Οι νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες

 

O Αντικαταστάτης

(El Sustito)

Σκηνοθεσία: Όσκαρ Αϊμπάρ

Παίζουν: Ρικάρντο Γκομέζ, Βίκι Λουένγκο, Πέρε Πόνσε

Βρισκόμαστε στο 1982, στην μετά – Φράνκο Ισπανία που ζει στους ρυθμούς του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, ισορροπώντας σε μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο σκοτεινό (της) παρελθόν και ένα γεμάτο υποσχέσεις μέλλον. Ο Αντρές, που θέλει να τον φωνάζουν μόνο με το μικρό του όνομα, φτάνει από την Μαδρίτη στην παραλιακή Ντένια στην Κόστα Μπλάνκα για να αντικαταστήσει έναν υπαστυνόμο που δολοφονήθηκε. Είναι λιγομίλητος, προσπαθεί να εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή στη γυναίκα και τη μικρή του κόρη και είναι περίεργος, έτοιμος να διακινδυνεύσει ακόμη και τη ζωή του για να διαλευκάνει ακόμη και την πιο ανεπαίσθητη ύποπτη κίνηση που θα πέσει στην αντίληψη του.

Στη φαινομενικά φιλήσυχη επαρχία, όμως, δεν συμβαίνουν πολλά, εκτός από ένα δίκτυο Γερμανών περασμένης ηλικίας που λειτουργώντας σαν κοινότητα θα «αγκαλιάσουν» τον Αντρές και την οικογένεια του, προσφέροντας του ένα άνετο διαμέρισμα, δώρα και την τιμή να ζει ανάμεσά τους. Οταν ο Αντρές, με τη βοήθεια του αδέξιου αλλά πιστού συνεργάτη του και μιας νεαρής γιατρού που υποπτεύεται πολλά για το θάνατο του προηγούμενου υπαστυνόμου θα ξεσκεπάσει το μυστικό που κρύβεται πίσω από αυτήν την παράδοξη κοινότητα, η ζωή του θα αποκτήσει νόημα αλλά και ένα σοβαρό λόγο για να ανησυχεί.


Βαγόνι αριθμός 6

(Compartment No6)

Σκηνοθεσία: Γιούχο Κουοσμάνεν

Παίζουν: Γιούρι Μπορίσοφ, Σέιντι Χάαρλα

Μια νέα γυναίκα, φοιτήτρια αρχαιολογίας από τη Φινλανδία, φεύγει από μια αινιγματική ερωτική σχέση στη Μόσχα παίρνοντας το τρένο για το αρκτικό λιμάνι του Μουρμάνσκ αναζητώντας τα περίφημα πετρογλυφικά που έχουν ανακαλυφθεί εκεί. Αναγκασμένη να μοιραστεί το μακρύ ταξίδι και το μικρό κουπέ με έναν Ρώσο μεταλλωρύχο, καθώς το τρένο προχωράει προς τον αρκτικό κύκλο, οι δυο τους συνειδητοποιούν ότι μοιράζονται ένα ταξίδι που θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπουν τη ζωή.

Με τη δεύτερη ταινία του μετά το βραβευμένο ντεμπούτο του Η πιο ευτυχισμένη μέρα στη ζωή του Όλλι Μάκι, ο Γιούχο Κουοσμάνεν εμπνέεται από το ομώνυμο βιβλίο της Rosa Liksom και γράφει δύο καταπληκτικούς ρόλους για τον έμπειρο Γιούρι Μπορίσοφ και την ανερχόμενη Σέιντι Χάαρλα.


 

SAS Ειδικές Δυνάμεις: Κόκκινος Συναγερμός

(SAS: Red Notice)

Σκηνοθεσία: Μάγκνους Μάρτενς

Παίζουν: Σαμ Χιούαν, Ρούμπι Ρόουζ, Άντι Σέρκινς, Χάνα Τζον-Κάμεν, Τομ Χόπερ, Νόελ Κλαρκ, Όουεν Γέομαν, Ρέι Πανθάκη, Αν Ράιντ, Τομ Γουίλκινσον, Τζινγκ Λούσ

Ο Τομ Μπάκιγχαμ, ένας πράκτορας Ειδικών Δυνάμεων σε διαθεσιμότητα, πηγαίνει την Δρ. Σόφι Χαρτ από το Λονδίνο στο Παρίσι για να της κάνει πρόταση γάμου. Όταν το τρένο βρίσκεται στη Σήραγγα της Μάγχης, μια ομάδα βαριά οπλισμένων μισθοφόρων της οποίας ηγείται η Γκρέις Λιούιζ, παίρνει τον έλεγχο του τρένου και κρατάει τους επιβάτες αιχμάλωτους. Η Γκρέις απειλεί να τινάξει την σήραγγα και να κηρύσσει οικονομικό πόλεμο στην κυβέρνηση που έχει τα δικά της μυστικά να προστατέψει. Άοπλος και χωρίς επικοινωνία με την αντι-τρομοκρατική ομάδα, ο Τομ είναι η μοναδική ελπίδα της Σόφι και των επιβατών να επιβιώσουν.

Προηγούμενο άρθροΙκανοποιητική εξέλιξη στην υγεία του Ζάγκαλο
Επόμενο άρθροΤάκης Ζαχαράτος – «Έλα μες την Αγκαλιά μου» στα Μουδανιά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ