Οι καιροί ου μενετοί …

Της Σοφίας Γερμανού


Σεπτέμβριος μήνας κι αισίως το 30ο τεύχος του Speaknews είναι εδώ, βελτιωμένο, προς πείσμα όλων εκείνων που για τους δικούς τους λόγους ήθελαν, επιθυμούσαν κι εύχονταν η διαδρομή του να είναι μικρή.

 

Η χαρά της συντακτικής ομάδας του Speaknews είναι όντως μεγάλη, και οφείλω από αυτό εδώ το βήμα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλους όσους πίστεψαν και ενθάρρυναν από την αρχή την προσπάθειά μας και μας στήριξαν ηθικά, αλλά και όλους εκείνους που σιγά σιγά ανακάλυψαν όχι μόνο την ηλεκτρονική αλλά και την έντυπη έκδοση του Speaknews και άρχισαν να στηρίζουν και ενισχύουν διαφημιστικά την προσπάθειά μας. Είναι γνωστό ότι ως free press τα έσοδά μας προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από τις διαφημίσεις. Ευχαριστίες και στoυς φανατικούς αναγνώστες και φίλους του SPEAKNEWS, που προωθούν και κοινοποιούν τόσο την έντυπη όσο και την ηλεκτρονική του έκδοση. Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Ανοιχτοί σε όλες τις απόψεις, τις θέσεις και τις προτάσεις,  που θα συμβάλουν στην βελτίωση της ποιότητας σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας μας.

 

To τευχος αυτό περιλαμβάνει, όπως το θέλει η παράδοση με αφορμή την 86η ΔΕΘ, ένα ακόμη αφιέρωμα στην Θεσσαλονίκη και το ρόλο που καλείται να παίξει στη χώρα και τον ευρύτερο χώρο των Βαλκανίων.

 

Σε μια περίοδο που ως χώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω της ενεργειακής και όχι μόνο κρίσης, που προκάλεσε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, απαιτείται απόλυτη ενότητα των πολιτικών δυνάμεων της χώρας και του λαού. Δυστυχώς λάθη όπως η παρακολούθηση του Ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη, που έγινε κατά την περίοδο της υποψηφιότητάς του για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, δεν συμβάλλουν σε αυτό. Θα πρέπει όμως να γίνει κατανοητό σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής ότι δεν έχουμε χρόνο για πολυτέλειες και αντιπαραθέσεις.

 

Χωρίς να κινδυνολογούμε πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τους κινδύνους που καθημερινά δημιουργούν οι Τούρκικες απειλές. Τις τελευταίες ήμέρες εκτός των παραβιάσεων του εναέριου χώρου ο ίδιος ο Ερντογάν άρχισε να μιλάει για πέραν των 18 νησιών που βρίσκονται “υπό ελληνική κατοχή”, και οι γύρω του άρχισαν να σεκοντάρουν ότι αφού είναι υπό ελληνική κατοχή κάνε τώρα κάτι για την ανακατάληψή τους. Δεν πρέπει ως χώρα να υποτιμούμε τις απειλές της Τουρκίας. Οφείλουμε ενωμένοι να προετοιμαστούμε για το χειρότερο σενάριο και παράλληλα να διεθνοποιήσουμε σε κάθε Forum και Διεθνή οργανισμό τις απειλές της Άγκυρας.

 

Και πέρα από τις τουρκικές προκλήσεις και απειλές θα πρέπει να δουμε ως χώρα, πέρα από το τι θα αποφασίσει η Ε.Ε., τι θα πράξουμε για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης την οποία σύντομα θα νοιώσουμε για καλά στο πετσί μας. Δεν αρκούν τα επιδόματα. Δεν αρκούν τα σλόγκαν και οι λεκτικές κομματικές αντιπαραθέσεις. Το πρόβλημα είναι τεράστιο με απρόβλεπτες συνέπειες στο μέλλον, στην οικονομική ζωή της χώρας, την τσέπη και την καθημερινότητα των πολιτών.

Εδώ αποδεικνύεται η ενότητα και η διορατικότητα των πολιτικών ηγεσιών.

 

Η ελληνική οικογένεια το αισθάνεται καθημερινά. Τα σχολεία άνοιξαν. Τα φροντιστήρια τρέχουν. Οι τιμές στα τρόφιμα αμνέβαίνουν καθημερινά. Επιχειρήσεις ετοιμάζονται να κλείσουν κα ίσως αρκετοί βρεθούν στις ουρές του ΟΑΕΔ για ταμείο ανεργίας. Κι ευτυχώς που ο τουρισμός μας πήγε καλά, όπως λένε οι αρμόδιοι, και ίσως να αντέξουν για λίγο ακόμη τα κρατικά ταμεία για να συνεχίσουν μέχρι τις εκλογές την επιδοματική πολιτική, η οποία όμως δεν λύνει κανένα πρόβλημα, αλλά το μεταφέρει και το διαιωνίζει.

 

Ο χώρος της Υγείας συνεχίζει να έχει τα ίδια προβλήματα. Όσο και να θέλουμε να ξεχάσουμε την πανδημία, με 1.000 περίπου νεκρούς τον μήνα δεν μπορούμε. Η γρίπη έχει επανακάμψει δριμύτερη. Ολες οι υπόλοιπες παθήσεις και οι ελλείψεις στα νοσοκομεία μας συνεχίζουν να υπάρχουν και ο λαός θέλει να έχει την υγεία του και να ξέρει ότι θα την βρει είτε σε δημόσιο είτε σε ιδιωτικό νοσηλευτικό Ιδρυμα.

 

Τι να πούμε για τις κλιματικές αλλαγές, τις πλημμύρες και τις καταιγίδες που μπήκαν κι αυτές στη ζωή μας. Η πρόσφατη καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη απέδειξε πόσο πολύ ευάλωτοι είμαστε, και πόσο πίσω έχουμε μείνει και σε αυτές τις υποδομές…

 

Ήδη μπήκαμε για καλά στην προεκλογική περίοδο. Σημασία δεν έχει πότε θα γίνουν οι εκλογές. Σημασία έχει να πάμε ομαλά και να προκύψει μια κυβέρνηση που θα έχει και τη στήριξη του λαού αλλά και την ευρύτερη στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Οι καιροί ου μενετοί….


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΓ. Οικονόμου: Αποδεικνύεται η υποκρισία του κ. Τσίπρα – Η ΕΥΠ επί των ημερών του παρακολουθούσε πολιτικά πρόσωπα
Επόμενο άρθροLive η συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού στην 86η ΔΕΘ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ