάλλον τα νησιά κοντά στις ακτές μας, που έχουν αποστρατικοποιημένο καθεστώς σύμφωνα με διεθνείς συμφωνίες, είναι εξοπλισμένα. Θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε αυτό το ζήτημα, το οποίο είναι κρίσιμης σημασίας για την ασφάλεια της χώρας μας».

Προηγούμενο άρθροΚίνα: Τρεις νεκροί και έξι τραυματίες μετά από επίθεση με μαχαίρι σε παιδικό σταθμό
Επόμενο άρθρο40.000 υποψήφιοι θυσία στο νεοφιλελεύθερο Μινώταυρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ