Η Ουκρανία μαζί με Ισπανία και Πορτογαλία για το Μουντιάλ 2030

Η Ουκρανία βρίσκεται κοντά στην σύμπραξη της με την Ισπανία και την Πορτογαλία, στην κοινή υποψηφιότητά τους, για την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030, σύμφωνα με σχετικό  δημοσίευμα των «Times».

 

Η αγγλική εφημερίδα, αποκάλυψε ότι η Ουκρανία πρόκειται να συμμετάσχει με την Ισπανία και την Πορτογαλία στην κοινή υποψηφιότητά τους για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2030. Η Ουκρανία θα φιλοξενήσει έναν από τους ομίλους του τουρνουά, σύμφωνα με ένα σχέδιο που φέρεται να επικυρώθηκε από τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τις κυβερνήσεις των δύο χωρών της Ιβηρικής χερσονήσου.

 

Η νέα συνεργασία, πρόκειται να ανακοινωθεί σε συνέντευξη Τύπου στην έδρα της UEFA την Τετάρτη, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα. Η πρόταση βασίζεται στην ιδέα ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να αποκαταστήσει την ελπίδα και την ειρήνη, καθώς η Ουκρανία βρίσκεται σε πόλεμο με την Ρωσία εδώ και 7,5 μήνες. Αν και απαιτούνται εγγυήσεις ασφαλείας, οι διοργανωτές αναμένουν ότι έως το 2030, η ρωσική εισβολή θα έχει τερματισθεί και η ανοικοδόμηση της χώρας θα έχει αρχίσει πολύ νωρίτερα.

 

Το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ευρώπη το 2030;

Με τη συμμετοχή της Ουκρανίας, αυτή η κοινή προσφορά θεωρείται ως ένας τρόπος να αντιμετωπιστεί η προσπάθεια της Σαουδικής Αραβίας να υποβάλει κοινή προσφορά με την Αίγυπτο και την Ελλάδα για το 2030. Ένα άλλο Παγκόσμιο Κύπελλο τον χειμώνα, τόσο λίγο μετά από αυτό στο Κατάρ, θα αντιμετώπιζε πράγματι σφοδρή αντίθεση από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα , που βλέπουν τις σεζόν τους να διακόπτονται για περισσότερο από ένα μήνα.

 

Υποψήφια είναι και η Νότια Αμερική, η οποία επιθυμεί να τιμήσει τα εκατό χρόνια από το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο, που παίχτηκε στην Ουρουγουάη το 1930. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις χώρες, την Ουρουγουάη, την Αργεντινή, την Παραγουάη και τη Χιλή.

 

Αλλά η UEFA πιστεύει ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο θα πρέπει να διεξαχθεί αποκλειστικά στην Ευρώπη το 2030, με το τουρνουά να διεξάγεται φέτος στο Κατάρ και στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Μεξικό το 2026. Ο οικοδεσπότης του αγώνα αναμένεται να επιλεγεί στο Συνέδριο της FIFA του 2024.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΣτον τελικό του Παγκοσμίου οι Παπακωνσταντίνου, Φίτσιου και Κοντού/Αναστασιάδου
Επόμενο άρθροΠέθανε η Μάρθα Καραγιάννη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ