Φεστιβάλ Μπαρόκ ξανά στο Μέγαρο

Ο επιτυχημένος θεσμός του Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής επιστρέφει για πέμπτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με τέσσερις μοναδικές συναυλίες στις 4, 5, 11 και 12 Νοεμβρίου 2022, στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» του κτηρίου Μ2.

Η καλλιτεχνική επιμέλεια του Φεστιβάλ φέρει και φέτος την υπογραφή του πολύπλευρου και ιδιαίτερα δραστήριου καλλιτέχνη Δήμου Γκουνταρούλη, ο οποίος επιμελήθηκε και παρουσιάζει στο κοινό τέσσερις συναυλίες αφιερωμένες στην οργανική ιταλική, γαλλική, αγγλική και γερμανική μπαρόκ μουσική. Ο τίτλος του φετινού φεστιβάλ είναι «Flora Instrumentalis» και παραπέμπει σε έναν «εξωτικό κήπο» με μουσική δωματίου του 17ου και 18ου αιώνα με όργανα εποχής, ρεπερτόριο υψηλής αισθητικής και ηχοχρώματα ιδιαίτερης εκλέπτυνσης.

Η πρώτη συναυλία είναι προγραμματισμένη την Παρασκευή 04 Νοεμβρίου και παρουσιάζει στην ολοκληρωμένη της μορφή την «Μουσική Προσφορά», ένα από τα τελευταία και πιο αινιγματικά έργα του Γ.Σ. Μπαχ. Η δεύτερη συναυλία ακολουθεί το Σάββατο 05 Νοεμβρίου, με ένα επίσης ολοκληρωμένο έργο, τις έξι υπέροχες Σονάτες για βιολοντσέλο και μπάσο κοντίνουο έργο 14 του Α. Βιβάλντι. Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου ακολουθεί η τρίτη συναυλία, με αγγλικές και γαλλικές Σουίτες χορών του 17 ου αιώνα, ενώ η αστείρευτης φαντασίας και έμπνευσης μουσική του Βιβάλντι επανέρχεται στην τέταρτη συναυλία το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, με την οποία ολοκληρώνεται το φεστιβάλ.

Τις συναυλίες συνοδεύουν προβολές από διαλεγμένους πίνακες μπαρόκ ζωγράφων, που απεικονίζουν όργανα και μουσικούς της εποχής.

 

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ, 7 ευρώ (μειωμένο)

Ενιαίο εισιτήριο φεστιβάλ: 30 ευρώ, 20 ευρώ (μειωμένο)


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΙταλία: Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι ορκίσθηκε στο μέγαρο Κυρινάλιο
Επόμενο άρθροΤεύχος 31,Οκτώβριος 2022

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ