Η Κύπρος «μια πιθανή επιλογή» ως προμηθευτής της Ουκρανίας!

της Φανούλας Αργυρού


Ενώ ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης διαλαλεί ότι «δεν τίθεται θέμα να στείλουμε όπλα στην Ουκρανία», ο Κυβερνητικός του Εκπρόσωπος με τις δηλώσεις του στους Νιού Γιόρκ Τάιμς αλλιώς τα είπε και φανέρωσε!

Τώρα ένας θα πεί «το επόμενο βήμα είναι τα γεράκια να τους κάνουν μια πρόταση που δεν μπορούν να αρνηθούν, πατώντας τον κατάλληλο κυπριακό κάλο…» Όμως, αν διαβάσει ένας προσεχτικά το εκτενές δημοσίευμα των Νιού Γιόρκ Τάιμς, θα βρει ότι ήδη τον «κυπριακό κάλο» τον πάτησαν οι Αμερικανοί στο κυνήγι τους να βρουν προμηθευτές για την Ουκρανία!

Η εφημερίδα προβάλει ότι, σύμφωνα με δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μάριου Πελεκάνου στους Νιού Γιόρκ Τάιμς, « Η Κύπρος θα είναι έτοιμη να μελετήσει» αποστολή μερικού οπλισμού και πυρομαχικών στην Ουκρανία «αν αυτά αντικαθίστανται με άλλο στρατιωτικό υλικό εξίσου δύναμης και ικανότητας». Και αναφέρθηκε, προσθέτει το δημοσίευμα, σε μια σειρά συναντήσεων με Αμερικανούς αξιωματούχους τους τελευταίους μήνες στις οποίες συζήτησαν επίσης αυτή τη πιθανότητα. Δηλαδή το θέμα «ψήνεται» εδώ και πολλούς μήνες…

Και το κερασάκι της τούρτας: «Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν ότι η κίνηση σχεδιάζεται εδώ και λίγα χρόνια στοχεύοντας να απομακρύνουν την Κύπρο από τη ρωσική επιρροή. Όμως, ένας Αμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο ανωνυμίας για να χαρακτηρίσει την ευαίσθητη διπλωματία, είπε η Κύπρος τώρα είναι «μια πιθανή επιλογή» ως προμηθευτής της Ουκρανίας!!!

American officials said the move was several years in the making and broadly intended to pull Cyprus away from Russian influence. But one U.S. official, speaking on condition of anonymity to describe the delicate diplomacy, said Cyprus was now “a potential option” as a supplier to Ukraine.

Το κρίσιμο όμως ερώτημα είναι κατά πόσο η Κύπρος θα παραλάβει πρώτα τα αμερικανικά εις αντικατάσταση των ρωσικών ή θα παραλάβει πρώτη η Ουκρανία και η Κύπρος θα μείνει με το στόμα ανοικτό να περιμένει… αφού μεσολαβήσουν και οι αντιρρήσεις Λονδίνου και Άγκυρας!!!…


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροBEYOND 2022: Τα τεχνολογικά προϊόντα και οι κορυφαίες τάσεις που αλλάζουν τη ζωή μας, παρουσιάστηκαν στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΑνατροπή στο β΄ μέρος ο Άρης, 2-1 τον Ιωνικό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ