Κ. Μαυρίδης: Η εισβολή στην Ουκρανία ανέδειξε την ανάγκη κυρώσεων στην Τουρκία

Παρέμβαση είχε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ – S&D) στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, όπου τόνισε ότι αυταρχικά καθεστώτα – παραβάτες του Διεθνούς Δικαίου, όπως η Τουρκία, αντιμετωπίζονται με την επιβολή κυρώσεων και όχι με καταδικαστικές δηλώσεις.

Στην παρέμβαση του ο κ. Μαυρίδης σημείωσε τα εξής:

«Η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ανέδειξε την κατεπείγουσα ανάγκη, για να αποκτήσει η  Ευρωπαϊκή Ένωση  γεωπολιτικό ρόλο στην γειτονιά μας και στον κόσμο. Ζούμε στην εποχή που αυταρχικά καθεστώτα επιτίθενται στις δημοκρατικές κοινωνίες μας και οι πολεμοχαρείς παραβάτες του Διεθνούς Δικαίου δεν αντιμετωπίζονται με εργαλεία τύπου «soft power». Δεν αντιμετωπίζεται ο Πούτιν και ο Ερντογάν με ανακοινώσεις ανησυχίας. Δεν θα διασφαλίσουμε την ενεργειακή μας ασφάλεια, τους οικονομικούς, περιβαλλοντικούς και τεχνολογικούς μας στόχους, χωρίς δικό μας γεωπολιτικό ρόλο με κοινή άμυνα και ασφάλεια.»

Ο Κύπριος Ευρωβουλευτής καταλήγοντας ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία όμως, ανέδειξε και μια τεράστια υποκρισία: ένα αδίστακτο  καθεστώς που εργαλειοποιεί τους μετανάστες, που φυλακίζει διαφωνούντες και Κούρδους, που κατέχει έδαφος της Ευρωπαϊκής  Ένωσης στην Κυπριακή Δημοκρατία, που επεμβαίνει στη Λιβύη, στη Συρία, στην Αν. Μεσόγειο και στο Αιγαίο, δεν μπορεί να το χαϊδεύουμε με ανακοινώσεις ανησυχίας, αλλά επιτέλους πρέπει να προχωρήσουμε σε κυρώσεις».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΝα δράσει με αποφασιστικότητα η ΕΕ και να προστατεύσει πολίτες και επιχειρήσεις θα ζητήσει ο πρωθυπουργός
Επόμενο άρθροΦιλανθρωπικό Gala εις μνήμη Φώτου Φωτιάδη από την Αχέπα Κύπρου – Δημιουργία Πάρκου στην πυρόπληκτη Ακαπνού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ