«Langya»: Ο νέος ιός στην Κίνα με 35 κρούσματα – Μεταδίδεται από τα ζώα στους ανθρώπους

Μετά τον κορωνοϊό, ένας νέος ιός καταγράφηκε στην Κίνα, με τους ερευνητές να έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στον Henipa Langya, γνωστός ως «Langya», ο οποίος φαίνεται πως μεταδίδεται από τα ζώα στους ανθρώπους.

 

Ο νέος ιός εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις βορειοανατολικές επαρχίες Σαντόγκ και Χενάν της Κίνας στα τέλη του 2018, αλλά επισήμως αναγνωρίστηκε από τους επιστήμονες την περασμένη εβδομάδα.

Τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί είναι 35 και η υγειονομική αρχή της Ταϊβάν παρακολουθεί επίσης στενά την εξάπλωση.

Οι ερευνητές έκαναν τεστ σε άγρια ​​ζώα και βρήκαν το RNA του ιού σε πολλά μικρά θηλαστικά που ονομάζονται μυγαλή. Ο ιός ανιχνεύθηκε επίσης στο 2% των οικόσιτων κατσικιών και στο 5% των σκύλων.

Στα κρούσματα, ο ιός προκάλεσε συμπτώματα όπως πυρετό, κόπωση, βήχα, εμετό απώλεια όρεξης και μυϊκούς πόνους. Όλοι οι άνθρωποι που μολύνθηκαν είχαν πυρετό, είπαν οι επιστήμονες. Ο ιός ήταν το μόνο πιθανό παθογόνο που βρέθηκε σε 26 από τα 35 άτομα, υποδηλώνοντας ότι «ο ιός ήταν η αιτία της εμπύρετης ασθένειας». Για την ώρα, δεν υπάρχουν θάνατοι λόγω της νέας ασθένειας.

Ο καθηγητής Wang Linfa της Ιατρικής Σχολής Duke-NUS, συν-συγγραφέας της μελέτης, ανέφερε  ότι τα κρούσματα «δεν ήταν θανατηφόρα ή πολύ σοβαρά» και μέχρι στιγμής «δεν χρειάζεται πανικός».

Προηγούμενο άρθροΜεγάλες Ώρες στο Ηρώδειο με Γλυκερία, Μπάση, Jonathan Jackson, Chorus Vivendi και Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Επόμενο άρθροΓ. Οικονόμου: Στην Πεντέλη έγιναν οργανωμένες απομακρύνσεις σε έκταση που αφορά πάνω από 90.000 κατοίκους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ