Παρουσίαση μελέτης στο ΑΠΘ: «Το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα 2019-2021: σύγκριση θέσεων κομμάτων και ψηφοφόρων»

Το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών της Πολιτικής Ανάλυσης του ΑΠΘ, σε συνεργασία με το Γραφείο του Friedrich Ebert Stiftung στην Ελλάδα (FES), διοργανώνουν επιστημονική Ημερίδα, με θέμα «Το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα 2019-2021: σύγκριση θέσεων κομμάτων και ψηφοφόρων», αύριο, Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022 και ώρες 18:00 με 20:30, στο κτίριο ΝΟΠΕ του ΑΠΘ (Αίθουσα 319, 3ος όροφος).

Στην Ημερίδα θα παρουσιαστεί η μελέτη του FES, με τίτλο: «The Greek Political Landscape 2019-2021». Η μελέτη εστιάζει στην αποτύπωση του ιδεολογικού χώρου στην Ελλάδα μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2019 και μέχρι την περίοδο της πανδημίας. Στη μελέτη αναλύονται οι θέσεις των πολιτικών κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση) για μια σειρά από κοινωνικοπολιτικά, οικονομικά και αξιακά ζητήματα, σε αντιπαραβολή με τις αντίστοιχες τοποθετήσεις του εκλογικού σώματος. Σύμφωνα με τους διοργανωτές «η μελέτη προσφέρει μια εις βάθος ανάλυση των κατευθύνσεων του πολιτικού ανταγωνισμού και των στάσεων των εκλογέων στην Ελλάδα ενόψει και των επόμενων βουλευτικών εκλογών».

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί η έρευνα από την Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ Ευτυχία Τεπέρογλου και θα γίνει σχολιασμός των αποτελεσμάτων της από τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ και Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορο Βερναρδάκη. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί στρογγυλή τράπεζα με εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, υπό τον συντονισμό του Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ Θεόδωρου Χατζηπαντελή. Συγκεκριμένα, θα συμμετάσχουν οι: Άννα Ευθυμίου (Βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης), Κατερίνα Νοτοπούλου (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α’ Θεσσαλονίκης) και Θανάσης Γλαβίνας (Διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ).

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά, μέσω ΖΟΟΜ, από τον σύνδεσμο: https://authgr.zoom.us/j/96391125694?pwd=eHNWb2g0QlpkeUhmTG1VdGsyakoyZz09 (Meeting ID: 963 9112 5694- Passcode: 285299)

Προηγούμενο άρθροΠόσο εφικτός είναι ένας διάλογος με την Τουρκία;
Επόμενο άρθροO πληθωρισμός πάλι σε επίπεδα 1993 με θύματα τους Έλληνες πολίτες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ