«Από το Εκμαγείο στο Ταμείο»

Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022, στις 19:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και το περιοδικό Ενδοχώρα, διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου του Αθανασίου Τσακνάκη, με τίτλο,«Από το Εκμαγείο στο Ταμείο».

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί ένας θησαυρός σπανίων ελληνικών λέξεων, κυρίως από τον πλούτο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, αλλά και λέξεων που έχει συνθέσει/δημιουργήσει ο ίδιος ο συγγραφέας, που καταδεικνύουν την τεράστια δυναμική της ελληνικής γλώσσας.

Το βιβλίο είναι γραμμένο με πρωτότυπο τρόπο, ευχάριστο και εύληπτο, ακόμη και για μη ειδικούς επιστήμονες. Απευθύνεται κυρίως στους νέους για να τους βοηθήσει να νοιώσουν τη δυναμική και την αίσθηση της γλώσσας μας.

 

Δεν έχω την δυνατότητα να γνωρίζω εάν πήρες στα χέρια σου το παρόν βιβλίο κατά τύχη ή εάν εξαρχής αντιλήφθηκες ή υποπτεύθηκες περί τίνος πρόκειται. Όποια και αν είναι, όμως, η αλήθεια, και αφού εγκάρδια σε ευχαριστήσω για την τιμητική προς το έργο μου κίνησή σου, επιθυμώ ήδη, από αυτό εδώ το σημείο, να σου γνωστοποιήσω σαφώς ότι το περιεχόμενο των σελίδων, που ακολουθούν, δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε εξειδικευμένους επιστήμονες, δηλαδή σε συναδέλφους φιλολόγους ή σε γλωσσολόγους, σε διδασκάλους ή σε καθηγητές ξένων γλωσσών, ούτε μόνον σε πολύπειρους και εμβριθείς μελετητές τής ελληνικής γλώσσας, όπως είναι πολλοί Έλληνες και ξένοι ποιητές και λογοτέχνες και στιχουργοί, αλλά σε κάθε ελληνομαθή συνάνθρωπο που επιθυμεί να διευρύνει τις σχετικές με την “ελληνίδα φωνή” γνώσεις του. […]

(Από την εισαγωγή της έκδοσης)

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

  • Βασιλική Στρώλη, ιστορικός.
  • Γιάννης Κουριαννίδης, διευθυντής εκδόσεων του περιοδικού Ενδοχώρα.
  • Γεώργιος Λεκάκης, Λαογράφος, Συνθέτης-Συγγραφέας, υπεύθυνος της ιστοσελίδας «Αρχείον Πολιτισμού».

 

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο κοινωνιολόγος κ. Σωτήρης Μπαϊρακτάρης.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού» του  Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην καπναποθήκη Π, (οδός Καπνεργατών 9) στην Ξάνθη.

 


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΓ. Οικονόμου: Πάνω από 132 εκατ. ευρώ για αγορά ψηφιακού εξοπλισμού από μαθητές και εκπαιδευτικούς
Επόμενο άρθρο«Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν πιστό» ξανά στη Θεσσαλονίκη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ