Πολιτικός βίος ανθόσπαρτος

tasos-pap

Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

 

Με την ενεργειακή κρίση να έχει εκτοξεύσει στα ύψη μια σειρά αγαθών πρώτης ανάγκης και με τους μισθούς να μην μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες της καθημερινότητας, κυβέρνηση και αντιπολίτευση σκιαμαχούν στη Βουλή για το τις πταίει για την περιδίνηση στην οποία έχει περιέλθει η ζωή των πολιτών.

Μια δεύτερη δεκαετία δύσκολη, μια και η πρώτη εξαντλήθηκε με την ελληνική οικονομική κρίση, ακολούθησε η πανδημία, που νέκρωσε την ζωή των ανθρώπων σε παγκόσμια κλίμακα, για να περάσουμε στην τρίτη δοκιμασία αποτέλεσμα της εισβολής του Πούτιν στην Ουκρανία, που γονάτισε την Ευρώπη μια και το κλείσιμο της στρόφιγγας του φυσικού αερίου έφερε τα πάνω κάτω στο οικονομικό οικοδόμημα της Ευρώπης.

Στην Ελλάδα με επαναλαμβανόμενες σε καθημερινή βάση της απειλές τις Τουρκίας και με μείζον πια θέμα την ασφάλεια της χώρας, με ότι αυτό συνεπάγεται, σε εξοπλισμούς και ετοιμότητα, από πλευράς Ενόπλων Δυνάμεων, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση έχουν επιδοθεί σε έναν μαραθώνιο προεκλογικής κινητοποίησης, μια και βρισκόμαστε ήδη στο κατώφλι των εκλογών.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση προσπαθεί να εκμεταλλευθεί ακόμη και σοβαρά κοινωνικά θέματα, όπως αυτό της δωδεκάχρονης που έπεσε θύμα επανειλημμένων βιασμών, γεγονός απαράδεκτο, ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές, που άφησαν οι παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών επικοινωνιών πολιτικών και δημοσιογράφων.

Η Εξεταστική Επιτροπή έκλεισε στα γρήγορα τον κύκλο των ακροάσεων με την κυβερνητική πλειοψηφία να εκδίδει πόρισμα, που χαρακτήρισε απόρρητο, αφήνοντας στον αέρα τις καταγγελίες, εκτεθειμένους όσα πολιτικά πρόσωπα έσπευσαν να διαψεύσουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, την ύπαρξη επισυνδέσεων από την ΕΥΠ.

Υπήρξαν όμως και άλλες γκάφες, όπως αυτή του αντιπροέδρου της Βουλής, που επιχείρησε ατυχώς να δικαιολογήσει τις παρακολουθήσεις φέρνοντας για παράδειγμα μουσουλμάνους βουλευτές. Μπορεί να το μάζεψαν στη συνέχεια το θέμα, όμως είναι να απορεί κανείς, πως κάποιοι δεν είναι ικανοί να αναπτύξουν με σοβαρότητα τον δημόσιο λόγο τους.

Στην όλη ακροαματική διαδικασία τέως και νυν διοικητές της ΕΥΠ επικαλέστηκαν το απόρρητο των ενεργειών τους και δεν προσέφεραν τίποτα στην διερεύνηση του όλου θέματος, ενώ ο Γ. Δημητριάδης που για λογαριασμό του επιτελικού κράτους είχε προτείνει και παρακολουθούσε τα έργα και τις ημέρες του απελθόντα Διοικητή, που δεν είχε τυπικά προσόντα, όμως γνώριζε τεχνικές αμερικανικών προδιαγραφών για επισυνδέσεις και άλλα τινά.

Εντός του Μαξίμου, που εδρεύει το επιτελικό κράτος είχαμε και άλλα ατυχήματα, όπως αυτό του υπουργού που κολακεύτηκε από ένα δημοσίευμα λαθρόβιας εφημερίδας, ενός σήμερα υπόδικου για ποινικά αδικήματα, με αποτέλεσμα να καεί η όποια πολιτική σταδιοδρομία του.

Αλλά και ο θεωρητικά έμπειρος πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και νυν αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, ξεφούρνισε σε πρωϊνάδικο ότι όσοι δεν προσαρμοστούν στην δυσάρεστη σημερινή πραγματικότητα θα πεθάνουν ξεσηκώνοντας εναντίον του ακόμη και τις πέτρες.

Για τον εν λόγω κύριο κυκλοφορεί ότι έκανε μια συμφωνία, που δεν δημοσιοποιήθηκε με τους εκδότες να τους χορηγηθούν οικονομικές ενισχύσεις υπό την προϋπόθεση ότι θα εξοφλήσουν εργαζόμενους και Ταμεία. Κάποιοι από αυτούς λέγεται ότι δεν υλοποίησαν την υπόσχεσή τους και πίεσαν στη συνέχεια να εισπράξουν την οικονομική ενίσχυση.

Υπάρχουν όμως και χειρότερα. Φημολογείται ότι εκδότες χρεοκοπημένοι, ζητούν να διαγραφούν τα χρέη τους, με αντάλλαγμα στήριξη της κυβέρνησης ενόψει εκλογών.

Από το επιτελικό κράτος διέφυγε το καραγιαπί εδώ και μήνες της Πανεπιστημίου. Η απόφαση του Δημάρχου να διευρύνει το ήδη μεγάλο πεζοδρόμιο, ήταν εκτός αρμοδιοτήτων του, μια και ο δρόμος ανήκει στην Περιφέρεια και βαρύνοντα λόγο επί του θέματος έχει το αρμόδιο υπουργείο.

Όμως συγγενείς και φίλοι, όπως είναι γνωστό, εξαιρούνται των γενικών κανόνων και αρμοδιοτήτων, που υποτίθεται ότι τηρούνται ως κόρη οφθαλμού στο δημόσιο. Επ’ ευκαιρία διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι πόσο καλό πάρκινγκ είναι το διαπλατυσμένο πεζοδρόμιο στην Πλατεία Συντάγματος μπροστά στο Ταχυδρομείο.

Η αλλαγή του προσώπου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπήρξε τουλάχιστον ατυχής. Καταντήσαμε δυνάμεις των ΜΑΤ να φυλάνε την πανεπιστημιακή αστυνομία και στα Εξάρχεια να κυνηγούν τους μη κατοίκους της περιοχής που αντιδρούν στην δημιουργία του σταθμού του Μετρό και στον εξανθρωπισμό του λόφου του Στρέφη, για να μην ανασάνει η περιοχή από τους εμπόρους ναρκωτικών και τους κάθε λογής μπαχαλάκηδες.

Και να σκεφθεί κανείς ότι η θέση του σταθμού του Μετρό στα Εξάρχεια, πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας με σύμφωνη γνώμη της μείζονος αντιπολίτευσης, υπό τον σημερινό εκπρόσωπο Τύπου του Σύριζα. Οποία υποκρισία.

Βεβαίως για κάποιους όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα, μια και δεν τους αφορούν προσωπικά. Η κυβέρνηση επαναπαύεται από τις ευνοϊκές δημοσκοπήσεις και η ασθμαίνουσα αντιπολίτευση, λογαριάζει στην αρνητική ψήφο, που ρίχνουν συνήθως στην Ελλάδα πολλοί εξ ημών, χωρίς να λογαριάζουν τον ξενοδόχο, δηλ. ότι μπορεί και να προκύψει το χειρότερο…

Προηγούμενο άρθροΈφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Σαράφης
Επόμενο άρθροΠαρέμβαση εισαγγελέα για τη φονική πλημμύρα στην Αγία Πελαγία Ηρακλείου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ