Κοινή στρατιωτική μονάδα Ρωσίας- Λευκορωσίας ανακοίνωσε ο Λουκασένκο

Τη συγκρότηση κοινής στρατιωτικής μονάδας με τη Ρωσία ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Μάλιστα, ο Λουκασένκο κατηγορεί την Ουκρανία ότι προετοίμαζε χτύπημα κατά της χώρας του.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο κατηγόρησε  την Ουκρανία ότι προετοιμάζει επίθεση εναντίον της Λευκορωσίας και πως, κατά συνέπεια, το Μινσκ θα αναπτύξει μια κοινή στρατιωτική δύναμη κρούσης ρωσικών και λευκορωσικών στρατευμάτων, χωρίς να διευκρινίσει πού θα γίνει αυτό.

«Εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης στα δυτικά σύνορα της (ρωσο-λευκορωσικής) Ένωσης, συμφωνήσαμε να αναπτύξουμε μια περιφερειακή δύναμη της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας», δήλωσε ο Λουκασένκο στη διάρκεια συνεδρίασης με αξιωματούχους των λευκορωσικών δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με το κρατικό λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Ο Λουκασένκο πρόσθεσε πως οι δύο χώρες άρχισαν να ενώνουν δυνάμεις τους πριν από δύο ημέρες, προφανώς μετά την έκρηξη στη ρωσική γέφυρα στην Κριμαία.

Πηγή: skai.gr

Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΟ πρωθυπουργός στην ονοματοδοσία της πυραυλακάτου «Βλαχάκος» και σε εκδήλωση της Google
Επόμενο άρθροΘ. Σκυλακάκης: Υποβάλλεται σήμερα το δεύτερο αίτημα πληρωμών ύψους 3,56 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ