Ο Αριστοτέλης Σήμερα Β’ Κύκλος Διαλέξεων για τον Μακεδόνα Φιλόσοφο

 

Τι έχει να μας πει σήμερα ο Αριστοτέλης; Με ποιον τρόπο μπορούμε να κάνουμε έναν γόνιμο διάλογο με τον Μακεδόνα φιλόσοφο και να αποκομίσουμε κάποια ιδιαίτερα σημαντικά οφέλη από το εκπληκτικό έργο του, στον χώρο της λογικής, της πολιτικής και ηθικής φιλοσοφίας, της παιδείας, των επιστημών;

Το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών (ΔΙ.Κ.Α.Μ.), του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης(Α.Π.Θ.) σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν, μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε ο Α΄ Κύκλος,  τον Β΄ Κύκλο Διαλέξεων «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΗΜΕΡΑ», με τη συμμετοχή καταξιωμένων μελετητών του Αριστοτελικού έργου, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Συντονίστρια του Κύκλου είναι η Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου, Ομότιμη Καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Επιστήμης και Πρόεδρος του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών, Α.Π.Θ.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με στόχο τη διοργάνωση εκδηλώσεων πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και ερευνητικού περιεχομένου, προς όφελος όχι μόνον της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας.

Οι διαλέξεις, μία κάθε μήνα, ξεκινούν στις 3 Οκτωβρίου 2022 και ολοκληρώνονται στις 9 Ιανουαρίου 2023. Θα πραγματοποιούνται ημέρα Δευτέρα στο κτίριο Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό και θα γίνεται με δελτία εισόδου που θα διανέμονται από τα εκδοτήρια του Μ2 μία ώρα πριν από την έναρξη της διάλεξης, ενώ θα χορηγούνται και Βεβαιώσεις Παρακολούθησης από το ΔΙ.Κ.Α.Μ., ΑΠΘ σε όσους εγγραφούν συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΔΙ.Κ.Α.Μ. (http://www.dikam.auth.gr/el).

Ημερομηνίες: 3/10/22, 7/11/22,  5/12/22, και 9/1/23

Χώρος: Μ2 – Αίθουσα «Μωρίς Σαλτιέλ»


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθρο«Smyrna di Levante»: Έφτασε στη Σμύρνη μετά το παρθενικό του ταξίδι
Επόμενο άρθροΣτη δημοσιότητα τα στοιχεία του 53χρονου μαστροπού και βιαστή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ