Κατρίνης: Παράγοντας πολιτικής αστάθειας ο Μητσοτάκης

Προσωπική ευθύνη του πρωθυπουργού στην υπόθεση των παρακολουθήσεων καταλόγισε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος δεδομένης της απουσίας του Νίκου Ανδρουλάκη από την προ ημερησίας συζήτηση σήκωσε το «βάρος» της εκπροσώπησης του κόμματος.

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε την ομιλία του απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό λέγοντας: «Προφανώς η παρακολούθηση Ανδρουλάκη δεν σας βοήθησε να καταλάβετε ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν εκβιάζεται και δεν είναι βολικός ετέρος».

«Παρά τα όσα επιθυμείτε σας διαβεβαιώνουμε ότι συνεχίζουμε την αυτόνομη πορεία», διαβεβαίωσε.

Η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένη από το σκάνδαλο των υποκλοπών. Κάνατε ό,τι μπορούσατε για να υποβαθμίσετε το γεγονός της παρακολούθησης.

Τα περιστατικά αυτά δεν είναι τα μόνα, είπε αναφερόμενος στις παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη – Κουκάκη.

«Αναρωτιόμαστε: Τι σχέση είναι όλα αυτά με τη δημοκρατία; Οι ενέργειες της κυβέρνησης και της ΕΥΠ συνιστούν θεσμική εκτροπή».

Για πόσο καιρό πίστευαν ότι θα είναι στο απυρόβλητο ο πρωθυπουργός και συγκεκριμένοι υπουργοί, πρόσθεσε.

«Σας ρωτώ κ. πρωθυπουργέ, ποιοι άλλοι πολιτικοί ή παράγοντες του δημοσίου δικαίου παρακολουθούνται; Δεν ξέρετε κ. Μητσοτάκη; Δεν σας ενδιαφέρει να ρωτήσετε και να μάθετε;»

Συνεχίζοντας είπε: «Όπως όλα δείχνουν ο πρώην αρχηγός της ΕΥΠ ήταν εντελώς διακοσμητικός. Ποιος ήταν όμως αυτός που τον επέλεξε με μια φωτογραφική τροπολογία; Ποιος υπήγαγε την ΕΥΠ στην αποκλειστική αρμοδιότητα του πρωθυπουργού;».

«Το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στη νομιμότητα. Γιατί η δημοκρατία δεν ανέχεται καθεστωτικές νοοτροπίες που την υπονομεύουν. Θα επικεντρωθεί στα πραγματικά περιστατικά και γεγονότα και θα αναζητήσει με κάθε τίμημα την αλήθεια. Δεν θα επιτρέψει να επιστρέψουμε σε σκοτεινές περιοχές στο παρελθόν», είπε ο κ. Κατρίνης κάνοντας λόγος για αποδεδειγμένες ευθύνες. «Πρέπει να υπάρξει κάθαρση με την ανάθεση και την απόδοση ευθυνών».

«Υπάρχει όμως και η ουσία της υπόθεσης» συνέχισε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ: «Για ποιο λόγο παρακολουθούσατε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ; Θα μας πείτε αν τον θεωρείτε κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια; Επειδή δεν το κάνετε καταφεύγετε στα επιχειρήματα, να έρθει εδώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να τον ενημερώσετε».

«Καταθέτουμε αίτημα να προσκομιστεί ο πλήρης φάκελος με όλα τα στοιχεία που προκάλεσαν την παρακολούθηση Ανδρουλάκη», είπε ο κ. Κατρίνης. «Να δούμε ποιος φοβάται να αποκαλύψει για ποιο λόγο παρακολουθήθηκε όλο αυτό το διάστημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

Στη συνέχεια ο κ. Κατρίνης αναφέρθηκε στο κακόβουλο λογισμικό Predator: Οι αρμόδιες αρχές τι κάνουν; Έκαναν καμία έρευνα; Ελέχθηκε η σχέση της ΕΥΠ με τις εταιρείες λογισμικών; ».

«Η παρακολούθηση Ανδουλάκη δεν είναι η μόνη. Είναι δυνατόν να αποδεχτούμε ότι οι παρακολουθήσεις είναι κανονικότητα και πρέπει να τις συνηθίσουμε;», αναρωτήθηκε ο κ. Κατρίνης.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία. Δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Δεν διαθέτει αξιοπιστία. Είναι πλέον ορατό απ’ όλους ότι αποτελεί παράγοντα πολιτικής αστάθειας», πρόσθεσε.

«Το ΠΑΣΟΚ θα εγγυηθεί την οικοδόμηση ενός κράτους δικαίου με τη δύναμη που θα του δώσουν οι πολίτες» είπε τονίζοντας ότι αποφεύγοντας να αναλάβει την πολιτική ευθύνη, ο πρωθυπουργός νομίζει ότι κερδίζει χρόνο.

«Τι άλλο χρειάζεται να ειπωθεί και να γραφτεί για να καταλάβετε ότι είστε στο επίκεντρο της ευθύνης, κ. Πρωθυπουργέ;», υπογράμμισε.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν τρομοκρατείται, δεν πιέζεται, δεν ποδηγετείται», κατέληξε ο κ. Κατρίνης. «Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί όταν οι πολίτες αισθάνονται ότι αμφισβητούνται οι δημοκρατικές τους ελευθερίες».

«Το δίλημμα που έχει σήμερα ο πολίτης είναι: κράτος δικαίου ή επιτελικό παρακράτος;», κατέληξε ο κ. Κατρίνης.

Προηγούμενο άρθροEurobasket 2022 – Εθνική Ελλάδας: «Κόπηκαν» ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, ο Γιάννης Κουζελογλου και ο Δημήτρης Κακλαμανάκης από τη 12άδα
Επόμενο άρθροΠΑΟΚ: Στη Γαλλία ο Τσιγγάρας – Ιατρικά και ανακοινώσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ