Στράτος Σιμόπουλος για το νομοσχέδιο για τα επιχειρηματικά πάρκα

“Σήμερα, η κατάσταση στην χώρα, όσον αφορά τη διασπορά της βιομηχανικής δραστηριότητας χαρακτηρίζεται από τη λέξη αναρχία” σημείωσε κατά την εισήγηση του σχετικα με το νομοσχέδιο για τα επιχειρηματικά πάρκα ο Βουλευτής ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος.
“Εξαίρεση, βέβαια, αποτελούν οι βιομηχανικές περιοχές της ΕΤΒΑ που λειτουργούν, όμως, με βάση μια κανονιστική λειτουργία, με κρατικοκεντρική αντίληψη, αλλά και με προβλήματα στις προσβάσεις και τις υποδομές. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της ΒΙ.ΠΕ. Θεσσαλονίκης. Το πρωί την ώρα της προσέλευσης και το απόγευμα την ώρα της αποχώρησης μπορεί να χρειάζεται ο εργαζόμενος εκεί ή ο συνεργαζόμενος να κάνει μια απόσταση λίγων χιλιομέτρων σε πάνω από μία ώρα…Ταυτόχρονα, η χώρα αλλάζει. Γίνεται πόλος επενδύσεων του τεχνολογικού κλάδου και της καινοτομίας, αλλά και hub μεταφοράς ενέργειας από τη Μέση Ανατολή, ενώ οι κυβερνητικές πολιτικές ευνοούν τη χρησιμοποίηση ήπιων μορφών ενέργειας…..Στο σημείο αυτό να τονίσω ότι δεν αντιλαμβάνομαι την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ για την χρηματοδότηση ορισμένων έργων στα Επιχειρηματικά Πάρκα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ποια η διαφορά από τους αναπτυξιακούς νόμους με βάση τους οποίους έγιναν και γίνονται στην Ελλάδα χιλιάδες επενδύσεις…..Σήμερα ψηφίζουμε για ένα νόμο που θα επιτρέψει στη χώρα να αξιοποιήσει περισσότερο τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, να προσελκύσει νέες επενδύσεις και να αναπτυχθεί περισσότερο βιομηχανικά, τεχνολογικά όπως και στον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών..”
Στον πιο κάτω σύνδεσμο όλη η ομιλία του Σ.Σιμοπουλου:
https://bit.ly/3RY8J3M ολόκληρη την ομιλία μου
Προηγούμενο άρθροΕκπαίδευση Υπευθύνων Ασφάλειας και Υγείας από το Κολέγιο CDA
Επόμενο άρθροΣυνελήφθη 33χρονος που κατηγορείται ότι βίασε την 12χρονη στα Σεπόλια – Ταυτοποιήθηκαν δύο άτομα που συνομιλούσαν διαδικτυακά μαζί της

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ