Ουκρανία: Τουλάχιστον 12 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από βομβαρδισμό στη Ζαπορίζια

Συγκλονιστικά είναι τα πλάνα από την πόλη Ζαπορίζια στη νοτιανατολική Ουκρανία, όπου τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν, και 49 τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά, σε νέους βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή ο περιφερειάρχης.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας καταστράφηκε μερικώς κτίριο εννέα ορόφων, άλλα πέντε κτίρια διαμερισμάτων ισοπεδώθηκαν και πολλά ακόμα υπέστησαν ζημιές σε 12 ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις, δήλωσε ο Ολεξάντρ Σταρούχ, κυβερνήτης στην περιφέρεια Ζαπορίζια.

«Μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι κάτω από τα χαλάσματα», τόνισε ο Σταρούχ σε ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram. «Βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης. Οκτώ άνθρωποι έχουν ήδη διασωθεί».

Νωρίτερα, ο τοπικός αξιωματούχος Ανατόλι Κούρτεφ ανέφερε μέσω Telegram ότι τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο βομβαρδισμό, όταν πύραυλοι έπληξαν πολυώροφο συγκρότημα διαμερισμάτων και άλλα κτίρια.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τις πληροφορίες αυτές.

Προηγούμενο άρθροΚυρ. Μητσοτάκης στη συνάντηση του ΕΛΚ: Την άνοιξη του 2023 οι πολίτες θα ξέρουν ότι η Ελλάδα είναι καλύτερα από το 2019
Επόμενο άρθροΓια 12η ημέρα συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στο Ιράν, για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ