Ε. Λιακούλη: «Γιατί δεν δημοσιοποιεί τα έσοδα από την «βαριά φορολόγηση» των υπερκερδών των μεγάλων παρόχων η Κυβέρνηση ;

Στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ,με τους Δημήτρη Οικονόμου, Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη, συμμετείχε το πρωί της Δευτέρας η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Στις ερωτήσεις για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, η Λαρισαία Βουλευτής, όσον αφορά το σκάνδαλο των υποκλοπών, σημείωσε ότι «σήμερα είναι η “τελευταία πράξη του δράματος”με την κατάθεση του πορίσματος. Είμαστε οι πρώτοι που καταθέσαμε ένα ολοκληρωμένο νέο πλαίσιο προτάσεων για τη λειτουργία της ΕΥΠ και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινείται το πόρισμά μας. Δυστυχώς, ο Πρωθυπουργός, αντί για άπλετο φως όπως δημοσίως δεσμεύτηκε, επέβαλε καθολικό σκοτάδι».

Για το ευρύτερο πολιτικό περιβάλλον, η Ε. Λιακούλη επεσήμανε ότι «η Ν.Δ. αρκείται στο να κουνάει ως φόβητρο το “σκιάχτρο” του ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζει την πορεία του με μια προσωπική πορεία διάσωσης του κ. Τσίπρα.».

Στα ερωτήματα για την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια, η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας υπενθύμισε πως «το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει εισηγηθεί, προ πολλού, δέσμη τεκμηριωμένων και κοστολογημένων μέτρων, όπως το κλιμακωτό πλαφόν στα τιμολόγια, ανάλογα με τη στάθμιση και αξιολόγηση συγκεκριμένων προδιαγεγραμμένων κριτηρίων κοινωνικής δικαιοσύνης, όπως το εισόδημα, αλλά και γεωγραφικές χωροταξικές παράμετροι».

«Οι ενισχύσεις της Κυβέρνησης για την προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών, είναι μεν θεμιτές και εμείς άλλωστε τις έχουμε υπερψηφίσει στη Βουλή, αλλά είναι απολύτως ανεπαρκείς. Δεχόμαστε ένα “τσουνάμι” απόγνωσης από συμπολίτες μας, που πνίγονται υπό το βάρος των συσσωρευμένων λογαριασμών και αναζητούν διέξοδο. Είναι απαράδεκτο η Ν.Δ. να αφήνει στο απυρόβλητο τους παρόχους, απαιτείται άμεσα να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα δεδομένα για τις περιόδους και τα ποσοστά επιβάρυνσης των υπερκερδών τους. Που είναι η λίστα με τα έσοδα από τους παρόχους; Ποιους φορολόγησε η Κυβέρνηση, Ποια περίοδο; Πόσα εισέπραξε ;; Καλούμε δημόσια την Κυβέρνηση, να μας ενημερώσει», τόνισε η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας, προαναγγέλλοντας επιπλέον ότι «εντός των επομένων ημερών το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα δώσει στη δημοσιότητα περαιτέρω εξειδίκευση του προγραμματικών του θέσεων, για τη δημοκρατική ανατροπή, την αυθεντικό εναλλακτικό δρόμο αξιοπρέπειας και ευημερίας των πολλών, απέναντι στον καθεστωτισμό και το λαϊκισμό».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΣήμερα η τελετή για προσάρτηση 4 περιφερειών της Ουκρανίας – Ψηφοφορία στο ΣΑ του ΟΗΕ – 23 νεκροί από ρωσικό πύραυλο στη Ζαπορίζια
Επόμενο άρθροΕθνική Ελλάδας: Οι πιθανοί αντίπαλοι στα προκριματικά του Euro 2024

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ