Στην κορυφή των ξένων του ΠΑΟΚ ο Βιεϊρίνια

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια χθες το απόγευμα, όταν μπήκε στο γήπεδο του Λεβαδειακού φορούσε για 288η φορά την φανέλα του ΠΑΟΚ σε επίσημη αναμέτρηση και έτσι έγινε ο κορυφαίος ξένος σε συμμετοχές στην ιστορία του, όπως σχετικά αναφέρει η ιστοσελίδα της Super League.

 

Στις 16 Οκτωβρίου 1983, 39 χρόνια πριν, ο Νέτο Γκουερίνο είχε αγωνιστεί για τελευταία φορά με τα χρώματα του ΠΑΟΚ στο γήπεδο του Αιγάλεω στην 287η συμμετοχή του και αυτή ήταν η απόλυτη επίδοση που υπήρχε μέχρι τώρα. Πλέον Ο Γκουερίνο βρίσκεται στην 2η θέση του σχετικού πίνακα και είχε αγωνιστεί σε 233 Α’ Εθνικής/Superleague, σε 39 για το Κύπελλο Ελλάδος και 15 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

 

Ο Αντρέ Βιεϊρινία αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τον ΠΑΟΚ στις 20 Αυγούστου 2008 στην Κρήτη και την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΟΦΗ, όπου ξεκίνησε ως βασικός με προπονητή τον Φερνάντο Σάντος. Λίγους μήνες αργότερα σημείωσε το πρώτο του γκολ, στις 18 Ιανουαρίου 2009 και την αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Πανθρακικός 2-0.

 

Τον Δεκέμβριο του 2011 έφυγε για την Γερμανία και την Βόλφσμπουργκ για να επιστρέψει το καλοκαίρι του 2017, με το δεύτερο “ ντεμπούτο” του να γίνεται στις 16 Σεπτεμβρίου 2017 στο ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 1-0. Σε αυτές τις δύο περιόδους του στον ΠΑΟΚ έχει αγωνιστεί σε 217 Superleague, 26 αγώνες Κυπέλλου Ελλάδος και 45 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

 

Πλέον, το επόμενο ορόσημο για τον Αντρέ Βιεϊρίνια είναι οι 233 συμμετοχές, όσες έχει ο Νέτο Γκουερίνο σε αγώνες πρωταθλήματος. Πάντως, ο Πορτογάλος με αυτή τη συμμετοχή του, την 217η στην Super League ξεπέρασε τον Μλάντεν Φορτούλα, ο οποίος είχε 216 συμμετοχές και πλέον βρίσκεται στην δεύτερη θέση για τους αγώνες πρωταθλήματος.

 

Στην 3η θέση των κορυφαίων ξένων του ΠΑΟΚ βρίσκεται ο Φορτούλα, με 276 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Μπίσεσβαρ που έχει φτάσει πλέον τις 225 είναι στην 4η θέση και την πεντάδα κλείνει ο Λίνο με 220 ματς.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΕγκαινιάστηκε στη Θεσσαλονίκη η 2η Διεθνής Έκθεση Καινοτομίας και Τεχνολογίας Beyond- «Get Future Ready»
Επόμενο άρθρο«Χάλκινος» ο Γιώργος Πανταζής (-80κ.) στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ταεκβοντό U21

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ